Geïntegreerde versus speciale grafische kaart Welke te gebruiken en waarom? (2022)

In de war raken over Geïntegreerde versus speciale grafische kaart? Kunt u niet beslissen welke u een geïntegreerde of een speciale grafische kaart wilt gebruiken en waarom? Hier dit bericht bespreken we Wat is de verschil tussen geïntegreerde en speciale grafische kaart. Ik hoop dat jullie allemaal heel goed weten over grafische kaarten/stuurprogramma’s. Voor degenen die dit niet weten: een grafische kaart, ook bekend als een grafische verwerkingseenheid (GPU), die verantwoordelijk is voor het weergeven van een afbeelding op uw monitor, doet dit door gegevens om te zetten in een signaal dat uw monitor kan begrijpen. De grafische componenten zijn het deel van uw computer dat bepaalt en verbetert hoe afbeeldingen (afbeeldingen, video’s, programma’s, animatie, 3D) op uw computerscherm worden weergegeven.

Geïntegreerde versus speciale grafische kaart

Normaal gesproken zijn er twee verschillende soorten GPU’s beschikbaar: speciale grafische kaart en geïntegreerde grafische kaart. Geïntegreerde grafische kaart zijn ingebouwd in het moederbord waar geen insteekkaart wordt gebruikt. Geïntegreerde grafische kaarten gebruiken een deel van het systeem-RAM van een computer in plaats van hun eigen speciale geheugen. Geïntegreerde graphics zijn minder krachtig dan discrete graphics, maar besparen energie. U vindt deze ingebouwd in de meeste ‘standaard’ laptops en computers, ze zijn een kosteneffectief model, maar kunnen niet gemakkelijk worden geüpgraded.

Speciale afbeeldingen Een add-in grafische kaart die als extra component op het moederbord wordt geïnstalleerd. die meer verwerkingskracht en een visuele ervaring van hogere kwaliteit levert in vergelijking met geïntegreerde grafische afbeeldingen, voor gebruik in toepassingen die veel rekenkracht vereisen, zoals HD-video-inhoud en 3D-games.

Geïntegreerde grafische kaart

De combinatie van CPU en GPU wordt geïntegreerde graphics genoemd. Tegenwoordig is elke processor van Intel (dwz Core i3, i5 en i7) heeft een geïntegreerde GPU, dus het is alleen een kwestie van moederbord of deze functie wordt ondersteund.

Geïntegreerde grafische kaart is in feite een grafische verwerkingseenheid die geen eigen geheugen heeft, maar een kleine hoeveelheid systeemgeheugen gebruikt. Dus als je een computer hebt met 4 GB RAM, kan de videokaart tussen de één en vijf procent van het beschikbare geheugen gebruiken voor grafische verwerking. De hoeveelheid RAM die door de geïntegreerde grafische kaart wordt verbruikt, is natuurlijk dynamisch en hangt af van de GPU-belasting.

Het voordeel van een geïntegreerde unit is dat deze goedkoper is, wat weer goedkoper is bij de aanschaf van een laptop of computer. Een geïntegreerde grafische kaart genereert ook veel minder warmte dan een speciale videokaart en verbruikt drastisch minder stroom, wat de algehele levensduur van de batterij verbetert. Geïntegreerde grafische kaarten zijn perfect voor mensen die dagelijks bezig zijn met grafische verwerking. Dit omvat het bekijken of bewerken van video’s, 2D-gaming en algemene tekstverwerking. Dergelijke activiteiten zijn niet grafisch intensief, dus een low-end videokaart is ideaal.

Geïntegreerde grafische kaart:

Gebruikt RAM op uw apparaat Voert dagelijkse taken gemakkelijk uit. Gamen is alleen een probleem wanneer intense graphics vereist zijn Warmt minder op Verbruikt minder batterij/stroom Goedkoper

Aan de andere kant hebben speciale grafische kaarten hun eigen geheugen en laten ze het RAM-geheugen dat uw systeem gebruikt ongemoeid. Bijvoorbeeld als je een GeForce GTX 550 Ti hebt met 8GB geheugen. Het zal dat gebruiken en niet het systeemgeheugen gebruiken. Dedicated kaarten zijn perfect als je van serious gaming houdt of een professionele grafisch ontwerper bent.

Speciale kaarten maken ook maatwerk mogelijk. Als je je grafische kaart wilt overklokken, zul je je koelvermogen moeten verhogen. Add-on waterkoelblokken of krachtigere ventilatorassemblages maken dit mogelijk.

Wanneer u een high-definition film bekijkt of een zwaar grafisch spel speelt, wordt de kaart ingeschakeld en werkt als een speciale kaart, waardoor de algehele prestaties worden verbeterd, maar de levensduur van de batterij wordt verkort.

Nogmaals Als je een serieuze gamer bent of als je een dual-monitor systeem gebruikt, zal de GPU harder moeten werken en snel opwarmen. Deze kaarten verbruiken ook veel stroom, dus het gebruik van een laptop met een speciale grafische kaart zal de levensduur van de batterij verkorten.

Door deze beperkingen op te heffen, kunnen speciale kaarten aanzienlijk krachtiger zijn dan geïntegreerde grafische kaarten. Speciale videokaarten zijn perfect voor diegenen die de beste visuele ervaring willen, of je nu aan het gamen bent of graphics ontwerpt. Onthoud dat de visuele ontwerpen van games zullen blijven verbeteren. U moet vooruit plannen en een kaart vinden die minstens een paar jaar meegaat voordat u moet upgraden.

Speciale grafische kaart:

Heeft toegewezen RAM. Het RAM-geheugen van het apparaat blijft onaangetast Betere verwerking van grafisch intensieve taken. bijv. Ontwerpen, gamen enz. Warmt meer opVerbruikt meer krachtKostler

Laatste vergelijking tussen speciale en geïntegreerde grafische kaart

Beschrijving Is een externe bijlage die is aangesloten op het moederbord Zit in een interne bijlage die is geïntegreerd in het moederbord of de CPU.
Ook gekend als Discrete GPU of discrete grafische kaart Video aan boord
GPU heeft een eigen grafische verwerkingseenheid (GPU)
RAM Heeft zijn eigen RAM Gebruikt het RAM van het systeem
Energieverbruik Hoger Lager
Verwerkingscapaciteit Meestal hoger Meestal lager

Welke moet je gebruiken?

Het hangt af van hoeveel stroom je nodig hebt van je grafische kaart. De meeste mensen die een moderne computer gebruiken voor standaardtaken zoals internetten, documenten maken of films kijken, kunnen prima gebruikmaken van geïntegreerde grafische afbeeldingen. Als u wilt gamen, 3D-rendering of videobewerking wilt doen, wilt u de krachtigste grafische kaart die u zich kunt veroorloven en die uw systeem aankan.

Video legt uit, speciale versus geïntegreerde grafische kaarten – welke moet je kiezen

Ik hoop dat dit je helpt om te vergelijken en te beslissen tussen de Geïntegreerde versus speciale grafische kaart welke voor jou geschikt is. Heb je nog vragen, suggesties voel je vrij om te bespreken in reacties hieronder. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like