Google doodt de Play Movies & TV-app voor Roku, sommige smart-tv’s

google play movies tv app

Het is uit met het oude en met het nieuwe voor zover het de streaming-videoplannen van Google betreft, en dat betekent dat Google zijn verouderde Play Movies- en TV-app voor Roku en smart-tv’s van LG, Samsung en Vizio gaat schrappen. Gelukkig is er nog steeds een manier om je gekochte video’s op die platforms te bekijken.

In een document op zijn Google Play-ondersteuningssite (die voor het eerst werd opgemerkt door 9to5Google), zegt Google dat het op 15 juni de Play Movies- en TV-app van Roku-apparaten en LG, Samsung en Vizio smart-tv’s zal halen.

Dat is het slechte nieuws. Het goede (of vooral goede) nieuws: je kunt je gekochte films en tv-programma’s nog steeds bekijken in de YouTube-app, die ook je huis zal zijn voor het huren en kopen van meer video’s via Google.

Zodra je de YouTube-app voor Roku- of LG-, Samsung- of Vizio-tv’s hebt geïnstalleerd (ervan uitgaande dat je dat nog niet hebt gedaan), log je in, ga je naar het tabblad Bibliotheek en klik je op Je films en shows. Eenmaal daar zouden al je gekochte video’s op je moeten wachten.

youtube-app gekochte video's

Nu zeg ik ‘meestal goed’ als het gaat om het bekijken van je gekochte video’s op YouTube, omdat er, afhankelijk van het platform, enkele functionele hiaten zijn tussen de YouTube- en Play Movies- en TV-apps. Terwijl de Play Movies and TV-app op mijn LG C9-set bijvoorbeeld Dolby Vision HDR ondersteunt, biedt de YouTube-app alleen vanille HDR10. Hopelijk haalt de YouTube-app de komende weken en maanden de Play Movies & TV-app in.

Naast dat al je gekochte Google Play-video’s naar de YouTube-app gaan, moeten je Movies Anywhere-titels ook beschikbaar zijn via YouTube. (Al mijn Movies Anywhere-video’s waren aanwezig en verantwoord.)

Je Google Play-tegoed zal ook goed zijn in de YouTube-app, net als aankopen in de Play Family Library. Dat gezegd hebbende, alle video’s die je op YouTube koopt, ondersteunen delen met het gezin, hoewel aankopen op de Play Movies & TV-website of mobiele apps . (Nog in de war?)

Een belangrijke Google Play Movies & TV-functie die de overstap naar de YouTube-app niet zal maken, zijn Watchlists. Dat betekent dat je je volglijsten opnieuw moet maken als YouTube-afspeellijsten.

0 Shares:
You May Also Like