Google ververst zijn Nest-camera’s en deurbel, voegt een schijnwerpercamera toe

new google nest cameras

Meer dan zes maanden nadat de oorspronkelijke lijn van verouderde Nest-camera’s bijna op was, heeft Google een kwartet nieuwe Nest-camera’s verwijderd, waaronder een schijnwerpercamera en een opvolger van de Nest Hello-videodeurbel.

Met kleinere ontwerpen, bijgewerkte functies en meer betaalbare prijskaartjes, hebben alle vier de vernieuwde Nest-apparaten ook een geweldige functie: AI-aangedreven detectie op het apparaat van mensen, dieren, voertuigen en (voor de deurbel) pakketten, allemaal zonder abonnement.

Een van de nieuwe apparaten is de Nest Cam van $ 99,99, een bedrade camera die de eerste Nest-camera markeert die minder dan $ 100 kost (nou ja, een cent minder in ieder geval), terwijl de Nest-deurbel van $ 180 een gezichtsveld van top tot teen heeft en werkt op een batterij of op laagspanningsvoeding. Binnenkort komt er ook een draadloze Nest Cam van $ 180, die zowel op batterij als bekabeld kan werken en zowel buiten als binnen kan worden geïnstalleerd, plus de Nest Cam met schijnwerper van $ 280.

Twee van de nieuwe Nest-producten – de Nest Doorbell en de batterijgevoede Nest Cam – komen op 24 augustus aan, terwijl de bedrade Nest Cam en de Nest Cam met schijnwerper ‘op een later tijdstip’ komen, zei Google. Tot nu toe hebben we de meeste details over de twee apparaten die deze maand verschijnen.

Nieuwe Nest-camera’s en deurbel

Ten eerste heeft de Nest Doorbell een HD-resolutie (960 x 1280) met HDR en een beeldverhouding van 3:4 voor een volledig beeld van bezoekers. Uitgerust met nachtzicht (tot 10 voet), een gezichtsveld van 145 graden en een luidspreker en microfoon met ruisonderdrukking, maakt de deurbel verbinding met wifi-netwerken (ofwel de 2,4- of 5GHz-band) en ondersteunt ook Bluetooth.

google nest deurbel

Verkrijgbaar in vier kleuren (sneeuw, linnen, klimop en as), de Nest Doorbell kan draadloos werken. Je kunt het batterijgebruik van de deurbel (evenals het stroomverbruik voor de batterijgevoede Nest Cam) regelen vanuit de Google Home-app. Afhankelijk van de frequentie van videogebeurtenissen die u ervoor kiest om op te nemen, verwacht u een batterijduur van een maand tot zes maanden van de deurbel.

Als je liever hebt dat de Nest Doorbell op bekabelde voeding werkt, kun je hem aansluiten op je bestaande deurbelbedrading, en hij werkt ook met een conventionele deurbel. Natuurlijk kan de deurbel ook op je slimme Nest-speakers en -schermen gaan.

Vervolgens wordt de batterijgevoede Nest Cam geleverd met 1080p HDR-resolutie, een gezichtsveld van 130 graden, nachtzicht (tot 6 voet) en een luidspreker en microfoon voor tweerichtings-voicechat.

Google Nest Cam-batterij

De batterij van de Nest Cam gaat tussen de 1,5 en 7 maanden mee, afhankelijk van het gebruik, en net als bij de Nest Doorbell kan de Nest Cam ook op een bekabelde voeding werken. Ontworpen om te voldoen aan de IP54-normen voor bescherming tegen binnendringend stof en spatwater, wordt de camera geleverd met een magnetische muurbevestiging, of u kunt hem op een plank of ander oppervlak plaatsen met behulp van een optionele standaard. (Je kunt alles lezen over IP-codes in dat gekoppelde verhaal.)

Details zijn een beetje schetsmatiger over de twee camera’s die op een later tijdstip komen. De bedrade Nest Cam, zo is ons verteld, zal (vergelijkbaar met de Nest Doorbell) in vier kleuren komen, met een van de modellen gepland om te komen met een houten basis, een huiselijke en unieke touch.

De Nest Cam met schijnwerper is ondertussen de eerste schijnwerper die door het Nest-team “van de grond af” is ontworpen, en samen met de Nest Doorbell en de batterijgevoede Nest Cam kan hij lokaal tot een een uur aan videogebeurtenissen in het geval van wifi of (in het geval van de Nest-cams op batterijen) een stroomstoring. Zodra de stroom of wifi is hersteld, uploaden de camera’s hun video’s automatisch naar de cloud.

google nest cam met schijnwerper

Personendetectie op het apparaat

Dankzij de nieuwe, snellere algoritmen voor bewegingsdetectie, zegt Google dat zijn nieuwste Nest-cams nauwkeuriger zijn in het detecteren van bewegingsgebeurtenissen, zoals de nadering van een bezoeker, het rennen van een kat of hond (en ja, de camera’s kunnen de verschil tussen katten, hoektanden en andere ‘klassen’ en ‘subklassen’ van objecten), een auto die op je oprit rolt, of een pakketje dat wordt afgeleverd (voor de deurbel). De nokken zijn ook beter in het afschermen van vreemde gebeurtenissen, zoals boomtakken die in de wind zwaaien, aldus Google.

Al die algoritmen voor bewegingsgebeurtenissen draaien op een “cutting-edge” TPU-chip die direct op de apparaten zelf zit, wat betekent dat detectie van mensen, voertuigen, huisdieren en pakketten allemaal lokaal plaatsvindt in plaats van in de cloud.

google nest cam bedraad

Het beste van alles is dat intelligente bewegingsgebeurtenissen op de nieuwe Nest-cams geen betaald Nest Aware-abonnement vereisen. Op veel concurrerende beveiligingscamera’s, waaronder Ring-camera’s van Amazon, is een abonnement vereist voor intelligente waarschuwingen voor gedetecteerde mensen, voertuigen en pakketten. Je hebt zelfs een Ring Protect-abonnement nodig om video-opnamen te maken; zonder één krijg je alleen een live videofeed.

Terwijl mensen-, huisdier-, voertuig- en pakketdetectie gratis beschikbaar zal zijn op de nieuwe cams (samen met aanpasbare activiteitszones en drie uur aan videogebeurtenissen), ‘Familiar Faces’, een bestaande Nest-functie die bezoekers identificeert door hun gezicht te scannen, een abonnement op Nest Aware nodig.

Het standaard Nest Aware-abonnement kost $ 6 per maand of $ 60 per jaar en omvat de functionaliteit van bekende gezichten, 30 dagen videogeschiedenis van gebeurtenissen en Sound Sensing (die je een melding stuurt wanneer je Nest-speakers en -camera’s verdachte geluiden horen, zoals brekend glas of brand alarmen). Nest Aware Plus verhoogt de videogeschiedenis van gebeurtenissen tot 60 dagen, terwijl ook 10 dagen 24/7 videogeschiedenis wordt weergegeven voor bedrade Nest-camera’s.

Beeldlijn migreert naar de Google Home-app

Naast de nieuwe Nest-camera’s komen er ook veranderingen in de Google Home-app. Het belangrijkste is dat een nieuwe versie van Beeldlijn, die bewegingsgebeurtenissen in een tijdlijnindeling weergeeft, van de Nest-app naar de Google Home-app wordt verplaatst.

Met de Google Home-app kun je al je Nest-camera’s in één weergave bekijken en bedienen, en recente bewegingsgebeurtenissen filteren in de Home-feed, terwijl je in de Home-geschiedenisweergave door elke bewegingsgebeurtenis voor je verbonden Nest-camera’s kunt scrollen .

We zullen gedetailleerde recensies voor alle vier de nieuwe Nest-producten hebben zodra we tijd hebben besteed aan enkele testunits, dus houd ons in de gaten.

0 Shares:
You May Also Like