Google TV lijkt het beste deel van de nieuwe 4K Chromecast

chromecast 2020

De nieuwe 4K Chromecast van Google wordt geleverd met een spraakgestuurde afstandsbediening, maar de beste functie is waarschijnlijk de nieuwe gebruikersinterface van Google TV die bovenop Android TV zit. In plaats van zich te concentreren op apps en services, is Google TV ontworpen om u te helpen inhoud te vinden die u wilt bekijken op de streamingdiensten waarop u zich abonneert.

Oldtimers – dat wil zeggen, tech-enthousiastelingen wiens herinneringen dateren van rond deze tijd in 2010 – zullen zich Google TV herinneren als een episch ongeluk dat Logitech een hoop geld heeft gekost. Ik weet zeker dat Google-cijfers mensen Google TV helemaal zijn vergeten.

google tv-gebruikersinterface

Hoe dan ook, het bedrijf gaf ons niet veel om op te noemen tijdens het 30 minuten durende aankondigingsevenement van vandaag, waar ze ook een nieuwe Nest smart speaker en Pixel-smartphones introduceerden, maar het liet wel zien hoe spraak – met behulp van Google Assistant op de afstandsbediening , uw telefoon of een van de slimme luidsprekers, zijn de sleutel tot het proces voor het ontdekken van inhoud. Dat is een belangrijke afwijking van eerdere generaties Chromecast die op uw smartphone vertrouwden om het streamingproces te starten.

En het lijkt erop dat u niet alleen uw tv-ervaring kunt regelen wanneer u thuis bent met de afstandsbediening, maar dat u ook uw volglijst kunt beheren en programma’s kunt instellen om op te nemen op een onbeperkte cloud-DVR met uw smartphone, tablet of laptop, waar u ook bent.

Naast het streamen van entertainment kan de nieuwe Chromecast met Google TV (zoals het officieel heet) ook digitale foto’s streamen live video van Nest-camera’s en videodeurbellen. De nieuwe Google Chromecast behoudt dezelfde bekende vormfactor – een dongle met een HDMI-subkabel aangesloten – en zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: ‘sneeuw’, ‘lucht’ en ‘zonsopgang’. Het kost $ 49.

We hebben een recensie-eenheid en zullen een diepgaande recensie plaatsen zodra we de streamer grondig hebben getest.

0 Shares:
You May Also Like