Gegevens herstellen van Flash Drive op een Mac: een volledige gids

USB-flashstations, ook wel pen-drives en thumbdrives genoemd, zijn ideaal voor het uitwisselen van foto’s met vrienden, het overbrengen van documenten tussen computers en het maken van back-ups van kleine bestanden.

Misschien omdat ze zo veelzijdig en toch zo kwetsbaar zijn, willen veel Mac-gebruikers weten hoe ze gegevensherstel op een flashstation kunnen uitvoeren. In dit artikel beschrijven we verschillende beproefde oplossingen die u kunt gebruiken om in een mum van tijd gegevens van elke flashdrive op Mac te herstellen.

Veelvoorkomende redenen waarom bestanden van flashstations verdwijnen

Laten we enkele van de meest voorkomende redenen bespreken waarom bestanden van flashstations verdwijnen:

⁉️ Per ongeluk verwijderen of formatteren: het enige dat nodig is om belangrijke bestanden van een flashstation te verwijderen, is één verkeerde klik. Als u uw fout onmiddellijk opmerkt, zou u uw bestanden uit de prullenbak moeten kunnen halen, maar bestanden die niet langer in de prullenbak staan, kunnen alleen worden hersteld met behulp van Mac USB-software voor gegevensherstel. ↔️ Verplaatsen tussen verschillende besturingssystemen: wanneer u een flashstation tussen verschillende besturingssystemen verplaatst, riskeert u beschadiging van het bestandssysteem omdat niet alle systemen gegevens precies hetzelfde opslaan. Gewoonlijk kan corruptie van het bestandssysteem worden verholpen door het uitvoeren van Spoedeisende hulp op het opslagapparaat, maar het kan ook leiden tot gegevensverlies als het niet wordt gerepareerd. 💻 Onjuist uitwerpen: het is belangrijk dat u uw flashdrive altijd correct uitwerpt voordat u deze van uw Mac verwijdert, om te voorkomen dat een schrijfbewerking op de achtergrond wordt onderbroken. ⚠️ Softwarefout: softwareontwikkelaars zijn in staat geweldige softwaretoepassingen te schrijven, maar zelfs zij maken soms fouten, en sommige van hun fouten kunnen ertoe leiden dat bestanden van flashstations verdwijnen. 🔨 Hardwareschade: als u een USB-drive gebruikt met een beschadigde connector, zou het u niet moeten verbazen als u belangrijke bestanden kwijtraakt. Om uw bestanden te beschermen, moet u uw USB-drive uit de buurt van stof en water houden en, indien mogelijk, vermijden om hem losjes in uw zak te dragen met sleutels en kleingeld.

Bestanden herstellen van een flashstation op Mac

Het is tijd voor ons om twee oplossingen voor gegevensherstel vanaf flashdrives te beschrijven.

Oplossing 1: controleer de prullenbak

Onlangs verwijderde bestanden zijn vaak te vinden in de map Prullenbak. Als dat in jouw situatie het geval is, heb je geluk, want het herstellen van de flashdrive op Mac vanuit de Prullenbak is een heel eenvoudig proces.

Om bestanden van een USB-station op Mac te herstellen met behulp van de Prullenbak:

Stap 1. Open de Prullenbak door op het pictogram te klikken aan de rechterkant of onderkant van het Dock. Open de prullenbak

Stap 2. Ga door de Prullenbak en zoek naar de bestanden die u ongedaan wilt maken. Selecteer ze door ofwel de Command-toets ingedrukt te houden en vervolgens op de bestanden te klikken of door de linkermuisknop ingedrukt te houden en de cursor eromheen te slepen. Herstel bestanden uit de prullenbak

Stap 3. Klik op een van de geselecteerde bestanden, houd de klik ingedrukt en sleep uw muis naar een andere map of uw bureaublad.

Oplossing 2: gebruik USB-gegevensherstelsoftware voor Mac

Permanent verwijderde bestanden die niet uit de Prullenbak kunnen worden hersteld, kunnen in de meeste gevallen nog steeds worden opgehaald met speciale USB-software voor gegevensherstel voor Mac. Dergelijke software analyseert de volledige USB-flashdrive en zoekt naar herstelbare gegevens. Afhankelijk van de softwareoplossing die u kiest, kunt u verwachten dat deze honderden verschillende bestandsindelingen zal herstellen.

Met toonaangevende USB-herstelsoftware voor Mac kunt u een voorbeeld van veel bestandsindelingen bekijken voordat u ze herstelt, zodat u kunt beslissen welke bestanden u wilt terughalen en welke u veilig kunt achterlaten.

Populaire softwareoplossingen voor USB-gegevensherstel

Disk Drill: Deze gebruiksvriendelijke is ontworpen om met slechts een paar klikken bestanden van USB op Mac te herstellen en tegelijkertijd professionele resultaten te leveren. Het ondersteunt meer dan 400 bestandsformaten evenals alle belangrijke opslagapparaten, inclusief USB-flashstations van Samsung, SanDisk, Kingston en alle andere fabrikanten. Bij Disk Drill worden nuttige hulpprogramma’s voor back-up en gegevensbescherming meegeleverd die de waarde van deze USB-software voor gegevensherstel aanzienlijk verhogen. De free versie van Disk Drill kan een voorbeeld van alle herstelbare bestanden bekijken, en je kunt upgraden naar Disk Drill PRO voor slechts $89,00.
Testschijf: Beschikbaar voor zowat elk besturingssysteem en compatibel met alle externe en interne opslagapparaten, TestDisk is een toonaangevende open-source software voor gegevensherstel. Naast het herstellen van verwijderde bestanden, kan het helpen verloren partities te herstellen en/of niet-opstartende schijven weer opstartbaar te maken. Het enige grote nadeel is het feit dat het geen grafische gebruikersinterface heeft, waardoor het minder geschikt is voor gewone gebruikers die dat niet doen. voelt u zich niet op uw gemak bij het gebruik van Terminal.
Gegevens redden 6: Data Rescue 6 is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van zowel gewone thuisgebruikers als professionals en is een capabele softwaretoepassing die bestanden kan herstellen van flashstations op Mac en Windows. Naast de mogelijkheden voor gegevensherstel biedt Data Rescue 6 een handige functie voor het klonen van schijven die u kunt gebruiken om een ​​mogelijk defecte USB-flashdrive naar een gezonde schijf te dupliceren.

Hoe bestanden van USB te herstellen met Disk Drill op Mac

Als je nog nooit eerder verwijderde bestanden hebt hersteld, is het volkomen natuurlijk om je geïntimideerd te voelen door het proces, bang om meer kwaad dan goed te doen. In deze sectie willen we laten zien dat gegevensherstel van een USB-station op Mac iets is dat iedereen kan doen – geen deskundige kennis of vaardigheden vereist!

Bestanden herstellen van een USB-flashstation op Mac:

Stap 1: Downloadeninstalleer en start Disk Drill voor Mac.

Stap 2: Klik op de knop Herstellen naast het USB-flashstation dat u wilt herstellen.Herstelknop voor USB-stick

Stap 3: Wacht tot Disk Drill klaar is met analyseren.

Stap 4: Kijk in de herstelmappen en zoek de verwijderde bestanden met behulp van de voorbeeldfunctie.Voorbeeldbestanden bekijken vóór herstel

Stap 5: Specificeer waar je wilt dat Disk Drill de verwijderde bestanden herstelt en klik op Kiezen.

Stap 6: Selecteer elk bestand dat u wilt herstellen en klik op de knop Herstellen.Herstel geselecteerde bestanden

Waarom kunnen sommige bestanden niet worden hersteld?

Bestanden die niet kunnen worden hersteldHelaas is gegevensherstel een onvoorspelbaar proces en kunt u mogelijk niet altijd alle verloren bestanden herstellen.

Over het algemeen kunnen bestanden worden hersteld totdat ze worden overschreven door nieuwe bestanden. Dat kan bijna onmiddellijk gebeuren of na enkele maanden en zelfs jaren – het hangt allemaal af van de grootte van uw USB-station en hoeveel u het gebruikt. Als u bijvoorbeeld per ongeluk een flashstation van 2 GB formatteert en er 2 GB aan nieuwe bestanden naar schrijft, is het bijna gegarandeerd dat geen van de originele bestanden kan worden hersteld.

Fysieke schade kan ook het herstel van verwijderde bestanden in gevaar brengen en zelfs de hele flashdrive onbruikbaar maken. Helaas kunnen gewone thuisgebruikers niet veel doen om een ​​fysiek beschadigde USB-flashdrive te repareren, omdat een dergelijke reparatie gespecialiseerde apparatuur en veel ervaring vereist.

Een ander ding dat bestandsherstel op sommige Macs bemoeilijkt, is het ontbreken van USB-poorten. De nieuwste MacBook Air biedt bijvoorbeeld slechts twee Thunderbolt 3-poorten (USB-C) en een audio-aansluiting – geen USB-poort van volledige grootte beschikbaar. Gelukkig is alles wat je nodig hebt om bestanden te herstellen van een USB-flashstation op een Mac die geen USB-poort van volledige grootte heeft, een geschikte dongle.

Hoe gegevensverlies van een USB-drive te voorkomen?

Voorkom gegevensverlies van USB-stick

Het voorkomen van gegevensverlies van een USB-drive vereist geen speciale vaardigheden of dure software. U hoeft alleen maar verantwoord met uw USB-drive om te gaan en de volgende vijf tips in acht te nemen:

    Gebruik uw USB-drive op een verantwoorde manier: als u belangrijke bestanden op uw USB-drive bewaart, moet u deze op een verantwoorde manier gebruiken, wat betekent dat u deze op de juiste manier uitwerpt voordat u deze fysiek van uw computer verwijdert en ervoor zorgt dat u geen actieve lees-/schrijfbewerkingen onderbreekt voordat ze finish. Houd uw USB-drive uit de buurt van stof en vocht: Fysieke schade kan een USB-drive in een oogwenk kapot maken en het is vaak onmogelijk om deze te repareren. Om dit te voorkomen, houdt u uw USB-drive uit de buurt van stof en vocht en gebruikt u altijd de meegeleverde dop om de USB-connector te beschermen. Maak van tijd tot tijd een back-up van uw bestanden: het feit dat de meeste mensen USB-sticks gebruiken als goedkope en handige back-upapparaten, betekent niet dat u niet van tijd tot tijd een back-up van uw bestanden moet maken. Het is altijd veel beter om een ​​dag of een week werk te verliezen dan alles. Verdedig uw computer tegen malware: Kwaadaardige hackers houden van USB-sticks omdat ze het hen gemakkelijk maken om hun malware van de ene computer naar de andere te verspreiden. Gebruik een betrouwbare anti-malware-oplossing om te voorkomen dat uw USB-stick een host wordt voor een virus of een andere digitale parasiet. Vertrouw niet te veel op een enkele USB-drive: als u bedenkt hoe betaalbaar USB-drives zijn, is er geen reden om op een enkele te vertrouwen en het risico te lopen gigabytes aan gegevens in één keer te verliezen. Koop in plaats daarvan meerdere USB-drives en gebruik ze elk voor een ander doel. Op die manier, zelfs als een van hen stopt met werken, zal het gegevensverlies niet erg zijn.

Met deze vijf tips kunt u gegevensverlies van een USB-station voorkomen en het verlies van tijd en waardevolle gegevens die ermee gepaard gaan, voorkomen. Maar zelfs als u belangrijke bestanden kwijtraakt, onthoud dan dat u ze altijd kunt herstellen met behulp van USB-herstelsoftware.

0 Shares:
You May Also Like