Gesloten bijschriften versus ondertitels: verschillen verklaard

Closed Captions vs Subtitles

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener" data-src="https://scala-blogs.org/wp-content/uploads/2022/05/YouTube-statistieken-alles-wat-u-moet-weten-in-2022.jpg" class="lazyload" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw=="><noscript><img width="96" height="96" src="https://scala-blogs.org/wp-content/uploads/2022/05/YouTube-statistieken-alles-wat-u-moet-weten-in-2022.jpg" alt=Adam Hayes‘ data-et-multi-view='{“schema”:{“attrs”:{“desktop”:{“src”:”https:\/\/www.wyzowl.com\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/1550655452508-96×96.jpg”,”alt”:”Written by <a href=”https:\/\/www.wyzowl.com\/author\/adamhayes\/” target=”_self”>Adam Hayes<\/a>”,”class”:”wp-image-286100″,”srcset”:”https:\/\/www.wyzowl.com\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/1550655452508-96×96.jpg 96w, https:\/\/www.wyzowl.com\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/1550655452508-24×24.jpg 24w, https:\/\/www.wyzowl.com\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/1550655452508-48×48.jpg 48w, https:\/\/www.wyzowl.com\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/1550655452508-150×150.jpg 150w, https:\/\/www.wyzowl.com\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/1550655452508.jpg 200w”,”sizes”:”(max-width: 96px) 100vw, 96px”},”tablet”:{“src”:””}}},”slug”:”et_pb_team_member”}’>

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Het was helemaal terug in 1903 dat de wereld voor het eerst kennismaakte met het idee van ‘ondertitels’. Ze werden gebruikt in de film van Edwin S. Porter om een ​​verhaallijn toe te voegen aan een wereld die in vervoering (maar vaak verward) wordt door stomme films.

Destijds waren het gewoon vellen papier die voor de camera werden gehouden en gefilmde scènes, wat betekent dat ze technisch ‘tussentitels’ werden genoemd – maar laten we het water hier niet vertroebelen.

Uncle Tom's Cabin ondertitels

Want vrijwel sinds 1903 zijn de namen ondertitels, tussentitels, ondertitels, open bijschriften, tekst op het scherm door elkaar gehaald, verward en door elkaar gebruikt.

Tegenwoordig, met de razendsnelle groei van videomarketing, is het geen verrassing dat mensen de termen vaak door elkaar halen.

De twee belangrijkste labels die worden gebruikt, zijn ‘ondertitels’ en ‘ondertitels’. Dus wat is hier de oefening? Wat is wat? Hoe zijn zij verschillend? Laten we kijken…

Achtergrond

Gesloten bijschriften en ondertitels zijn beide manieren om tekst op het scherm te geven bij een video, dus het is misschien niet verwonderlijk dat ze soms door elkaar worden gehaald.

Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee waarvan marketeers op de hoogte moeten zijn.

Laten we ze allemaal een voor een bekijken…

Wat zijn ondertitels?

Ondertiteling is een soort ondertiteling die alle gesproken dialogen en andere geluiden in een video bevat, waardoor deze toegankelijk is voor dove of slechthorende kijkers.

Dit betekent dat je, naast een transcriptie van elke dialoog, ook een tekstbeschrijving van geluidseffecten zou verwachten, bijvoorbeeld ‘Luid applaus’ of ‘Jazzmuziek speelt’.

Gesloten bijschriften kunnen door de kijker worden in- of uitgeschakeld en worden meestal aangeduid met een ‘CC’-symbool (of vergelijkbaar pictogram) ergens op het scherm.

Je kunt bijvoorbeeld zien hoe YouTube ondertitels weergeeft (en de knop waarmee de kijker ze aan/uit kan zetten) in de onderstaande schermafbeelding…

Ondertiteling op YouTube-video

YouTube genereert automatisch de ondertiteling voor je uploads met behulp van ingebouwde spraakherkenningssoftware. Het is meestal behoorlijk nauwkeurig, maar je kunt eventuele fouten opruimen door het transcript zelf te bewerken.

Wat zijn ondertitels?

Ondertitels – ook wel ‘open ondertitels’ genoemd – zijn ondertitels op het scherm die u kan niet in- en uitschakelen.

Ze worden meestal gebruikt om te voorzien in: dialoogvertalingen voor kijkers die niet dezelfde taal spreken als de audiotrack van de video.

Ondertitels kunnen ook worden gebruikt om ondertitels te geven aan kijkers die doof of slechthorend zijn.

In tegenstelling tot ondertitels, kan de kijker ondertitels niet uitschakelen, omdat ze meestal zijn ingesloten in het videobestand zelf, zoals in het onderstaande voorbeeld.

Belangrijkste verschillen tussen ondertitels en ondertitels…

De belangrijkste verschillen tussen de twee typen teksttranscriptie zijn als volgt:

Gesloten bijschriften omvatten alle gesproken dialogen en andere geluiden in een video, terwijl ondertitels doorgaans alleen vertalingen of transcripties van de dialoog zelf bieden. Gesloten bijschriften kunnen door de kijker worden in- of uitgeschakeld, ondertitels niet. om vrij eenvoudig en standaard te zijn in hun ontwerp / presentatie, terwijl ondertitels creatiever kunnen worden gepresenteerd.

Moet ik ondertiteling of ondertiteling gebruiken?

Het hangt echt af van je publiek.

Ondertiteling gebruiken…als je weet dat de meeste of alle kijkers je video niet *alleen* op het audiospoor zullen kunnen begrijpen.

Dit kan zijn:

Video’s bedoeld voor een *specifiek* internationaal publiek dat een andere taal spreekt dan de audiotrack. Lawaaierige evenementen of conferenties waar een audiobestand niet hoorbaar is.

Je kunt ondertitels aan het videobestand zelf toevoegen met behulp van videobewerkingssoftware, en dit geeft je meer controle over de grootte, kleur en plaatsing van de tekst.

Gebruik ondertiteling…in vrijwel elk ander scenario.

Dit kan zijn:

Video’s die u wilt verspreiden onder doelgroepen die veel verschillende talen spreken. YouTube genereert niet alleen een automatische transcriptie van je video, maar kan die bijschriften ook automatisch in tientallen verschillende talen vertalen zonder dat je de video verder hoeft te bewerken.

Automatische vertaling van YouTube

Video’s voor kijkers die doof of slechthorend zijn. De schoonheid van ondertitels betekent dat kijkers die extra hulp nodig hebben, ze kunnen uitschakelen, maar het is er voor degenen die het nodig hebben.

Het nadeel van deze voordelen is dat je doorgaans veel controle over de manier waarop de ondertiteling op het scherm wordt weergegeven, uitgeeft, wat betekent dat sommige elementen in je video kunnen worden geblokkeerd of verdoezeld door de bijschriften.

Hoe u ondertiteling en ondertiteling aan uw video’s kunt toevoegen

Ondertiteling wordt meestal toegevoegd via je video-hostingpartner – meestal YouTube, zoals we eerder hebben aangetoond.

Het toevoegen van ondertitels aan je video is in de meeste gevallen relatief eenvoudig en dit is iets wat je videoproductiepartner voor je kan doen. Of je kunt het zelf doen – bekijk 4 manieren om ondertitels toe te voegen aan een MP4-bestand.

Laatste gedachten

We hebben dus vastgesteld dat hoewel ‘toegankelijkheid’ de drijvende kracht is achter zowel ondertitels als ondertitels, er enkele subtiele verschillen zijn.

Als het gaat om het kiezen tussen ondertitels en ondertitels, hangt het echt af van je doelgroep en wat je wilt bereiken.

Wil je creatief aan de slag gaan en je tekst op het scherm laten aansluiten bij de visuele stijl van je video? Misschien wat creatieve overgangen erin gooien en speels zijn met die tekst? Geniet van meer controle over kleur, stijl en plaatsing – maar met de wetenschap dat de bijschriften bij elk spel verschijnen? Ondertitels zijn de juiste keuze.

Wilt u ook slechthorende leden van uw publiek een optie geven om van de video te genieten? Wilt u uw video grondig lokaliseren met minimale inspanning en kosten? Gesloten bijschriften kunnen de optie zijn om op te schieten.

Ondertitels en ondertitels kunnen een belangrijke rol spelen bij het uitleggen van uw product – bekijk onze free boek ‘How to Explain ANYTHING With Video’ voor meer interessante ideeën en strategieën om u te helpen de boodschap aan uw publiek over te brengen!

0 Shares:
You May Also Like