Google schakelt deze maand verplichte tweefactorauthenticatie in voor Nest-accounts

nest cam iq review on shelf

Eerder dit jaar liet Google Nest-gebruikers weten dat de verplichte tweefactorauthenticatie in het voorjaar zou komen. Welnu, de lente is begonnen en nu zegt Google dat authenticatie in twee stappen niet ver achterblijft.

Een bericht op de Google Nest Community-site merkt op dat vanaf deze maand gebruikers die tweefactorauthenticatie nog niet hebben ingeschakeld voor hun Nest-accounts of die zijn gemigreerd naar een Google-account, nieuwe logins moeten verifiëren via een e-mailcode.

Volgens de supportthread komt de zescijferige code binnen in een e-mail van [email protected] Zonder de code kun je niet opnieuw inloggen op je Nest-account.

Naast de aanstaande verplichte e-mailverificatie, hebben Nest-gebruikers die nog niet zijn gemigreerd naar een Google-account, ook de mogelijkheid om twee-factor-authenticatie in te schakelen voor hun telefoonnummer, wat betekent dat je de authenticatiecode via sms ontvangt in plaats van een e-mailbericht .

Open hiervoor de Nest-app, tik op Account > Account beheren > Accountbeveiligingselecteer 2-staps verificatieen volg de aanwijzingen.

Als je je Nest-account al naar Google hebt gemigreerd, kun je tweestapsverificatie inschakelen door naar de hoofdpagina van je Google-account te gaan. Klik vanaf daar op het tabblad Beveiliging en selecteer vervolgens 2-staps verificatie.

Het is een verstandig idee om tweefactorauthenticatie in te schakelen voor een account dat dit ondersteunt. De extra authenticatielaag maakt het voor hackers veel moeilijker om de controle over uw account te krijgen, zelfs als ze uw wachtwoord hebben weten te stelen.

Gebruikers van zowel Nest- als Ring-camera’s zijn het afgelopen jaar het slachtoffer geweest van verschillende aanvallen, waarbij hackers de ingebouwde luidsprekers van de camera hebben gekaapt, met hun kinderen hebben gesproken en (in een geval dat de wenkbrauwen doet fronsen) zelfs een valse waarschuwing voor een Noord-Koreaanse raketaanval.

In de meeste van die gevallen waren Nest- en Ring-gebruikers kwetsbaar voor de aanvallen omdat hun gebruikersnamen en wachtwoorden al waren gehackt, waardoor hackers eenvoudig konden inloggen op het Nest-account van het slachtoffer en de controle over hun apparaten konden overnemen. Twee-factor-authenticatie beschermt tegen dergelijke scenario’s, net als het gebruik van een sterk, uniek wachtwoord voor elk van uw accounts. Als je de beveiliging van je account wilt verbeteren, bekijk dan PCWorld’s gids voor de beste wachtwoordmanagers.

0 Shares:
You May Also Like