Goede prestaties voor de prijs

rca ant3me tv antenna

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goede ontvangst van sterke, lokale zenders Ingebouwde versterker en cellulair filter

nadelen

Gebrek aan gevoeligheid voor zwakkere kanalen Signaalmeter is erg basic Versterkerfunctie vereist een stopcontact

Ons oordeel

RCA’s model ANT3ME tv-antenne voor binnenshuis presteert relatief goed voor het geld, maar het is niet een van onze topkeuzes.

RCA’s model ANT3ME versterkte binnenantenne is ontworpen voor de ontvangst van VHF-High en UHF TV-signalen in gebieden met sterke of zeer sterke signalen. Het combineert een dunne vormfactor met een signaalversterker en een filter voor lokale cellulaire signalen.

Voordat u deze of een andere binnenantenne koopt, moet u eerst controleren wat u in uw regio kunt ontvangen en hoe sterk de signalen van tv-torens zijn. Bomen, gebouwen en heuvels hebben allemaal invloed op de tv-ontvangst, en de bereiknummers in antennebeschrijvingen zijn geen betrouwbare indicatie van hoe goed het zal doen waar u woont. Raadpleeg de handleiding van TechHive over het kiezen van een antenne om er zeker van te zijn dat u het juiste type kiest.

Er zijn een aantal functies op deze antenne die hem onderscheiden van sommige concurrenten.

rca ant3me versterker

De eerste is het LTE-filter. Dit is een signaalfilter dat cellulaire signalen blokkeert die aanwezig zijn op frequenties net boven tv-stations. Als je toevallig in de buurt van een mobiel basisstation woont, kunnen sterke signalen je tv overbelasten en de kanaalontvangst in gevaar brengen, dus dit kan je helpen, afhankelijk van waar je woont. (Klik op deze link om meer informatie te lezen over wat LTE-filters kunnen doen voor tv-antennes).

De tweede is een signaalmeter die in de voeding van de versterker is ingebouwd, maar het is een rudimentaire meter die niet veel meer is dan een gimmick en geen betrouwbare indicator bleek voor ontvangst op welk kanaal dan ook.

Prestatie

De RCA ANT3ME presteerde naar tevredenheid in TechHive-tests. Het slaagde erin om zes lokale UHF-zenders te ontvangen voor in totaal 39 digitale tv-stations.

Daarentegen ontving onze huidige top-gerangschikte indoor tv-antenne, de Winegard FlatWave Amped, dezelfde zes UHF-kanalen en een extra VHF-kanaal voor in totaal 43 digitale tv-stations.

Bovendien ontving de Winegard zwakkere maar onbruikbare signalen van verre zenders dan de RCA-antenne, waardoor ik concludeerde dat hij iets gevoeliger is. In het geval van sterke, lokale tv-signalen waar beide voor zijn ontworpen, zal er echter weinig verschil zijn.

rca ant3me unboxing

Onderdelen en installatie

De antenne is een flinterdun vel dat is ontworpen om aan een muur te worden vastgemaakt of aan een raam te worden geplakt. RCA bevat enkele plakstrips in de doos die de installatie eenvoudig maken.

De antenne is aan de ene kant zwart en aan de andere kant wit, dus je kunt hem omdraaien om bij de inrichting van de kamer te passen. In de meeste huizen zou de zwarte naar buiten gericht zijn en de witte binnen, dus het is nogal jammer dat RCA ervoor heeft gekozen om het patentnummer van de antenne in een groot lettertype in de rechterbenedenhoek van de witte kant af te drukken. Het is nogal onnodig.

rca ant3me tv-patent nr

Tussen de antenne en de voeding van de versterker vindt u een coaxiale kabel van 12 voet. De voeding heeft een 3 meter lange kabel die eindigt in een wandstroomadapter.

Dit wijkt af van de beschrijving op de doos, die zegt dat het USB-stroom gebruikt. Dat laatste kan handiger zijn als je USB-poorten op je televisietoestel hebt. In de aan TechHive geleverde versie heeft de adapter een reserve stopcontact nodig.

RCA’s model ANT3ME tv-antenne voor binnen is een relatief goed presterend product, maar de esthetische waarde ervan wordt ondermijnd doordat het patentnummer erop is gedrukt aan de kant die in de meeste installaties naar de kamer wijst, en een signaalversterker die in een muur eindigt oplader.

0 Shares:
You May Also Like