Google Assistent wordt steeds beter in het herkennen van je stem

google nest mini main

Google Assistent is over het algemeen redelijk goed als het gaat om het correct identificeren van je stem, zodat het gepersonaliseerde antwoorden op je vragen kan geven, en nu is het klaar om nog nauwkeuriger te worden in stemherkenning.

Google zegt dat het de trainingsprocedure voor zijn Voice Match-functie aan het aanpassen is, waarmee Google Assistant de stemmen van maximaal zes mensen kan herkennen op een enkele Assistant-powered speaker, scherm of apparaat, zoals de Google Nest Mini en de Google Nest Hub Maximaal

Voorheen was het leren van de Google Assistent om je stem te herkennen niet veel meer dan een paar keer ‘Hey Google’ zeggen, maar het nieuwe proces geeft de Assistent nog een paar zinnen om op te kauwen.

google assistent voice match training

Als je de Google Assistent nu traint met Voice Match, wordt je gevraagd een reeks zinnen te herhalen, waaronder ‘OK Google, speel mijn workout-afspeellijst af’, ‘OK Google, waar is het dichtstbijzijnde postkantoor’, ‘Hey Google, herinner me om bloemen te kopen’ en ‘Hey Google, hoe laat is de zonsopgang’. Hoewel het nieuwe trainingsproces iets ingewikkelder is dan voorheen, duurt het nog steeds minder dan een minuut om te voltooien.

Het gebruik van meer en langere zinnen tijdens Voice Match-training zou de Google Assistent in staat moeten stellen “beter te identificeren wie met een aanzienlijk hogere nauwkeurigheid bezig is”, aldus Google.

Los daarvan heeft Google ook aangekondigd dat je binnenkort de gevoeligheid van een bepaald door Google Assistent aangedreven apparaat kunt aanpassen als het gaat om het horen van de wekwoorden “Hey Google” en “OK Google”.

Het verlagen van de aanstaande ‘Hey Google’-gevoeligheidsinstelling kan van pas komen als u bijvoorbeeld merkt dat de Google Assistent vaak per ongeluk wakker wordt omdat hij dacht dat hij de wake-woorden hoorde. Aan de andere kant kan het versterken van de “Hey Google” -gevoeligheid helpen in luidere omgevingen waar de Assistent de wake-woorden blijft missen.

Je kunt de ‘Hey Google’-gevoeligheid afzonderlijk instellen voor je verschillende Google Home- en Nest-speakers en -schermen.

Zoek naar de instelling die de komende weken in de Google Home-app zal verschijnen, zegt Google.

0 Shares:
You May Also Like