Goldring’s Eroica HX draaitafelcartridge met bewegende spoel werkt met een invoer met bewegende magneet

The Goldring HX high-output moving coil cartridge playing a record album.

Moving-magneet of moving-coil cartridge? Voor de tussendoortjes heeft Goldring vandaag de Eroica HX high-output bewegende spoelcartridge geïntroduceerd, die een voorproefje van het geluid van een bewegende spoel biedt zonder de extra kosten van een step-up phono-transformator.

De HX, beschikbaar in juni voor $ 899, voegt zich bij de vergelijkbaar geprijsde LX low-output bewegende spoelcartridge in de Eroica – dat is “heldhaftig” in de Italiaanse serie. In tegenstelling tot de LX is de HX echter klaar voor gebruik in elk audiosysteem met een standaard phono-ingang met bewegende magneet.

Net als de LX heeft Goldring de HX uitgerust met zijn Gyger II diamanten stylus die, met een speelradius van 5 micron, frequentievervorming kan traceren.free tot 50 kHz. De nieuwe cartridge heeft ook hetzelfde lichtgewicht composiet behuizingsmateriaal, Pocan, als zijn broer of zus.

De Eroica-serie van de Britse cartridgefabrikant bevat ook nog een high-output moving coil-cartridge, de Eroica H ($ 800). Het verschil: de H gebruikt een vierkant anker, een kenmerk van het vroege ontwerp van de bewegende spoel, en de HX gebruikt een door Goldring ontwikkelde kruisarmatuur die te vinden is in de Eroica Elite ($ 1.000) en Eroica Ethos ($ 1.500).

De uitgangsspanning van de HX, typisch voor zijn type van 2,5 mV, is nog steeds lager dan die van de gemiddelde cartridge met bewegende magneet (tot 5 mV). Maar het is niet zo laag dat het de prestaties van uw phono-ingang met bewegende magneet beïnvloedt.

In de audiofiele wereld biedt een goed ontworpen cartridge met bewegende spoel een superieure frequentierespons en dynamisch bereik, meer helderheid en een diepere verbinding met muziek.

Is de Eroica HX jouw enkele reis naar die wereld?

0 Shares:
You May Also Like