Google geeft Sonos de schuld van activeringsfouten, Sonos klapt terug

Google Nest speakers

Google en Sonos zijn weer bezig, waarbij Google Sonos de schuld geeft van een “klein aantal” smart-home-activeringsfouten die Pixel-gebruikers hebben geleden, terwijl Sonos terugschoot dat de hik een “direct gevolg” is van Google’s vermeende IP-inbreuken tegen de draadloze luidspreker maker.

In een ondersteuningsnota die voor het eerst werd opgemerkt door 9to5Google, schreef een niet nader genoemde Google-communitymanager dat een “klein aantal” gebruikers die “apparaten” proberen in te stellen met hun Pixel-telefoons “dit mogelijk niet kunnen doen” vanwege “een onderbreking door Sonos. ”

De Google-communitymanager voegde eraan toe dat gebruikers mogelijk de foutmelding ‘Apparaat moet worden geactiveerd vóór installatie’ krijgen wanneer ze proberen ‘een apparaat te configureren dat al een tijdje (of ooit) niet is verbonden met wifi’.

Klinkt als een redelijk routinematig ondersteuningsprobleem, maar in een verklaring aan TechHive nam Google ook een uithaal naar Sonos en beschuldigde de fabrikant van draadloze luidsprekers van “[using] het rechtssysteem op een manier die opzettelijk problemen veroorzaakt voor die gebruikers.”

De verklaring verwijst duidelijk naar Sonos’ recente juridische overwinning op Google, waarin een Amerikaanse handelscommissie oordeelde dat Google vijf Sonos-patenten met betrekking tot genetwerkte en gesynchroniseerde luidsprekers voor thuis had geschonden.

Google voegde eraan toe dat het “indien nodig” “vervangende apparaten” of winkeltegoed zal aanbieden aan gebruikers die problemen hebben met het activeren van hun apparaten.

Hier is de volledige verklaring van Google:

Een vertegenwoordiger van Sonos, die door TechHive om commentaar werd gevraagd, beantwoordde het vuur en noemde het Pixel-probleem “het directe resultaat” van de acties van Google.

Hier is de volledige Sonos-verklaring:

Na de uitspraak van de handelsrechtbank van januari 2022 heeft Google abrupt enkele belangrijke functies uit zijn Nest-speakers gehaald, waaronder de mogelijkheid om het volume van Google-speakergroepen aan te passen met behulp van de Google Home-app, Google Assistant-spraakopdrachten of op een Nest Hub-scherm.

Kort na de uitspraak van de Amerikaanse handelscommissie vertelde Eddie Lazarus, Chief Legal Officer van Sonos aan TechHive dat Google “productfuncties kan degraderen of elimineren op een manier die het invoerverbod dat de ITC heeft opgelegd omzeilt”, eraan toevoegend dat Google “kan – zoals andere bedrijven hebben gedaan al gedaan – een eerlijke royalty betalen voor de technologieën die het zich heeft verduisterd.”

Terugkomend op het probleem met het activeren van het apparaat, adviseert de ondersteuningsnota van Google Google TV- en Android TV-gebruikers om “de installatiestroom op uw tv te gebruiken om uw apparaat te activeren”, terwijl die “buiten de VS of Canada” hun apparaten kunnen activeren met behulp van Google’s apparaat Utility-app. Maar gebruikers in de VS en Canada zullen contact moeten opnemen met de klantenservice, zegt de post.

Zoals 9to5Google speculeert, kan het Pixel-activeringsprobleem met zelden of nooit verbonden slimme apparaten voortkomen uit het feit dat ze opgezadeld zijn met oude firmware.

0 Shares:
You May Also Like