Gegevens herstellen van RAID-harde schijven op Mac

RAID’s worden gebruikt om de prestaties en betrouwbaarheid van de computer te verbeteren. Hoewel ze niet zo vaak worden gebruikt in een persoonlijke omgeving, kunnen ze extreem snelle serverconfiguraties creëren en bedrijven in staat stellen te functioneren zonder iets te missen als een harde schijf uitvalt. Op plaatsen waar gegevens altijd toegankelijk moeten zijn, zijn RAID’s geweldig voor redundantie, maar ze zorgen ook voor hoge lees- en schrijfsnelheden.

Alles is echter vatbaar voor hardwarestoringen en hoewel dit hoogstwaarschijnlijk niet zal gebeuren, is er altijd een mogelijkheid dat hardware kan falen. In dit artikel gaan we kijken hoe u gegevens van RAID-harde schijven op Mac kunt herstellen.

Wat is RAID op Mac?

In de eenvoudigste bewoordingen is een Redundant Array of Inexpensive Disks of RAID een verzameling fysieke harde schijven die aan elkaar zijn gekoppeld. Uw computer ziet deze harde schijven dan als één schijf, in plaats van elk afzonderlijk.

harde schijf

Wat zijn de verschillende soorten raids?

Er zijn vijf verschillende RAID-niveaus die elk hun eigen gebruikssituatie hebben. Laten we eens kijken naar de verschillende RAID-arrays voor Mac en kijken hoe ze werken.

RAID 0 – Striping

Bekend als een strepenset of gestreept volume. Dit is geweldig voor gebruikers die op zoek zijn naar hoge capaciteiten en snellere prestaties. Meestal wordt RAID 0 niet aanbevolen voor diegenen die gegevensbeveiliging zoeken vanwege het gebrek aan redundantie. Het repareren van RAID 0 kan op individueel schijfniveau worden gedaan.

overval 0

RAID 1 – Spiegelen

Deze RAID, ook wel bekend als mirroring, zorgt voor redundantie en gegevensbeveiliging door continu gegevens te repliceren of te klonen over twee harde schijven. Dit zorgt voor een volledige back-up tot op het laatste stukje gegevens. Dit is een handige opstelling als u uw computer om welke reden dan ook niet kunt laten uitvallen. Als een harde schijf defect raakt, kunt u deze meestal verwijderen en vervangen door een nieuwe. Hiermee wordt de RAID opnieuw ingesteld zonder in de meeste gevallen gegevens te verliezen.

overval 1

RAID 5 – Striping met pariteit

Een van de meest populaire RAID-types. Het is veel effectiever in het bereiken van optimale capaciteit en redundantie. RAID 5 omvat striping op blokniveau met gedistribueerde pariteit. Er is een controlesom in geïmplementeerd die pariteit wordt genoemd. Het vereist 4 harde schijven en als er een uitvalt, kan het de gegevens lezen van de andere 3 die nog steeds operationeel zijn. Het herstellen van gegevens van RAID 5 is normaal gesproken niet nodig, omdat u de defecte harde schijf kunt vervangen en door kunt gaan met werken.

overval 5

RAID 10 – Mirroring en Striping combineren

Dit type RAID-array combineert de voordelen van zowel RAID 1 als RAID 0. Het combineert verhoogde capaciteit en fouttolerantie in één enkele oplossing. U bereikt dubbele prestaties en capaciteit. Het is geweldig als prestaties en ruimte een probleem zijn met behoud van een budget. Het herstellen van uw gegevens van deze RAID is normaal gesproken redelijk succesvol zolang er niet meerdere harde schijven zijn uitgevallen.

overval 10

Nu we de RAID-types begrijpen, gaan we eens kijken wat het verschil is tussen een software- en hardware-RAID.

Software RAID versus hardware RAID

Als we het hebben over een software- of hardware-RAID, komt het erop neer hoe de opslagstations in een RAID-array zijn aangesloten op het moederbord dat zich in uw Mac bevindt. Dit kan bijvoorbeeld een server of een andere computer zijn.

Hardware-RAIDS

Hardware Raids zijn een vorm van RAID die wordt gemaakt door het moederbord of een afzonderlijke kaart. NAS of Network-attached storage is een primair voorbeeld van een externe hardware RAID-set. Een NAS is een computergegevensopslagserver op bestandsniveau die is verbonden met een computernetwerk waardoor meerdere mensen toegang hebben tot een gedeelde hoeveelheid gegevens.

Software-RAIDS

Een software-RAID wordt ingesteld door het besturingssysteem op uw computer. Het implementeren van een software-RAID is meestal goedkoper omdat het niet de hoge aanschafkosten van hardware vereist, omdat het meer op software is gebaseerd. Deze worden meestal op een interne server uitgevoerd.

Beide hebben hun voor- en nadelen, dus er is hier geen algemene winnaar. Het hangt er gewoon vanaf wat je probeert te doen.

Om meer te lezen, zou ik een artikel bekijken op: datapluggen dat zegt meer over de verschillen.

5 Hulpmiddelen om gegevens van Raid-array te herstellen

Als u gegevens uit uw RAID bent kwijtgeraakt, waar begint u dan met het terugkrijgen van de gegevens?

Hieronder ga ik 5 Mac RAID-software-opties opsommen die ik je zou aanraden om te bekijken en dan zullen we dieper ingaan op een aantal opties uit deze lijst.

ReclaimMij Free RAID-herstel

ReclaiMe is een free tool waarmee u RAID-bestandsherstel kunt uitvoeren. Deze optie biedt functies zoals de mogelijkheid om gegevens te herstellen van harde schijven, USB-drives, RAID-arrays en bijna elk ander opslagapparaat dat u op uw computer kunt aansluiten.

terugvorderen free raid0 herstel

Hoewel het kan werken met Mac-computers, wordt het meestal gebruikt voor Windows-computers. Het is het beste voor gebruik met een Mac uit het jaar 2015 en eerder. Dat zou ervoor zorgen dat je het meest succesvolle RAID-herstel op Mac hebt. Er is een video die je er doorheen leidt RAID-herstel en is eigenlijk heel handig.

R-Tools-gegevensherstel

Met zowel een Windows- als een Mac-versie beschikbaar, R-Studio is een solide keuze als het gaat om RAID-gegevensherstel op uw computer. De Windows- en Mac-versies zijn specifiek ontworpen voor elk besturingssysteem, waardoor ze betrouwbaarder en krachtiger zijn. Het zijn niet alleen poorten die op een van de besturingssystemen zijn geplaatst.

Met een grote verscheidenheid aan gegevensformaten die worden ondersteund en een krachtige functieset, is R-Studio een solide keuze en zullen we hieronder meer bekijken omdat het mijn tweede favoriete hersteloptie is.

UFS-verkenner

UFS-verkenner ondersteunt Windows, Mac en Linux. Hoewel het een duurdere optie is dan sommige andere, krijg je hier een erg mooie RAID-gebaseerde optie voor gegevensherstel. Met functies zoals automatische detectie van RAID-parameters, de definitie van verschillende RAID-configuraties en ondersteuning voor RAID-lay-outs is dit een optie die het bekijken waard is.

Testschijf

ik hou echt van Testschijf. Het is een geweldige en free optie voor gegevensherstel. Houd er echter rekening mee dat het tekstueel is, wat het voor sommigen moeilijker kan maken om te gebruiken. Als je echter een RAID-opstelling gebruikt, is de kans groot dat je technisch onderlegd bent. Een van de beste dingen ervan is dat het is free!

testdisk voor mac

Disk Drill

Disk Drill stelt u in staat om gegevens van een RAID te herstellen, iets waarvan de meesten zouden denken dat het door een laboratoriummedewerker moet worden gedaan! Dat is hier echter niet het geval. U kunt gegevens herstellen van een RAID-harde schijf op Mac. Ik hou van Disk Drill omdat het een grafische gebruikersinterface biedt die aantrekkelijk en gemakkelijk te gebruiken is, en niet te vergeten krachtig. We zullen hier dieper op ingaan, want het is een van mijn favorieten.

Hoe hardware RAID-gegevens te herstellen met R-Studio

Ik wilde R-Studio nader bekijken, omdat het een haalbare en krachtige optie is voor RAID-gegevensherstel. De app is vrij eenvoudig te gebruiken en het duurt niet lang voordat je gegevens kunt herstellen.

Stap 1. Zoek een computer die u ook kunt gebruiken om uw RAID te herstellen. U wilt een computer vinden met een behoorlijke hoeveelheid ruimte erop voor de gegevens die u wilt herstellen.

Stap 2. Downloaden en installeer R-Studio.

Stap 3. Start de software en selecteer vervolgens Scannen of Partitie zoeken om uw RAID-schijf voor Mac te scannen.

harde schijf selecteren om te scannen in r studio voor mac

Stap 4. Nadat u de RAID-harde schijf hebt gescand op gegevens, kunt u ervoor kiezen om de bestanden weer te geven die erop zijn gevonden om de gegevens te herstellen.

Stap 5. U hebt ook de optie RAID-back-up voor Mac, waarbij u op de RAID-optie op de werkbalk klikt. Hiermee kunt u uw RAID-schijf op uw Mac plaatsen en een virtuele volumeset of virtuele spiegel maken, wat een uiterst nuttig en krachtig hulpmiddel is.

Nu we R-Studio hebben bekeken, laten we eens kijken naar Disk Drill en wat het kan doen.

Hoe gegevens te herstellen van software Raid-configuraties met Disk Drill

Disk Drill kan informatie beheren en herstellen van RAID-types die aanwezig zijn in de native macOS Raid-assistent. Dit omvat RAID 0, 1 en Concatenate (JBOD) sets. Als het gaat om RAID-software voor Mac, is dit een van mijn favorieten om te gebruiken.

Er zijn een aantal gevallen waarin u gegevens van uw RAID-array wilt herstellen.

De eerste kan zijn dat de gegevens zijn verwijderd of geformatteerd. Hier kunnen we eenvoudig de RAID-harde schijf op onze computer aansluiten en deze scannen op de verloren gegevens die zijn verwijderd of geformatteerd van de harde schijf, wat we hieronder zullen doen. De tweede zou zijn wanneer een van de RAID-harde schijven defect is of ontbreekt. In dit scenario kan Disk Drill een virtuele RAID bouwen. Terwijl deze virtuele RAID wordt gebouwd, kan de gebruiker deze scannen.

Eerder opzettelijk of per ongeluk, wilt u deze gegevens misschien terugkrijgen en dat kan met software voor gegevensherstel. RAID-schijven voor Mac kunnen rechtstreeks op uw computer worden aangesloten en gescand.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2. Start Disk Drill en selecteer het RAID-opslagapparaat waarvan je gegevens wilt herstellen.

selectie van opslagapparaat in schijfoefening

Stap 3. Wacht tot de scan is voltooid.

scan bezig

Stap 4. Selecteer welke gegevens u van uw harde schijf wilt herstellen. U kunt de voorbeeldfunctie gebruiken en als u eenmaal hebt gevonden wat u wilt herstellen, klikt u op de blauwe knop Herstellen.

foto's herstellen in schijfoefening

Naar mijn mening is Disk Drill gewoon veel gemakkelijker te gebruiken en de interface is vriendelijk en benaderbaar en daarom is het een van mijn favoriete opties als het gaat om gegevensherstel.

Free RAID-herstelmethode

Hier is een free methode die u kan helpen gegevens te herstellen van RAID-harde schijven op Mac.

Stap 1. Schakel uw RAID-eenheid uit en uit en verwijder de harde schijven.

Stap 2. Plaats de harde schijven daar. Gebruik SATA-, SCSI- of SAS-poorten.

Stap 3. Zet uw computer aan. Zorg ervoor dat het systeem alle harde schijven herkent. Als een harde schijf niet door uw computer wordt herkend, is herstel onmogelijk.

Stap 4. U kunt vervolgens downloaden en gebruiken Testschijf om te proberen de gegevens van uw RAID-harde schijven te herstellen.

Conclusie

RAID-herstel is niet moeilijk, zoals sommigen misschien denken. U bent in wezen herstelgegevens van een harde schijf en slaat deze op als de RAID die u hebt geïmplementeerd niet correct begint te werken.

Zelfs als u geen RAID-configuratie hebt, zullen de herstelmethoden in dit artikel u ook helpen met gewoon normaal gegevensherstel als u ooit gegevensverlies ondervindt.

0 Shares:
You May Also Like