Gloednieuwe Sonos Radio brengt gratis muziek naar Sonos-klanten

sonos radio indie gold

Sonos Radio, dat vandaag wordt gelanceerd, biedt gratis streaming-muziek – waarvan een deel vrij van advertenties – aan alle Sonos-klanten die een software-update installeren die nu wordt uitgerold. Sommige van de meer dan 60.000 beschikbare stations, waaronder een aantal ‘artiestenstations’ die zijn samengesteld door populaire artiesten, zoals Thom Yorke van Radiohead en David Byrne van Talking Heads, zullen vrij zijn van advertenties. Sonos werkt ook samen met iHeartRadio en TuneIn om door advertenties ondersteunde radio te streamen, inclusief nieuws en sport naast muziek. Gebruikers kunnen deelnemende lokale radiostations streamen op basis van postcode.

zal worden samengesteld en gehost door Sonos-medewerkers die opnemen in een nieuwe radiostudio die is gebouwd in het vlaggenschipverhaal van Sonos in New York City. Het station zal zich richten op nieuwe en bekende muziek, geordend op genre: , , , en zijn slechts enkele voorbeelden in de catalogus van het station.

Sonos belooft ook verhalen achter de schermen en radio-uren voor gastartiesten te brengen, georganiseerd door onder meer Angel Olsen en Phoebe Bridgers. Door artiesten gehoste radio-uren worden elke woensdag vrijgegeven en duren 60 minuten met muziek, commentaar en het nieuwste werk van de gastheer.

sonos radio thom yorke

Gecureerde artiestenstations zullen muziek bevatten van andere muzikanten die de aandacht van de gastheer hebben beïnvloed, geïnspireerd of op een andere manier hebben gevangen. Thom Yorke’s artiestenstation, , dat vandaag wordt gelanceerd, bevat muziek van artiesten die de frontman van Radiohead hebben geïnspireerd. “Hier, in een nieuwe vorm,” zei York, “is die altijd rollende gewoonte van mij om samen te stellen wat ik onlangs heb gevonden dat me fascineert of ontroert, wat me obsedeert, uitdaagt, nieuwe deuren opent, herinnert mij van wat ik zou kunnen hebben, vergeten….”

Sonos zegt dat de Sonos Stations-catalogus wordt aangedreven door Napster (voorheen Rhapsody), de eerste streamingdienst die beschikbaar was op het platform. Luisteraars die verliefd worden op de muziek die ze op Sonos Radio horen, willen misschien op zoek gaan naar opnamen met een hogere resolutie van de nummers of albums die ze het leukst vinden, omdat de muziek wordt gestreamd met de relatief lage bitsnelheid van 128 Kbps.

sonos sonic logo philip glas 4

Hoewel dat de typische bitsnelheid is voor internetradio, is deze lager dan de 160 Kbps die Spotify abonnees biedt op zijn gratis niveau. Betaalde abonnementsservices zoals Spotify bieden doorgaans bitsnelheden vanaf 320 Kbps, terwijl premiumservices zoals Tidal en Qobuz lossless audio streamen met 850 Kbps of meer. Traditionalisten zouden ondertussen kunnen overwegen om fysieke cd’s te kopen, ze te rippen en ze te coderen als FLAC-bestanden (op voorwaarde dat je nog steeds een optische drive hebt).

In ander Sonos-nieuws kondigde het bedrijf vandaag aan dat het de Amerikaanse componist en pianist Philip Glass (, ) opdracht heeft gegeven om een ​​reeks sonische logo’s (variërend van 3 tot 30 seconden) voor het bedrijf te componeren. Hier kun je naar de muziek luisteren.

0 Shares:
You May Also Like