Gegevens herstellen van Sandisk SD-kaarten en flashdrives op Mac

Recover data from sandisk

Omdat SD-kaarten klein van formaat zijn en veel opslagruimte bieden, is het gemakkelijk om hun aantrekkingskracht te zien, omdat je veel foto’s of andere informatie op een klein apparaat kunt opslaan.

Hoewel deze apparaten meestal probleemloos werken, kan het voorkomen dat we per ongeluk foto’s verwijderen die we niet wilden.

U hoeft zich echter geen zorgen te maken, er zijn manieren om gegevens van Sandisk SD-kaarten en andere flashdrives te herstellen. In dit artikel gaan we kijken hoe je ze weer op je Mac kunt krijgen.

vrouwen achter een computer

Ik zal voor dit artikel een Sandisk SD-kaart gebruiken, maar als je gegevens van een andere externe flashdrive wilt herstellen, zijn de stappen hetzelfde. Elke andere SD-kaart zou ook moeten werken, deze hoeft niet door Sandisk te zijn gemaakt.

Methoden om Sandisk-apparaten te herstellen als Mac het niet aankoppelt

Meestal zou uw SD-kaart of flashstation zonder problemen verbinding moeten maken. Er kunnen echter redenen zijn dat u het niet kunt zien.

Laten we het hebben over hoe u problemen kunt oplossen als uw SD-kaart niet wordt geactiveerd.

macbook op een bureau

Methode 1: Start uw Mac opnieuw op

Hoewel je je misschien afvraagt: “Hoe zou dit het probleem kunnen oplossen?”, kan het herstarten van je Mac onder andere helpen bij verbindingsproblemen en het is gemakkelijk te doen.

Methode 2: Controleer de poort

Als u uw SD-kaart of flashstation niet kunt aansluiten, probeer dan indien mogelijk een andere poort op uw computer te gebruiken. Een ander ding dat ik zou aanraden is om een ​​andere Mac te gebruiken en te kijken of dat een verschil maakt. U moet ook zowel de SD-kaart als de flashdrive visueel inspecteren op vuil en deze opruimen met wat perslucht.

Methode 3: Probeer een ander apparaat

Als je externe apparaat geen verbinding kan maken, probeer dan een ander apparaat dat je bezit, want dit kan het opslagapparaat zelf zijn. Hopelijk is dit niet het geval, want dat maakt gegevensherstel moeilijker, maar het is een goede manier om erachter te komen wat er aan de hand is.

Als uw SD-kaart verbinding maakt, laten we dan eens kijken naar Sandisk-gegevensherstel op Mac.

Hoe Sandisk-bestanden uit de prullenbak te herstellen

De Prullenbak is onderdeel van macOS en is een vangnet dat in uw computer is ingebouwd voor het geval we een bestand verwijderen en het willen herstellen.

Als je bestanden van je SD-kaart of flashstation hebt verwijderd toen deze op je Mac was aangesloten, dan is dit de plek waar ik zou kijken om ze terug te krijgen. Dit is ook een free Sandisk-hersteloptie.

Stap 1. Start de Prullenbak om de inhoud ervan te bekijken.

start prullenbak

Stap 2. Zoek naar de gegevens die u wilt herstellen van uw SD-kaart of flashstation. Ik herstel enkele foto’s in dit voorbeeld, maar er zijn veel andere soorten gegevens die u kunt herstellen. Wanneer u de gegevens vindt, klikt u erop en kiest u Terugzetten.

bestanden terugzetten

Als u de gegevens niet in uw prullenbak kunt vinden, laten we dan eens kijken hoe u de Sandisk Data Recovery Tool kunt gebruiken om de gegevens terug te krijgen.

Gegevens herstellen met Sandisk Data Recovery Tool

RescuePro is een Sandisk-herstel voor Mac-softwareoplossing die ons de mogelijkheid geeft om gegevens van een SD-kaart te herstellen. Dit is handig omdat Sandisk-herstel voor Mac niet altijd gemakkelijk is en als je een hulpmiddel hebt om je te helpen bij het herstelproces, zou het minder frustrerend moeten zijn.

De app doet wat hij moet doen, zij het met geen geweldige gebruikersinterface als je het mij vraagt. De Sandisk-herstelsoftware is echter gemakkelijk te gebruiken en ik zal u een voorbeeld geven van hoe u het kunt gebruiken.

Stap 1. Download en installeer RescuePro. Ik gebruik de Mac-versie in dit artikel, maar er is ook een pc-versie beschikbaar.

Stap 2. Nadat je de app hebt gestart, wordt je begroet door het dashboard waar je meerdere opties hebt. In dit voorbeeld ga ik foto’s herstellen, want dat is waarschijnlijk wat mensen willen herstellen.

rescue pro-dashboard

Stap 3. Na het selecteren van foto’s, wil je “USB Removable Disk Generic-USB3.0 CRW -SD” of iets in de trant van dat kiezen. Bij het herstellen van gegevens op mijn Mac, is dat de naam van mijn SD-kaart, dus de jouwe kan iets anders zijn. Klik vervolgens op de startknop om het hulpprogramma Sandisk herstel te starten.

Stap 4. Het scanproces begint dan en hoe lang dit duurt, hangt af van hoeveel gegevens u moet scannen.

rescuepro-scan bezig

Stap 5. Nadat het scanproces is voltooid, kunt u de items bekijken die RescuePro voor u heeft gevonden. U kunt op de naam van de bestanden klikken om ze te doorlopen en vervolgens Openen gebruiken om ze te bekijken.

bekijk bestanden rescuepro

Dat is het! Er is niet veel aan de hand als het gaat om Sandisk-herstel op je Mac. De app doet wat hij belooft.

Nu is de vraag, zou ik $ 39,99 betalen voor de standaardversie van deze app? Het hangt er van af. Als ik alleen maar denk dat ik gegevens van een SD-kaart wil herstellen en geen mooie gebruikersinterface wil, dan ja.

Persoonlijk wil ik echter meer dan dat. Ik wil gegevens kunnen herstellen van elk apparaat waarmee ik een probleem heb en ik wil het graag doen met een moderne gebruikersinterface. Als ik zoveel ga uitgeven aan Sandisk-software voor bestandsherstel, zou ik graag meer waar voor mijn geld krijgen. Dat is waar Disk Drill in beeld komt.

Hoe Sandisk-gegevens te herstellen met Disk Drill

Software voor gegevensherstel is in de loop van de tijd toegankelijk en betaalbaar geworden. Met dit in gedachten kun je het nu gebruiken om bestanden te herstellen als je ze niet kunt vinden met behulp van de bovenstaande stappen. Het is niet nodig om je Mac rechtstreeks naar een Apple-technicus te brengen en veel geld te betalen voor iets dat je waarschijnlijk alleen kunt bereiken.

Disk Drill is een krachtige en betaalbare tool voor gegevensherstel. Hiermee kunt u gegevens herstellen, zelfs als u deze niet meer kunt zien. Het doet dit omdat de gegevens niet echt worden verwijderd, het is gemarkeerd als free ruimte zodat we deze datum kunnen herstellen totdat er iets nieuws op wordt opgeslagen.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2. Start Disk Drill en selecteer het opslagapparaat waarvan je de gegevens wilt herstellen. In dit voorbeeld gaan we de SD-kaart scannen, maar u kunt ook de harde schijf van uw Mac en externe harde schijven scannen.

start scan SD-kaart met schijfboor

Stap 3. Wacht tot de scan op uw opslagapparaat is voltooid.

SD-kaart scan bezig in schijfoefening

Stap 4. Nadat de scan is voltooid, kun je de items bekijken die Disk Drill kon herstellen van je SD-kaart.

Stap 5. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik op de blauwe knop Herstellen.

voorbeeldbestanden met schijfoefening

De ervaring van het gebruik van Disk Drill is veel intuïtiever en gemakkelijker als je het mij vraagt. Je krijgt een interface te gebruiken die mooi is en veel moderner aanvoelt. Niet alleen dat, maar met de preview-functie als we het bestand kunnen zien, zouden we het terug op onze Mac moeten kunnen herstellen.

Er zijn veel andere functies die Disk Drill biedt en ik vergeleek de beste software voor gegevensherstel waarbij Disk Drill als beste keuze naar voren kwam. Ik zou aanraden om dat artikel te bekijken voor meer informatie over gegevensherstel en om de opties te zien die er zijn!

Conclusie

Als u weet hoe u gegevens van een SD-kaart kunt herstellen, kunt u problemen oplossen als u per ongeluk een bestand verwijdert of als iemand uw camera gebruikt en een bestand erop verwijdert, dankzij deze methoden heeft u een grotere kans om het terug te krijgen bovenstaand.

Bekijk onze complete uitgebreide gids voor een overzicht van hoe u gegevens op uw Mac kunt herstellen. We hebben ook een ander artikel over het herstellen van verwijderde bestanden van een SD-kaart voor een meer diepgaande beoordeling.

0 Shares:
You May Also Like