Gooi je verouderde alarmpaneel weg, maar hergebruik al zijn sensoren

konnected module 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Een van de weinige manieren om een ​​slimme woning uit te bouwen met bestaande bedrade sensoren Eenvoudig in een SmartThings-omgeving te haken Reagerend op sensortrips

nadelen

De eerste installatie is een complete puinhoop die beginners zal afschrikken Alle beveiligingshaken moeten handmatig worden geconfigureerd De aangesloten app kan erg traag zijn

Ons oordeel

Iedereen met een oud, dood huisbeveiligingssysteem kan zijn bedrade sensoren een nieuw leven geven, maar bereid je voor om het onkruid in te gaan om een ​​Konnected-systeem op te zetten.

Huiseigenaren met oude, bedrade alarmsystemen hebben vaak het gevoel dat ze vastzitten met wat ze hebben. Maar profiteren van al die bedrade sensoren die in de muren zijn ingebed, lijkt dwaas. Waarom perfect functionele componenten weggooien en vervangen als u ze kunt integreren in een modern smart home-systeem?

Het goede nieuws is dat nieuwe technologieën oude alarmsystemen een nieuw leven geven. Ik heb Safe by HUB6 vorig jaar beoordeeld en vond het een capabele maar complexe manier om draadloze functies toe te voegen aan je oude alarmpaneel. Het Konnected Alarmpaneel heeft een soortgelijk doel, maar komt daar op een andere manier. In plaats van een nieuw bord toe te voegen aan uw oude, bekabelde systeem, vervangt het Konnected Alarm Panel-systeem het oude bord volledig. (Konnected biedt ook een apart systeem dat lijkt op Safe by HUB6: de Konnected Interface Module van $ 35, waarmee je je oude systeem parallel aan het nieuwe kunt gebruiken, maar dat wordt hier niet besproken.)

Dus waarom zou je je oude alarmbord willen verwijderen? Als het paneel niet werkt, maar je vermoedt dat de sensoren intact zijn, is de aanpak van Konnected heel logisch. Idem als je naar een nieuw huis verhuist met een alarmsysteem waarvan je niet weet hoe je het moet activeren, of misschien wil je gewoon niet betalen voor professionele bewaking en wil je liever alarmsysteemwaarschuwingen op je telefoon.

Het Konnected Alarm Panel-bord van $ 99 is een verrassend klein ding, een kale printplaat van ongeveer 2,5 x 1 inch groot. Met een rij klemmen aan één kant kunt u maximaal 6 sensoren aansluiten. Dat klinkt misschien laag, dus als je meer sensoren nodig hebt, is een 12-sensorversie van het bord beschikbaar voor $ 199. U kunt ook meerdere kaarten parallel gebruiken, en het is zelfs mogelijk om meerdere deursensoren op een enkele aansluitpost aan te sluiten als ze in serie zijn geschakeld.

verbonden module 2 geïnstalleerd

Het kleine formaat van het bord maakt bedrading lastig, maar gemakkelijk te doen met enige zorg en aandacht voor detail. Je hebt een kleine platte schroevendraaier nodig om de palen vast te zetten en de draden van je oude paneel naar het nieuwe bord te verplaatsen. Zorg er vooral voor dat u het oude paneel fotografeert voordat u begint met het uittrekken van draden, en label het indien mogelijk. Konnected leidt u door dit proces, maar alleen op zijn website. De schaarse snelstartgids die in de doos zit, is van minimale hulp.

Het Konnected-bord verbinden met je wifi-netwerk is, verrassend genoeg, de grotere taak. De uiterst mysterieuze installatieroutine vereist dat je je telefoon verbindt met het tijdelijke wifi-netwerk van Konnected, vervolgens een webbrowser opent en een hardgecodeerd IP-adres intikt. Op dit punt wordt u op een pagina gevraagd om uw inloggegevens voor het Wi-Fi-thuisnetwerk op te geven en vervolgens het bord opnieuw in te stellen. Hierna kunt u de Konnected mobiele app gebruiken om de alarmcentrale te configureren.

Ik kwam tijdens dit proces in aanzienlijke problemen omdat het wifi-instellingsproces herhaaldelijk mislukte, en toen het eindelijk gelukt was, kon de Konnected-app de hardware niet vinden, hoewel ik via de interface van mijn router bevestigde dat deze was verbonden met het netwerk . De vangst? Na een probleemoplossingssessie met het bedrijf, ontdekten we dat Konnected het niet leuk vond om via een nabijgelegen repeater te werken. Nadat ik de repeater had losgekoppeld en het Konnected-bord rechtstreeks op de router had aangesloten, kon ik er via de app verbinding mee maken.

verbonden gekke installatie-instructies

Als dit allemaal gebruikersonvriendelijk klinkt om mee te werken, is dat omdat het zo is, en het product zal bij stap één zeker veel beginnende gebruikers verliezen. Er is in 2020 echt geen excuus om van een gebruiker te eisen dat hij een webbrowser gebruikt om draadloze instellingen te configureren; dit soort bewerking had rechtstreeks in de app moeten worden ingebouwd, zoals bij vrijwel elk ander slim apparaat dat er is. Ik heb uiteindelijk enkele uren besteed aan het oplossen van problemen met het eigenzinnige systeem – allemaal alleen om het verbonden te krijgen met mijn netwerk – deels omdat het systeem erg traag opnieuw opstart en elke wijziging in de app een eeuwigheid lijkt te duren voordat deze met succes wordt bijgewerkt.

Als je eindelijk in de omgeving van Konnected bent, zul je misschien verbaasd zijn om te zien dat de app eigenlijk niets doet. De primaire functie is om u te laten definiëren wat specifiek is verbonden met elk van die zes zones. In de meeste huizen zijn dit deur- of raamsensoren, maar Konnected ondersteunt ook bewegingssensoren, rookmelders, temperatuursensoren en een verscheidenheid aan sirenes en zoemers. Je vertelt de app gewoon wat er op elke zone is aangesloten.

Wat de Konnected-app niet heeft, is een ecosysteem waarin je gewaarschuwd kunt worden als de voordeur opengaat of beweging wordt gedetecteerd (en gezien de ploetersnelheid van de app is dat misschien wel het beste). In plaats daarvan moet u verbinding maken met een hub van derden om van deze waarschuwingen gebruik te kunnen maken. Konnected ondersteunt Samsung SmartThings en Hubitat Elevation, en ik vond het gemakkelijk om het systeem op SmartThings aan te sluiten door Samsung simpelweg toegang te geven tot mijn Konnected-referenties. Met de twee systemen gekoppeld, kon ik direct in de SmartThings-app zien wanneer sensoren werden geactiveerd. De prestaties waren snel; het systeem zou bijna onmiddellijk worden bijgewerkt wanneer een sensor van status veranderde.

verbonden inbraakdetectie

Het voordeel is dat SmartThings, hoewel het een aantal van deze mogelijkheden heeft, nooit een geweldig beveiligingssysteem heeft gemaakt, vooral niet als je apparatuur van derden gebruikt. U moet automatiseringen met de hand coderen voor elke interactie met de sensoren. Dit is niet moeilijk, maar je moet voorzichtig zijn met hoe je ze schrijft. Wil je een sms-bericht elke keer dat een deur wordt geopend of alleen als SmartThings is ingesteld op “Gewapend (weg)”? (En vergeet je SmartThings niet in te schakelen?) Moet de sirene alleen tijdens bepaalde uren afgaan als hij beweging detecteert? Een speciaal gebouwd beveiligingssysteem maakt veel van dit eenvoudig, maar met een systeem als Konnected moet je veel tijd besteden aan het finetunen van alles, omdat er niemand is om je hand vast te houden.

Als u iets anders met Konnected wilt doen, moet dit via de hub. Konnected kan technisch gezien werken met stemassistenten, maar alleen omdat SmartThings en Hubitat dat doen. Je kunt professionele monitoring voor het systeem krijgen via Noonlight, maar nogmaals, dat is alleen als je het via een van die hubs configureert; Noonlight kan niet rechtstreeks aansluiten op Konnected.

Als je oude, bedrade beveiligingssysteem niet meer werkt, maar je je bedrade sensoren wilt blijven gebruiken, kan Konnected een slimme optie zijn – voor zover ik weet is het zelfs de optie – om dit mogelijk te maken. Voor de meeste gebruikers zal een upgrade van een vorkheftruck naar een nieuw – en volledig draadloos – systeem echter aantoonbaar effectiever en gemakkelijker te installeren en te beheren zijn. Hoewel de meeste starterkits voor thuisbeveiliging worden geleverd met omvangrijke deur- / raamsensoren die uitsteken als pijnlijke duimen, vindt u tal van alternatieve sensoren van derden (zoals deze sensor van Monoprice) die volledig kunnen worden verborgen in deur- en raamstijlen . Ze communiceren met de centrale via draadloze protocollen zoals Z-Wave en Zigbee.

0 Shares:
You May Also Like