Google test Voice Match-verificatie voor Google Assistent-aankopen

google nest mini main

Google neemt kleine stapjes in de richting van het gebruik van zijn Voice Match-technologie om aankopen die via de Google Assistent zijn gedaan, te verifiëren.

Zoals voor het eerst opgemerkt door Android Police, kunnen gebruikers met een nieuwe optie in de betalings- en beveiligingsinstellingen voor uw Google-account de aankoopbevestiging van de Google Assistent inschakelen via Voice Match, een spraakherkenningsfunctie waarmee de Assistent verschillende gebruikers van elkaar kan onderscheiden.

Voorlopig is de functie een “vroeg proefprogramma” dat beperkt is tot een “handvol” categorieën, inclusief in-app-aankopen die zijn gedaan via de Google Play Store, merkt Android Police op. Een Google-ondersteuningspagina voegt eraan toe dat wat u kunt kopen met Voice Match-verificatie “kan veranderen afhankelijk van het goed of de service.”

Gebruikers konden al lang aankopen doen via Google Assistant met spraakopdrachten, maar degenen die (verstandig) ervoor kozen om Assistant hun identiteit te laten verifiëren voordat ze de trekker overhaalden, moesten dit doen via vingerafdruk of gezichtsherkenning op een ondersteunde telefoon.

google assistent voice match winkelen

Dat betekende dat gebruikers die iets op hun slimme Google-speakers of -schermen wilden kopen zonder een ander apparaat aan te raken, dit alleen konden doen door de aankoopverificatiefunctie van de Assistent uit te schakelen, waardoor (inclusief kinderen) spraakaankopen konden doen.

Met de Alexa-stemassistent van Amazon kun je aankopen al verifiëren met alleen je stem, maar dit gebeurt door om een ​​viercijferige pincode te vragen in plaats van via spraakherkenning.

Net als bij voice shopping van de Google Assistent, bestaat ook de Voice Match-functie van Google al jaren, maar Google heeft onlangs de nauwkeurigheid verhoogd door langere zinnen aan het trainingsproces toe te voegen. Nu Voice Match steeds beter wordt in het herkennen van specifieke stemmen, is het waarschijnlijk dat Google warm loopt voor het idee om de functie te gebruiken als een betrouwbare manier om stemaankopen van de Google Assistent te verifiëren. Toch is het vermeldenswaard dat Google Shopping-aankopen niet zijn opgenomen (of in ieder geval nog niet) in het proefprogramma voor verificatie van Voice Match.

Om Voice Match-winkelverificatie op maat uit te proberen, opent u de Google Home-app, tikt u op het profielpictogram in de rechterbovenhoek en tikt u vervolgens op Assistent-instellingen, betalingenen schakel de in Bevestig met Voice Match instelling.

0 Shares:
You May Also Like