Google Home is terug, dit keer als een breder smart home-platform

google home development center

Herinner je je Google Home nog, de eerste en nu niet meer geproduceerde slimme luidspreker van Google? Welnu, de luidspreker komt niet terug, maar de naam Google Home wel, en deze keer betekent het iets veel groters.

Tijdens de Smart Home Developer Summit op donderdag kondigde Google aan dat het het Google Home-merk terugbrengt, behalve dat het nu het volledige smart home-platform van Google vertegenwoordigt, dat de Nest-apparaten van het bedrijf, de Google Home-app, Google Assistant en de slimme home-ontwikkelingstools van Google omvat. .

“We brengen dit allemaal samen en kondigen een nieuwe, maar bekende naam aan voor ons hele smart home-platform en ontwikkelaarsprogramma, waarmee gebruikers en ontwikkelaars meer met Google kunnen doen”, aldus het bedrijf in een blogpost gericht op ontwikkelaars. .

“Door ons platform en onze tools onder hetzelfde dak te brengen, kunnen we u op een eenvoudigere manier laten zien waarom en hoe de integratie van uw apparaten met Google Home ze toegankelijker en nuttiger maakt in het hele Google-ecosysteem.”

De rebranding komt te midden van Google’s streven om zijn slimme producten te integreren met de langverwachte (en onlangs uitgestelde) Matter, een opkomende smart home-standaard die, onder andere, tot doel heeft de Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant te verenigen, eh, Google — platformen.

Voel je niet slecht als de rebranding van Google Home verwarrend klinkt; het is. Google Home, uitgebracht in 2016, was de allereerste slimme luidspreker van Google en werd vergezeld door de Google Home-app en later het slimme Google Home Hub-display.

Maar in 2019 begon Google de naam ‘Nest’ te geven aan al zijn nieuwste slimme luidsprekers en schermen, terwijl de Google Home Hub de Google Nest Hub werd. De Google Home-luidspreker werd vorig jaar stopgezet en sindsdien is elke slimme luidspreker en elk smart-display van Google aangekomen met Nest-branding.

Zelfs nu Google nu de naam ‘Google Home’ geeft aan zijn hele smart home-platform en verzameling ontwikkelaarstools, lijkt het Nest-merk hier te blijven. Google heeft slechts een paar maanden geleden een nieuwe lijn Nest-beveiligingscamera’s onthuld en Nest krijgt verschillende prominente vermeldingen in de blogpost van vandaag.

In een gerelateerde aankondiging zei Google dat het zijn eigen Matter-gerichte software-ontwikkelingskit voor Google Home-apparaten zal uitbrengen om samen te gaan met de aanstaande open-source Matter-specificatie en SDK.

Google zei dat de nieuwe SDK is ontworpen als aanvulling op de Matter SDK en dat het Matter-apparaatontwikkelaars zal helpen “naadloos samen te werken met Google, inclusief het configureren van je apparaat met Assistent, het verbeteren van de kwaliteit met logboekregistratie en het toevoegen van tools om te communiceren en te testen met Google-apparaten.”

0 Shares:
You May Also Like