Google is ‘op de hoogte’ van Bluetooth met fouten voor Home- en Nest-speakers en werkt aan een oplossing

google home mini

Maandenlang klagen gebruikers van Google’s Home- en Nest-luidsprekers dat hun apparaten geen stabiele Bluetooth-verbinding met een telefoon of een externe luidspreker kunnen houden, en nu zegt Google dat het op zoek is naar een oplossing.

Android Police zag een antwoord op een van de Bluetooth-klachten van een ondersteuningsmedewerker van Google Nest, die zei dat Google “werkt aan het vinden van een oplossing”.

“Ik weet hoe vervelend en uitdagend het kan zijn… om zo’n belangrijke functie niet goed te laten werken”, schreef de ondersteuningsmedewerker van Nest. “Ons team is op de hoogte van dit probleem en onderzoekt momenteel naar een oplossing.”

Het probleem doet zich voor wanneer je muziek probeert te streamen naar een Google Home- of Nest-speaker vanaf je telefoon of een ander apparaat via Bluetooth, of wanneer je audio wilt streamen van een Google-smartspeaker naar een gekoppelde Bluetooth-speaker die je als standaard hebt aangewezen luidspreker voor het afspelen van muziek.

Gebruikers op de Nest-ondersteuningsthread zeggen dat bij het streamen van audio naar een Home- of Nest-luidspreker, het apparaat de verbinding vaak al na een paar minuten verbreekt. Ik heb geprobeerd wat Spotify-deuntjes naar mijn Google Home Mini-luidspreker te streamen via Bluetooth op mijn iPhone XS, en inderdaad, de Home Mini verloor de verbinding na een minuut of twee.

Google Home- en Nest Mini-gebruikers hebben ook geklaagd dat hun luidsprekers problemen hebben met het onderhouden van een verbinding met een externe Bluetooth-luidspreker, waarbij de Google-apparaten vaak de verbinding verbreken en opnieuw verbinden met hun aangewezen “standaard” Bluetooth-luidspreker, of de verbinding volledig verliezen, waardoor de luidsprekers gedwongen worden om opnieuw worden gekoppeld. In sommige gevallen hebben gebruikers gemeld dat hun Bluetooth-luidsprekers midden in de nacht begonnen te piepen nadat de verbinding met de Google Home-luidsprekers was verbroken.

Omdat de meeste Google Home- en Nest-speakers (met uitzondering van de Google Home Max) geen 3,5 mm audio-aansluiting hebben, zul je je muziek draadloos moeten streamen als je muziek via een externe speaker wilt horen.

Gelukkig lijkt wifi-audiostreaming prima te werken voor Home- en Nest-apparaten, hoewel je een luidspreker met Chromecast nodig hebt om het te laten werken.

Als je Bluetooth-problemen hebt met je Google Home- of Nest-speaker, zeg je gewoon ‘Hey Google, stuur feedback’ en zeg je “GHT3 Bluetooth IN blijft verbinding verbreken” wanneer Google vraagt ​​wat er moet worden verbeterd.

0 Shares:
You May Also Like