Gegevens herstellen van Western Digital My Book NAS-harde schijven

Onlangs is het onderwerp van WD-gegevensherstel dringend geworden omdat veel eigenaren over de hele wereld ontdekten dat al hun bestanden ontbreken. Als je jezelf tot hen rekent, heb je het juiste artikel gevonden, want je zult snel leren hoe je gegevens kunt herstellen van een externe harde schijf van Western Digital met behulp van gemakkelijk beschikbare tools en gemakkelijk te leren technieken.

Belangrijk: Als u dit nog niet hebt gedaan, KOPPEL uw Western Digital My Book NAS-harde schijf dan LOS van het internet voordat u verder gaat met het lezen van dit artikel om extra gegevensverlies te voorkomen.

Wat is de My Book NAS-harde schijf?

My Book NAS-harde schijfDe Western Digital My Book is een NAS-apparaat (Network Attached Storage) dat kan worden aangesloten op een thuisrouter voor gemakkelijke toegang tot uw bestanden binnen en zelfs buiten het thuisnetwerk.

Alle My Book NAS harde schijven hebben ingebouwde 256-bits AES hardware-encryptie om uw inhoud privé en veilig te houden, en ze zijn direct klaar voor gebruik met minimale configuratie vereist.

My Book NAS-harde schijven worden gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld, die hen hun belangrijkste gegevens toevertrouwen en vertrouwen op hun duurzaamheid, schokbestendigheid en betrouwbaarheid op lange termijn. Toch zijn zelfs My Book NAS-eigenaren niet immuun voor gegevensverlies, dus het onderwerp van WD externe harde schijf gegevensherstel is zeker relevant.

Wat weten we over het recente gegevensverlies van harde schijven van WD?

Elk apparaat met internetverbinding is een beveiligingsprobleem en op het netwerk aangesloten opslagapparaten vormen daarop geen uitzondering.
Western Digital WD My Book Live
Onlangs hebben veel eigenaren van Western Digital My Book NAS-harde schijven ontdekt dat hun bestanden nergens te vinden zijn. Zelfs Western Digital had aanvankelijk geen idee wat er was gebeurd, maar het bedrijf stelde uiteindelijk vast dat hackers misbruik maakten van een niet-gepatchte beveiligingskwetsbaarheid en deze gebruikten om sommige Western Digital My Book NAS-harde schijven terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Hier zijn alle producten die getroffen zijn door de kwetsbaarheid:

Product Artikelnummer
Mijn boek live WDBACG0030HCH
Mijn boek live WDBACG0020HCH
Mijn boek live WDBACG0010HCH
Mijn boek Live Duo WDBVHT0080JCH
Mijn boek Live Duo WDBVHT0060JCH
Mijn boek Live Duo WDBVHT0040JCH

Volgens de National Vulnerability Database (invoer CVE-2018-18472), “Western Digital WD My Book Live en WD My Book Live Duo (alle versies) hebben een root Remote Command Execution-bug via shell-metatekens in de /api/1.0/rest/language_configuration-taalparameter. Het kan worden geactiveerd door iedereen die het IP-adres van het getroffen apparaat kent.”

Aangezien er momenteel geen patch beschikbaar is (en waarschijnlijk nooit zal overwegen dat de laatste firmware-update in 2015 is uitgebracht), dringt Western Digital er bij alle gebruikers van My Book NAS-harde schijven op aan om ze los te koppelen van het netwerk.

Helaas is er al veel schade aangericht en zijn er veel mensen die terabytes aan data zijn kwijtgeraakt.

Ook hier zijn 10 jaar aan gegevens gewist, inclusief kostbare familiefoto’s door de jaren heen. Erg geirriteerd. Raad western digital aan niemand aan. #WesternDigital #mijnboeklive @westerndigital

— naveed (@naveed1978) 26 juni 2021

Zijn de verloren bestanden voorgoed verdwenen? Niet noodzakelijk. Zoals de online geplaatste logbestanden aangeven, werden de My Book NAS-harde schijven snel geformatteerd:

Als zodanig moeten de verloren bestanden zich nog steeds op hun oorspronkelijke locatie bevinden, herstelbaar met Western Digital-software voor gegevensherstel. Lees dit artikel verder om te leren hoe u Western Digital-software voor gegevensherstel op de harde schijf kunt gebruiken om de door de hack veroorzaakte schade ongedaan te maken.

Gegevens herstellen van WD NAS-harde schijven na fabrieksreset

Laten we eens kijken naar verschillende veelvoorkomende scenario’s voor gegevensverlies en hoe u hiervan kunt herstellen. Nogmaals, zorg ervoor dat u eerst uw harde schijf loskoppelt van internet om te voorkomen dat aanvallers dezelfde exploit opnieuw gebruiken.

Geval 1: Gegevens herstellen van een enkele harde schijf

Om een ​​enkele harde schijf van WD NAS te herstellen waarvan de fabrieksinstellingen zijn teruggezet, moet u de harde schijf op een computer aansluiten en een geschikte softwaretoepassing voor gegevensherstel gebruiken om verloren gegevens ervan op te halen.

Voor de doeleinden van dit artikel gebruiken we een softwaretoepassing voor gegevensherstel genaamd Disk Drill, die we hebben geselecteerd vanwege het gebruiksgemak, de geweldige prestaties en de royale free proefversie waarmee u een voorbeeld van alle herstelbare bestanden kunt bekijken zonder te betalen.

Omdat de fabrieksresetoptie het hele bestandssysteem wist, kunt u geen bestanden met hun oorspronkelijke naam ophalen, dus Disk Drill zal automatisch namen genereren op basis van beschikbare metadata of eenvoudig willekeurige namen toewijzen als er geen metadata beschikbaar is.

Hier leest u hoe u verloren gegevens kunt herstellen met Disk Drill vanaf een enkele harde schijf:

  Downloaden en installeer Disk Drill op je computer.Installeer Disk Drill
  Sluit de harde schijf aan die u wilt herstellen. Start Disk Drill en scan de harde schijf.Scan uw harde schijf
  Selecteer de bestanden die u wilt herstellen. Klik op de knop Herstellen en geef een geschikte herstelbestemming op.Selecteer herstelbestemming

Geval 2: Gegevens herstellen van RAID 1

Overval 1WD NAS harde schijven ondersteunen de RAID 1-configuratie. In deze configuratie dupliceert de RAID-controller alle gegevens van de ene harde schijf naar een tweede harde schijf, waardoor je herstelkansen effectief worden verdubbeld.

Het gegevensherstelproces is precies hetzelfde als bij het herstellen van gegevens van een enkele harde schijf, behalve dat u het in totaal twee keer moet uitvoeren. U kunt meer te weten komen over RAID-herstel in ons vorige artikel over dit onderwerp.

Je kunt dan een diff-tool gebruiken zoals Meld om de verschillen tussen twee sets herstelde bestanden te zien, of u kunt eenvoudig bestanden van de ene herstelmap naar de andere kopiëren en dubbele bestanden overslaan.

Geval 3: Gegevens herstellen van RAID 0/5/10

Naast de RAID 1-configuratie gebruiken sommige gebruikers van WD NAS-harde schijven de RAID 0/5/10-configuratie om de prestaties te verbeteren door gegevens over meerdere schijven te strippen.

Voor de beste herstelresultaten raden we u aan gebruik te maken van R-Studioeen professionele softwaretool voor gegevensherstel met een geavanceerde RAID-reconstructiemodule die in staat is om een ​​beschadigde RAID-array van zijn componenten te recreëren en deze te verwerken als een echte.

R-Studio ondersteunt standaard RAID-niveaus (0, 1, 4, 5, 6), evenals niet-standaard RAID-niveaus (10(1+0), 1E, 5E, 5EE, 6E).

Volg de onderstaande stappen om gegevens te herstellen van RAID 0/5/10 met R-Studio:

  Downloaden en installeer R-Studio op uw computer.Installeer R-Studio
  Sluit de RAID-array aan die u wilt herstellen. Start R-Studio en scan de RAID-array.scan de RAID-array
  Selecteer alle bestanden die u wilt herstellen. Klik op de knop Herstellen of Herstellen gemarkeerd en geef herstelopties op.geef herstelopties op

Geval 4: Gegevens herstellen van andere externe opslagapparaten

andere opslagapparaten

Hoewel de recente hack alleen My Book Live-apparaten heeft getroffen, zijn er veel andere oorzaken van gegevensverlies waardoor belangrijke bestanden van elk extern opslagapparaat kunnen verdwijnen.

Het goede nieuws is dat u gegevens kunt herstellen van een externe harde schijf van WD My Passport of een ander extern opslagapparaat, ongeacht of het FAT/FAT32-, NTFS- of HFS+-bestandssysteem gebruikt, met dezelfde tools en technieken die we hebben beschreven eerder in dit artikel.

Conclusie

Ondanks hun goede reputatie zijn Western Digital harde schijven niet immuun voor gegevensverlies. Naast fysiek falen, hebben hun eigenaren nu nog iets om zich zorgen over te maken: cyberaanvallen op afstand. Daarom is het belangrijker dan ooit om te weten hoe u gegevens van externe harde schijven van Western Digital kunt herstellen met behulp van de technieken die in dit artikel worden beschreven, namelijk software voor gegevensherstel.

Natuurlijk moet u ook de nodige stappen ondernemen om te voorkomen dat gegevens verloren gaan, zoals het regelmatig maken van back-ups van uw gegevens en het gebruik van antivirus en firewall om cyberdreigingen op afstand te houden.

0 Shares:
You May Also Like