Govee Glide wandlamp review: anderhalve meter gekleurd licht

govee glide 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aanzienlijk goedkoper dan de bijna identieke Lifx BeamEenvoudig in te stellen, zowel hardware als softwareGoed geprijsd

nadelen

App kan verwarrend en niet-intuïtief zijn Minimale hardwareconfiguratiekeuzes Een bungelend netsnoer is onaantrekkelijk

Ons oordeel

Deze zes meter lange lichtbalk biedt eindeloze kleuropties voor $ 100.

De opties voor accentverlichting van Govee houden niet op bij de leuke Lyra-vloerlamp. De lampen kunnen ook aan uw muur worden bevestigd in de vorm van de Govee Glide, een serie van 1,80 meter lange buizen met in totaal 57 onafhankelijke kleuren LED-zones. De doorschijnende, plastic buizen klikken gemakkelijk in elkaar en kunnen worden georiënteerd als een enkele zes meter lange staaf of worden gerangschikt met een bocht van 90 graden in het midden, als u het optionele hoekstuk ergens onderweg installeert.

Als dit bekend klinkt, komt dat omdat je hier bij TechHive waarschijnlijk al jaren leest over slimme verlichting. Het product is bijna identiek aan het LIFX Beam-systeem, dat zelfs een enkele hoekeenheid bevat samen met zijn zes rechthoekige buizen. De lichtbalken van LIFX zijn iets dikker (en het systeem biedt 61 kleurzones in plaats van Govee’s 57); anders zul je merken dat de twee ervaringen opmerkelijk veel op elkaar lijken.

In tegenstelling tot de ietwat omslachtige Govee Lyra, is de Glide eenvoudig te monteren zonder gereedschap. Een kleine breakout-box wordt aan het ene uiteinde bevestigd en van daaruit aangesloten op een stopcontact. Met plakstrips aan de achterzijde van de lichtbalken kan deze semi-permanent aan de muur worden bevestigd.

Eenmaal geïnstalleerd, wordt het systeem ingesteld en beheerd op dezelfde manier als de Lyra. De Govee Home-app verbindt de lichtbalk met uw Wi-Fi-netwerk (alleen 2,4 GHz) en geeft u onmiddellijk talloze manieren om de lichteffecten te configureren, variërend van statische kleuren tot tientallen geanimeerde scènemodi tot zes vooraf geconfigureerde muziekmodi waarmee de lichteffecten stuiteren rond in de tijd met ambient audio.

gove glijden

De Glide is ook in de app opgesplitst in 18 zones, die afzonderlijk kunnen worden geconfigureerd – je kunt letterlijk een andere kleur en een andere helderheid in elk van hen plaatsen – hoewel het veel gemakkelijker is om enkele van de vooraf geconfigureerde opties van Govee het zware werk te laten doen. De Govee Home-app is niet de eenvoudigste in gebruik, maar je kunt je een weg banen door de meeste configuratie-inspanningen met slechts een beetje vallen en opstaan.

De Glide heeft geen afstandsbediening zoals de Lyra, maar behoudt wel alle andere functies, waaronder een planningssysteem, waak- en slaapmodi en de mogelijkheid om het systeem te verbinden met Alexa of Google Assistant. Met $ 100 – $ 50 minder dan de LIFX Beam op dit moment – is het geen overdreven dure manier om een ​​vleugje kleur toe te voegen aan elke muur in huis. Hoewel je beperkt bent tot een lange lijn of een L-vorm, blijkt dat genoeg te zijn om een ​​breed scala aan omgevingen op te fleuren.

0 Shares:
You May Also Like