Geweldige camera, cloudabonnement met fouten

ezviz c3x main

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Nachtzicht in kleur Bewegingsdetectie herkent mensen en voertuigen Uitstekende videokwaliteit

nadelen

Had problemen met het ophalen van online opgeslagen video via EZVIZ CloudPlay-abonnementOndersteunt geen integratie van apparaten van derden via IFTTTOndersteunt geen Power over Ethernet

Ons oordeel

De EZVIZ CX3 is een goede buitencamera met uitstekende beveiligingsfuncties, maar de problemen om verbinding te maken met video die op de servers van EZVIZ is opgeslagen, moeten zo snel mogelijk worden verholpen.

EZVIZ heeft consequent beveiligingscamera’s voor thuis geleverd met beproefde functies en naadloze prestaties. Hun nieuwste, de C3X-buitencamera, is om een ​​aantal redenen opmerkelijk: het bevat nachtzicht in kleur, nog steeds een relatieve noviteit voor consumentencamera’s, en het is de eerste EZVIZ-camera waar ik tijdens het testen een vrij groot probleem mee heb ondervonden: een compleet onmogelijkheid om toegang te krijgen tot door beweging geactiveerde video die in de cloud is opgeslagen via het opslagabonnement van het bedrijf. Dat is een teleurstellend minpunt in deze verder geweldige camera.

Ontwerp

De C3X lijkt op het model C3WN dat we eerder hebben getest, een eenheid ter grootte van een tennisbal met dubbele antennes. Het kan worden gekanteld op zijn draagarm, die is bevestigd aan een metalen montageplaat. Een 15-inch staart is bedraad aan de achterkant van de houder en splitst zich in een stroomaansluiting en een ethernetconnector voor het geval je liever een bekabelde verbinding met je router gebruikt in plaats van wifi (maar er is geen ondersteuning voor stroomvoorziening). via ethernet). De camera heeft een sterke IP67-classificatie voor weersbestendigheid, wat betekent dat hij stofdicht is en bestand is tegen onderdompeling in maximaal één meter water gedurende 30 minuten. (Je kunt meer lezen over IP-classificaties in dit verhaal.)

De camera bereikt nachtzicht in kleur met een opstelling met twee lenzen die één lens gebruikt om de omgevingshelderheid van de scène vast te leggen en de andere om kleurinformatie vast te leggen. De twee afbeeldingen worden vervolgens samengevoegd met behulp van het eigen algoritme van EZVIZ om een ​​gedetailleerd beeld met rijke, realistische kleuren te creëren. De camera legt 1080p-video vast en heeft een gezichtsveld van 106 graden. Naast het bekijken van video op je telefoon, kun je deze streamen naar slimme Amazon Alexa- of Google Assistant-schermen zoals de Echo Show of Google Nest Hub.

ezviz c3x buiten

U kunt communiceren met bezorgers, gasten en iedereen in de buurt van de camera met behulp van de ingebouwde microfoon en luidspreker. Je kunt ook meer kwaadwillende bezoekers afschrikken met de 100dB sirene.

De C3X kan beweging detecteren en zal video opnemen en een waarschuwing naar uw telefoon sturen wanneer dit het geval is. U kunt er ook voor kiezen om een ​​audiowaarschuwing af te geven. Als de instelling Intensief is ingeschakeld, waarschuwt een vooraf opgenomen stem “beveiligd gebied, verlaat alstublieft zo snel mogelijk”. Een zachte instelling geeft een zachte pieptoon en met de aangepaste instelling kunt u een bericht met uw eigen stem opnemen.

EZVIZ biedt zowel lokale als cloudopslag. Je moet eerst je eigen media aanleveren in de vorm van een microSD-kaart (tot 256 GB) of de EZVIZ NVR (netwerkvideorecorder). Voor de tweede heb je een EZVIZ CloudPlay-abonnement nodig. Het standaardaanbod kost $ 6 per maand of $ 60 per jaar voor een videogeschiedenis van 7 dagen voor één camera, of $ 11 per maand of $ 110 per jaar voor een geschiedenis van 30 dagen. Er zijn ook een paar thuisabonnementen voor gebruikers met maximaal vier EZVIZ-camera’s. Het 7-daagse spel is $9 per maand/$90 per jaar en het $30-dagenplan is $16 per maand/$160 per jaar.

ezviz-app 1

Installatie en prestaties

Het instellen van de C3X is heel eenvoudig. Ik hoefde alleen de bijbehorende EZVIZ-app te downloaden en de aanwijzingen op het scherm te volgen. De app herkende mijn camera zodra ik de QR-code scande, vond mijn wifi en liet me inloggen. Een gesproken prompt bevestigde de succesvolle verbinding.

Het installeren van de camera is ingewikkelder. Hoewel de camera zelf weerbestendig is, is het netsnoer dat niet, dus zelfs als u toegang heeft tot een buitenstopcontact, zult u waarschijnlijk nog steeds het netsnoer willen gebruiken – en de ethernetkabel, als u deze gebruikt – door een opening in uw woning. Dat betekent meestal een gat door een muur boren. Afhankelijk van de afstand van de camera tot het stopcontact binnenshuis, hebt u mogelijk ook een verlengstuk nodig voor het netsnoer van 5 voet.

Als je dat eenmaal hebt geregeld, hoef je alleen maar de camera te monteren. EZVIZ levert de schroeven en ankers en een montagesjabloon om dit makkelijker te maken.

Wanneer u de app start, toont het startscherm een ​​screenshot van het huidige gezichtsveld van de C3X. Daaronder bevinden zich knoppen voor toegang tot bewegingsdetectie- en meldingsinstellingen en algemene camera-instellingen. Boven de schermafbeelding bevinden zich knoppen om ‘thuismodus’ en ‘huismodus verlaten’ te activeren, die respectievelijk alarmmeldingen in- en uitschakelen.

Als u op de schermafbeelding tikt, wordt de livefeed van de C3X geopend. Direct onder de feed bevinden zich knoppen om de videostream te stoppen, de luidspreker te dempen, de resolutie te wijzigen en over te schakelen naar een gesplitste schermweergave die maximaal vier camerafeeds ondersteunt. Daaronder bevinden zich knoppen om de sirene te activeren, tweerichtingsspraak te activeren en video op te nemen of een screenshot van de feed te maken. Helemaal onderaan staat een horizontale tijdlijn van alle videoclips die online of op uw lokale media zijn opgeslagen.

De beeldkwaliteit van de camera is subliem. In de dagmodus is het beeld haarscherp met uitgebalanceerde verlichting en nauwkeurige kleuren. Nachtzicht, dat een paar infrarood-LED’s gebruikt voor verlichting, is net zo scherp. De kleuren springen er niet uit zoals bij normaal licht, maar ze zijn goed genoeg om ze gemakkelijk te identificeren, wat cruciaal kan zijn voor forensisch bewijs. Ik kon mijn feed naar een Echo Show streamen met spraakopdrachten als ik mijn telefoon niet bij de hand had.

ezviz-app 3

Bij het detecteren van beweging kan de camera menselijke en voertuigvormen identificeren. U kunt in de detectie-instellingen aangeven of u op de hoogte wilt worden gehouden van de een of de ander of beide. Deze waren over het algemeen nauwkeurig in mijn testen. Standaard ontvangt u de klok rond detectiemeldingen. U kunt dit wijzigen door een notificatieschema in te stellen; je kiest gewoon een tijdsblok waarin je meldingen wilt ontvangen en wijst het toe aan de dagen van de week die je wilt.

U kunt waarschuwingen verder beheren door eenvoudig de gevoeligheid van de bewegingssensor aan te passen of door bewegingsdetectiegebieden in te stellen. Bij de laatste methode moet je gebieden op een raster over het gezichtsveld van de camera maskeren, waarna je alleen wordt gewaarschuwd voor beweging erin.

Hoewel bewegingsdetectie perfect werkte, deed het afspelen van de videoclips die ze activeerden dat niet. Ik had geen problemen om toegang te krijgen tot video’s die lokaal op microSD waren opgeslagen, maar ik kon geen van de video’s bekijken die waren opgeslagen via mijn proefabonnement op CloudPlay. Elk van de tientallen video’s die in de cloud zijn opgeslagen, kon niet worden geladen en gaf me de foutmelding ‘Video afspelen mislukt’. Ik hoopte dat een firmware-update die ik tijdens het testen ontving het probleem zou oplossen, maar er was geen verandering.

Vonnis

Per saldo is de C3X een goede camera. Het zit vol met handige beveiligingsfuncties, die bijna allemaal heel goed werkten. Het probleem met het afspelen van CloudPlay is echter frustrerend, vooral gezien de extra kosten die het abonnement toevoegt aan de prijs van de camera. EZVIZ zal het probleem ongetwijfeld op een gegeven moment verhelpen, ik raad u aan een microSD-kaart te kopen en uw video lokaal op te slaan totdat dit het geval is.

0 Shares:
You May Also Like