Goed genoeg functies en prestaties voor de prijs

sol republic

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Batterijduur van 32 uur, volledig opgeladen in 3,5 uur Goed geluid (in bedrade modus) voor de prijs Goede ANC-prestaties (maar geen bedreiging voor Bose of Sony)

nadelen

Omgevingsbewuste modus produceert aanzienlijke ruis-artefacten Vermoeiend voor lange luistersessies Geen aptX- of aptX HD-codec-ondersteuning

Ons oordeel

$ 200 is een eerlijke prijs voor deze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon, verwacht alleen niet dat ze je van je sokken zullen blazen.

Lifestyle audiomaker SOL Republic heeft een nieuw hoofdtelefoonmodel uitgebracht als onderdeel van zijn Soundtrack-serie. De Soundtrack Pro ANC van $ 200 is een draadloze hoofdtelefoon voor over het oor met actieve ruisonderdrukkingstechnologie en Bluetooth 5.0 aan boord.

De Soundtrack Pro ANC (een soortgelijk model zonder ANC is ook verkrijgbaar bij Amazon voor $ 170) is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, grijs en champagne. De akoestisch transparante gekleurde stof die de drivers bedekt, verandert afhankelijk van de koptelefoonkleur die je kiest. Mijn recensiepaar was toevallig zwart.

Royale batterijduur

Net als zijn recente concurrentie levert de Soundtrack Pro ANC voldoende batterij om meer dan een volledige dag mee te gaan. De batterij van 500 mAh levert 32 uur draadloos afspelen. Dankzij de snellaadtechnologie ben je in ongeveer 3,5 uur volledig opgeladen.

Je kunt de koptelefoon opladen met de meegeleverde USB-A naar USB-C oplaadkabel, die je aan de onderkant van de rechter oorschelp plugt. Ik vond de kabel strak om te passen vanwege de uitstekende flens vanaf de onderkant van de oorschelp. Vijf LED-lampjes aan de bovenkant van de rechter oorschelp geven je een visuele indicatie van de oplaadstatus.

Lichtjes aan de bovenkant van de rechter oorschelp geven de oplaadstatus aan.

De koptelefoon kan worden opgevouwen om gemakkelijk te kunnen reizen, maar SOL Republic had een draagtas moeten hebben – tenminste een zakje – voor de prijs. De meeste kopers die een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking overwegen, zijn immers van plan om ze mee op pad te nemen. Daarover gesproken, er wordt ook geen luchtvaartadapter of 1/4-inch adapter meegeleverd.

Ergonomie

Traditionele bediening met drie knoppen bevindt zich aan de bovenkant van de rechter oorschelp. De pauze-/afspeelknop heeft een onderscheidend uitsteeksel en de knoppen zijn vrij gemakkelijk te onderscheiden door aanraking. Ik had niet altijd vertrouwen, maar ik had mijn vinger op de juiste knop en moest mijn vinger van voren naar achteren bewegen om me te oriënteren. Fabrikanten moeten alle bedieningsknoppen voelbaar maken. Ik geef de voorkeur aan de meer openlijke knoponderscheidingen die je op V-Moda, AKG en Bowers & Wilkins-koptelefoons vindt.

Kunststof is het dominante materiaal in de constructie van de Soundtrack Pro ANC, met als enige uitzondering een doorklikbare metalen hoofdband. Ik hield niet van de hoofdband en vond het moeilijker dan gemiddeld om aan te passen. In feite vond ik alles aan het ontwerp van deze hoofdtelefoon stijf of strak. Als je een nauwsluitende hoofdtelefoon hebt, zul je dol zijn op de Soundtrack Pro ANC.

Zijaanzicht van de Sol Republic koptelefoon

Neem bijvoorbeeld de oorschelpen: ondanks dat ze zacht zijn en toch hun vorm kunnen behouden om een ​​stabiele luisterholte rond mijn oren te creëren, voelden ze zich nooit comfortabel. De iets duurdere PX-hoofdtelefoons van B&W creëren een vergelijkbare stabiliteit met hun oorschelpen, maar ze zijn veel buigzamer.

Daarom staat de SOL Republic Soundtrack Pro-hoofdtelefoon niet in mijn lijst met toppresteerders voor lange luistersessies. De koptelefoon werd een beetje ongemakkelijk en ik voelde me opgelucht toen ik ze afzette. De koptelefoon vertoonde zeker een meer dan gemiddelde klemdruk op mijn hoofd. Hoewel dat je een gevoel van veiligheid geeft dat ze er niet af zullen vallen, is de afweging comfort.

Ik vergeleek de SOL Repubic Soundtrack Pro met de Bowers & Wilkins PX draadloze hoofdtelefoon en de Bose Quiet Comfort 35. Die hoofdtelefoons hebben ook een stevige klem, maar hun hoofdbanden zijn veel flexibeler en vergevingsgezinder, en elk heeft veel zachtere oorkussens. Met een beetje geluk zullen de blikken van SOL Republic na een lange inloopperiode wat losser worden, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

Sol Republic koptelefoon

Actieve ruisonderdrukkende prestaties

De SOL Republic Sountrack Pro ANC werkt, net als andere ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, hun magie uit door microfoons te gebruiken die buiten de oorschelpen zijn gemonteerd om de golfvorm van omgevingsgeluid vast te leggen. De hoofdtelefoon produceert vervolgens een golfvorm met dezelfde frequentie en amplitude en pijpt dit geluid in zijn oorschelpen, vermengd met de muziek, om het geluid te maskeren.

Helaas, met thuisblijvende bestellingen en New York City dat het epicentrum van de COVID-19-uitbraak werd, had ik niet de gebruikelijke kansen om de ANC-prestaties van de SOL Republic in de praktijk te testen in luidruchtige openbaarvervoersystemen of op een vliegtuig. Ik moest improviseren.

Ik heb bijvoorbeeld een luchtreiniger die, wanneer deze is ingesteld op ‘hoog’, 84 dB meet op mijn geluidsdrukniveaumeter. Ik heb daarentegen vliegtuigcabines gemeten die zo luid kunnen worden als 94 dB, wat in het bereik ligt van permanent gehoorverlies na langdurige blootstelling.

sol republiek

De Soundtrack Pro ANC heeft goed werk geleverd door het ventilatorgeluid van de luchtreiniger weg te nemen – met de beste prestaties voornamelijk geconcentreerd in de middenband – maar het kon niet helemaal concurreren met de Bose QC35. Bose en Sony voeren de boventoon als het gaat om actieve ruisonderdrukking.

De ANC-hoofdtelefoons van SOL Republic hebben ook een omgevingsbewuste modus waarmee je de buitenwereld om je heen kunt horen zonder je hoofdtelefoon af te zetten. Om deze modus in te schakelen, drukt u eenvoudig twee keer op de aan / uit-knop en u bevindt zich in de monitormodus. De Soundtrack Pro ANC deed het goed, afgezien van één flagrant nadeel: de koptelefoon in monitormodus genereerde zoveel gesis dat ik dacht dat ik in de buurt van een waterval was. Maar om eerlijk te zijn, zelfs sommige echt grote koptelefoonmerken hebben deze functie vreselijk verkeerd gekregen.

Testen uit de echte wereld

Ik heb de Soundtrack Pro ANC-hoofdtelefoon van SOL Republic getest met een iPhone XS en een Astell&Kern SA700 hi-res DAP. Het bronmateriaal was afkomstig van de muziekstreamingdienst Tidal en verschillende audiobestanden met een hoge resolutie. Ik speelde de koptelefoon voornamelijk via Bluetooth, en dat is wat ik denk dat het publiek zal doen. Wat betreft Bluetooth, ben ik teleurgesteld om te melden dat deze hoofdtelefoon de aptX (bijna CD-kwaliteit) of aptX HD (beter-dan-CD-kwaliteit) codecs niet ondersteunt, wat zou hebben geresulteerd in een hogere betrouwbaarheid geluid.

De Soundtrack Pro ANC doet dubbel werk als handsfree headset voor je gesprekken, en ze leverden uitstekende resultaten in mijn beperkte testomgevingen. Bellers konden mij duidelijk horen en ik op mijn beurt kon hen horen. Je krijgt ongeveer 10 meter draadloos bereik, houd er rekening mee dat muren of andere obstakels de afstand die je vanaf je telefoon kunt zwerven verkleinen.

Sonisch gezien leverde de Sountrack Pro ANC krachtige prestaties in zowel bekabelde als draadloze modi, met een goede midbass-respons. Bij draadloos afspelen was het algehele geluid echter beslist versluierd. Dat is niet per se ongebruikelijk in deze prijsklasse, maar het was merkbaar. Op Sarah McLachlan’s, bijvoorbeeld, slaagde het Sountrack Pro ANC er niet in om het gevoel van diepte en breedte over te brengen op tracks als ‘World on Fire’. Het in- en uitschakelen van ANC maakte geen groot verschil in die sensatie. De bovenkant was eveneens gereserveerd en in draadloze modus gerold. Deze hoofdtelefoons zijn niet wat ik zou omschrijven als sonische overachievers.

Sol Republic Soundtrack Pro

De bekabelde prestaties van de Soundtrack Pro ANC – gespeeld via een Astell & Kern SA700 draagbare digitale audiospeler – waren aanzienlijk beter, en die sluier was grotendeels weggenomen. Het middenbereik helderde aanzienlijk op en de bovenkant was ook beter. Het spelen van de 24-bit/48kHz-versie van Michael Jackson’s en de 24-bit/96kHz-versie van Norah Jones’ demonstreerde het drastische verschil tussen de bekabelde en draadloze prestaties van de hoofdtelefoon.

De hoofdband heeft een zachte, rubberen vulling.  De royale oorschelpen behouden hun vorm goed

Lauw of precies goed?

De SOL Republic Soundtrack Pro ANC draadloze hoofdtelefoon is een gemiddelde set blikjes voor de vraagprijs. Ik vond ze geen opwindende waarde, maar ondanks hun stijve, strakke pasvorm, zijn ze niet zo sonisch gebrekkig dat ik zou zeggen dat ze een rekening van $ 200 niet waard zijn.

Als je van hun ontwerp houdt, levensduur van de batterij. en functieset, en ze controleren alle andere vakjes die je zoekt in koptelefoons in deze prijsklasse, ik zou zeggen bestel een paar en beluister ze zelf.

0 Shares:
You May Also Like