Gegevens herstellen van een Seagate harde schijf op Mac:…

Van onbedoelde verwijdering tot virusaanvallen, harde schijven van Seagate zijn gevoelig voor schade die gegevensverlies veroorzaakt. Wat moet u doen als u uw bestanden niet kunt vinden of zelfs helemaal geen toegang kunt krijgen tot uw schijf? Stop nu meteen met het gebruik van uw schijf en blijf lezen.

Dit korte en mooie artikel gaat over Seagate-bestandsherstel, mogelijke oorzaken van gegevensverlies en welke opties u heeft, afhankelijk van uw specifieke geval. Tegen het einde zou u een duidelijk idee moeten hebben van uw volgende stap.

Veelvoorkomende redenen voor gegevensverlies van de harde schijf van Seagate

Gegevensverlies gebeurt meer plotseling dan mensen kunnen zien aankomen. Dit maakt het moeilijk om te bepalen wat het gegevensverlies in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Hieronder staan ​​de meest voorkomende redenen waarom het gebeurt, zodat u kunt achterhalen wat er mis is gegaan of het probleem voor kunt blijven.

Per ongeluk verwijderen/formatteren. De meest voorkomende reden voor gegevensverlies van een harde schijf van Seagate is het per ongeluk verwijderen of formatteren van een schijf (waardoor uw gegevens worden gewist). In dit geval is het eenvoudig om bestanden van een externe harde schijf van Seagate te herstellen, zolang u maar snel handelt. Stroomstoringen. Plotselinge stroomuitval tijdens het lezen en schrijven van gegevens kan corruptie veroorzaken. Corruptie leidt uiteindelijk tot gegevensverlies of onherstelbare schade als deze genegeerd wordt. U kunt nog steeds gegevens herstellen van een externe harde schijf van Seagate, zelfs als deze beschadigd is, maar u hebt de juiste tools nodig. Virus aanvallen. Virusinfecties kunnen gegevens verwijderen en beschadigen, en zelfs gegijzeld houden. Een goede antivirus en Seagate-tools voor gegevensherstel kunnen dit probleem oplossen. Degradatie. Zowel hardware als gegevens verslechteren na verloop van tijd, zelfs als u uw schijf helemaal niet gebruikt. Veel mensen hebben de neiging om dit probleem over het hoofd te zien als ze hun schijven niet vaak gebruiken of er een back-up van maken. Niet te monteren/ontoegankelijk. Uw gegevens zijn mogelijk nog intact, maar uw schijf is ontoegankelijk. Dit kan te wijten zijn aan problemen met stuurprogramma’s, incompatibele formattering, enz. Fysieke schade. Schijven zijn gevoelig voor extreme temperaturen, waterschade, krassen en tal van mechanische problemen met het plateau als je de schijf stoot of laat vallen.

Bestanden herstellen van een Seagate harde schijf

Gelukkig is gegevensherstel mogelijk voor elk hierboven vermeld geval. Wanneer bestanden worden verwijderd of geïnfecteerd, bevinden hun gegevens zich nog steeds in het bestandssysteem, waar ze intact of gefragmenteerd zijn. Seagate-hulpprogramma’s voor gegevensherstel kunnen deze gegevens extraheren en indien nodig opnieuw opbouwen, zodat bestanden weer in een bruikbare staat worden hersteld. Sommige gevallen van Seagate-bestandsherstel voor Mac kunnen worden verholpen met doe-het-zelfsoftware, terwijl andere professioneel onderhoud nodig hebben.

Optie A: Zelf gegevens herstellen met Seagate Hard Drive Recovery-software

De meest betrouwbare manier om bestanden te herstellen zonder ze naar een winkel te sturen, is door software voor gegevensherstel te gebruiken. Dit zijn krachtige tools die gefragmenteerde gegevens uit het bestandssysteem kunnen extraheren en deze opnieuw kunnen opbouwen zodat bestanden bruikbaar worden. Ze kunnen het best worden gebruikt voor onbedoelde verwijdering, opmaak en corruptie (met een waarschuwing). Dit is ook de enige manier waarop u Seagate-herstel kunt uitvoeren met doe-het-zelf-software.

Disk Drill is een voorbeeld van deze software en een van onze favoriete tools hier bij Macgasm. Het heeft krachtige mogelijkheden voor gegevensherstel, verpakt in een gebruiksvriendelijke GUI (grafische gebruikersinterface), zodat zelfs beginners het vanaf het begin kunnen gebruiken.

Gegevens proberen te herstellen van een beschadigde schijf kan gevaarlijk zijn voor uw gegevens. De veiligste manier van handelen is om uw schijf te klonen en in plaats daarvan de kloon te scannen. Disk Drill biedt deze functie volledig freewaardoor het perfect is voor gegevensherstel van beschadigde externe harde schijven van Seagate.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill als onze Seagate hersteltool naar keuze. Start dan de app (Finder > Toepassingen > Disk Drill).
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 2. Als u per ongeluk uw gegevens hebt verwijderd/uw schijf hebt geformatteerd, gaat u verder met stap 5. Als uw schijf beschadigd is, klikt u op “Byte-naar-byte”-back-up in de linkerzijbalk. Selecteer vervolgens in het middelste deelvenster de schijf die u wilt klonen en klik op “Back-up maken”.
Disk Drill Byte-to-byte back-up schijf selectiescherm

Stap 3. Kies een bestemming op je computer waar Disk Drill je back-upbeeld zal opslaan, noem het een naam en klik dan op Opslaan.
Disk Drill Byte-to-byte back-up opslaan dialoog

Stap 4. Dubbelklik in Finder op uw back-upafbeelding om deze te koppelen. Keer dan terug naar het Disk Drill venster.
Seagate-imageback-up van harde schijf

Stap 5. Klik op “Opslagapparaten” in de linkerzijbalk. Selecteer in het middelste deelvenster uw harde schijf of de back-upimage die we zojuist hebben gemaakt. Klik vervolgens op ‘Zoeken naar verloren gegevens’.
Disk Drill schijf selectie scherm

Stap 6. Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit. Klik vervolgens op ‘Gevonden items bekijken’.
Scanproces van Disk Drill

Stap 7. Gebruik de filterzijbalk en de zoekbalk om snel de bestanden te vinden die u wilt herstellen.
Disk Drill zoekbalk en bestandstype zijbalk

Stap 8. Zorg ervoor dat u de juiste bestanden hebt door er een voorbeeld van te bekijken. Beweeg uw muisaanwijzer naast een bestand en klik op de oogknop die verschijnt.
Disk Drill Seagate bestandsvoorbeeld

Stap 9. Gebruik de selectievakjes in de linkermuiskolom om de bestanden te selecteren die u wilt herstellen. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill bestandsselectie

Stap 10. Gebruik het vervolgkeuzemenu om een ​​bestemming op je computer te kiezen waar Disk Drill de herstelde gegevens zal opslaan. Klik vervolgens op “OK”.
Dialoogvenster Disk Drill opslaan bestand

Nu je je gegevens hebt beveiligd, kun je schijfreparatiesoftware voor Mac proberen om te proberen je harde schijf te repareren zonder dat je hem naar een winkel hoeft te brengen.

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet free data herstel. Het biedt echter: free onbeperkte preview – gebruik deze functie om erachter te komen of uw bestanden te redden zijn door doe-het-zelfsoftware. Free Seagate-herstelsoftware voor Mac bestaat, maar ze hebben allemaal hun eigen beperkingen.

Optie B: uw schijf laten herstellen door Seagate Recovery Service

Als u uw gegevens niet kunt herstellen met Seagate-software voor gegevensherstel, dan heeft u uw gegevens letterlijk niet meer in handen… Omdat u een professional nodig heeft om ze voor u te herstellen. Nog meer doe-het-zelf-pogingen zullen het alleen maar erger maken.

Gelukkig, Reddingsdiensten van Seagate biedt één in-lab poging voor free voor apparaten die nog onder de garantie vallen. U kunt controleren of u in aanmerking komt hier.

Wanneer moet ik gegevensherstelservices gebruiken?

Het is onhandig om uw schijf naar een gegevensherstelservice te sturen, maar we raden dit ten zeerste aan onder de volgende omstandigheden:

Je schijf heeft nog garantie. Uw schijf is fysiek beschadigd. U hebt geen toegang tot uw schijf op verschillende computers en met verschillende kabels. U kon de gegevens van de imageback-up van uw schijf niet herstellen met Seagate-software voor bestandsherstel.

De essentie is, als u uw gegevens niet kunt beveiligen (en uw gegevens zijn belangrijk voor u), vergeet dan te proberen deze te repareren. Laat het onderhouden door professionals.

Wat is het proces van het gebruik van gegevensherstelservices?

Als dit de eerste keer is dat u een gegevensherstelservice gebruikt, kunt u het volgende verwachten van het proces (specifiek voor Seagate):

Stap 1: Eerste oproep. Neem contact op met de klantenondersteuning van Seagate en beschrijf de problemen met uw schijf en de gegevens die u wilt herstellen. Seagate stuurt dan een prepaid verzendlabel via e-mail. Als uw schijf niet langer in aanmerking komt voor Rescue Services, bereid u dan voor op een offerte van minimaal $ 499 tot $ 2.000.

Stap 2: Reparatie/herstel. Hun specialisten gaan aan de slag in het lab. Seagate geeft statusupdates via e-mail, zodat u de voortgang zelf kunt volgen.

Stap 3: Wachten. Geef Seagate maximaal 15 dagen de tijd om te herstellen. Als dit lukt, krijgt u uw gegevens terug op een versleuteld opslagapparaat. Als dit niet lukt, kunt u hen vragen de schijf te vernietigen of per post terug te sturen.

Hoe de kans op succesvol gegevensherstel te vergroten?

Hoewel gegevensherstel nooit 100% zekerheid heeft, zijn er bepaalde best practices die we kunnen doen om ons slagingspercentage te vergroten. Hier zijn er een paar om in gedachten te houden:

Stop met het gebruik van uw schijf. Hoe meer u een problematische schijf gebruikt, hoe erger het wordt. Continu bedrijf kan ook overschrijven veroorzaken. Maak een back-upimage van uw schijf. Op deze manier kunt u communiceren met de gegevens erop zonder de schijf zelf te gebruiken. Defragmenteer uw schijf niet. Defragmenteren of “defragmenteren” reorganiseert gegevens in het bestandssysteem, waardoor uw verwijderde bestanden mogelijk worden overschreven. Bewaar herstelde bestanden op een andere locatie. Als u bestanden tijdens het herstelproces op uw schijf opslaat, worden de bestaande bestanden overschreven, zelfs die in de herstelwachtrij. Zorg ervoor dat u software voor gegevensherstel rechtstreeks op een lokale locatie installeert – NIET op de problematische schijf. Deze installatie kan bestaande gegevens overschrijven.

0 Shares:
You May Also Like