Gegevens herstellen van een SDHC-kaart op Mac (een…

Als u bestanden op uw SDHC-kaart mist, ligt dat niet alleen aan u. Dankzij het uitgebreide gebruik ervan in vergelijking met bijvoorbeeld externe harde schijven die minder vaak gegevens lezen en schrijven, zijn SDHC-kaarten gevoelig voor corruptie en beschadiging, wat vaak resulteert in gegevensverlies. Of misschien heb je per ongeluk je bestanden verwijderd, wat ook veel mensen overkomt.

Hoe dan ook, dit artikel bevat alles wat u moet weten over SDHC-kaartherstel op Mac. We onderzoeken de veelvoorkomende redenen voor gegevensverlies, zodat u een diagnose kunt stellen van uw geheugenkaart, een stapsgewijze handleiding voor het herstellen van de verloren gegevens en 3 hulpmiddelen die u kunt gebruiken om dit te doen. Lees verder.

Wat is een SDHC-geheugenkaart?

SDHC (Secure Digital High Capacity) is een type flashgeheugenkaart dat veel wordt gebruikt in de fotografiewereld. Hoewel veel professionals CF- of CFExpress-kaarten gebruiken, wordt SDHC nog steeds vaak gebruikt gebruikt voor DSLR:, spiegelloze en digitale camera’s. microSDHC is ook gebruikelijk voor mobiele apparaten. Het heeft een hoge lees- en schrijfsnelheid, evenals een opslagcapaciteit van 2 GB ~ 32 GB. De meest populaire merken van SDHC zijn SanDisk, Transcend, Samsung en Sony.

SDHC-kaarten delen hetzelfde verwijderingsgedrag als traditionele harde schijven, in die zin dat ze verwijderde gegevens blijven opslaan totdat die gegevens worden overschreven door nieuwe bestanden. De enige manier om toegang te krijgen tot die bestanden is door SD-kaartherstelsoftware te gebruiken, die SD/SDHC-kaarten gemakkelijk kan herkennen als opslagschijven. Deze situatie is hetzelfde, ongeacht het merk (omdat ze dezelfde build hebben).

Veelvoorkomende redenen voor gegevensverlies van SDHC-kaarten

Het is een goed idee om te proberen het probleem met uw geheugenkaart te diagnosticeren. Dit zijn de meest voorkomende redenen voor gegevensverlies van SDHC-kaarten:

Reden Overzicht
Per ongeluk verwijderen Per ongeluk verwijderen is eigenlijk een van de meest voorkomende redenen voor gegevensverlies. Het is eenvoudig op te lossen door software voor gegevensherstel.
opmaak Als u een schijf formatteert, worden alle gegevens ervan gewist. Die gegevens bevinden zich echter nog steeds in het systeem, klaar om te worden overschreven door nieuwe bestanden.
Probleem tijdens het overzetten van bestanden Fouten kunnen onderbrekingen veroorzaken tijdens lees-/schrijfprocessen. Dit kan de gegevens op een SDHC-kaart beschadigen.
Kaart corruptie De kaart zelf is mogelijk beschadigd door virusaanvallen of onjuist uitwerpen tijdens lezen/schrijven.
Virusaanval Een virus kan de gegevens op de SDHC-kaart of de SDHC-kaart zelf beschadigen, waardoor gegevens verloren gaan.
Stroomstoot (stroomonderbreking) Een computer afsluiten tijdens het lezen/schrijven kan de meeste geheugenkaarten en andere opslagapparaten snel beschadigen.
Lichamelijke schade Hoewel moderne SDHC’s zijn gebouwd om extra duurzaam te zijn, zijn ze nog steeds vatbaar voor breuk of beschadiging door extreme hitte. Software werkt niet; stuur het naar een professioneel gegevensherstelcentrum.

Beste SDHC-software voor gegevensherstel

Zonder twijfel is de beste manier om gegevens van een SDHC-kaart te herstellen, deze te herstellen met software voor gegevensherstel. Om dat te doen, moet u de geheugenkaart loskoppelen van het apparaat en een USB-kaartlezer gebruiken om deze op uw Mac aan te sluiten (zorg ervoor dat u de juiste kabel gebruikt voor de poorten van uw Mac!).

Hieronder staan ​​3 SDHC-kaartherstelsoftware die we ten zeerste aanbevelen nadat we ze zelf hebben getest. De beste software is altijd betaalde, maar we hebben een free optie ook.

1. Disk Drill

Disk Drill app demo

Disk Drill is een bekende software voor gegevensherstel van Cleverfiles die veel gebruikers (inclusief wij hier bij Macgasm) aanbevelen – vooral voor beginners. De interface maakt het zeer gebruiksvriendelijk, terwijl er nog steeds veel kracht onder de motorkap zit. Kortom, Disk Drill werkt alleen voor SDHC-kaartherstel (en eigenlijk voor elk herstel). Het heeft ook veel tools voor gegevensbeheer die u zoveel kunt gebruiken als u wilt met de free versie.

Het Pro-abonnement van Disk Drill kost $89 voor een levenslange licentie (+$29 voor levenslange upgrades), die tegelijkertijd op 3 machines kan worden gebruikt. Hier is een kort overzicht van de functies:

Mooie GUI Disk Drill is strak en zeer eenvoudig te navigeren, waardoor het een geweldige keuze is voor gebruikers die nog niet bekend zijn met gegevensherstel. Geavanceerd gegevensherstel Herstel gegevens van geheugenkaarten, mobiele apparaten, computers en meer, zelfs van beschadigde, geformatteerde en beschadigde schijven. Byte-naar-byte back-up Maak een imageback-up van uw opslagschijf. Dit is niet alleen een geweldige manier om uw gegevens te beveiligen, maar u kunt die afbeelding ook als schijf koppelen met Schijfhulpprogramma en deze scannen met software voor gegevensherstel (handig voor het herstellen van gegevens van een beschadigde SD-kaart op Mac). SMART monitoring SMART (Self Monitoring Analysis and Reporting Technology) is ingebouwd in moderne opslagschijven. Het anticipeert op fouten, maar heeft software nodig om zijn bevindingen aan de gebruiker te tonen. Gebruik het om van tevoren te weten wanneer u een back-up van uw gegevens moet maken.

2. FotoRec

PhotoRec app-demo

FotoRec is een andere publiekslieveling, hoewel het meer een niche-aanhang heeft. PhotoRec is de begeleidende herstelsoftware van TestDisk, gemaakt door CGSecurity. Het is een zeer krachtige hersteltool, maar het kan ook verwarrend zijn om te navigeren – dat komt omdat PhotoRec lijkt op de Terminal-app van Mac of de opdrachtprompt van Windows. Het wordt vaak gebruikt door ervaren gebruikers en professionals en liefhebbers van fotografie en videografie.

PhotoRec is open-source, en het is free voor altijd te gebruiken. Het heeft maar één functie:

Geavanceerd herstel Ondanks zijn naam is PhotoRec niet alleen verbeterd voor SDHC-fotoherstel, maar het kan ook video’s, documenten, audiobestanden en meer herstellen.

3. Cisdem-gegevensherstel

Demo van Cisdem-app voor gegevensherstel

Cisdem is een ontwikkelaar met veel hulpprogramma-apps onder hun riem (zoals documentlezers, unarchivers, enz.). Cisdem-gegevensherstel is hun versie van een tool voor gegevensherstel – het is gemakkelijk te navigeren en richt zich alleen op herstel.

Een levenslange licentie kost $ 49,99 voor een enkele gebruiker. Hier is een kort overzicht van de functies:

Gebruiksvriendelijke GUI Wat we leuk vinden aan Cisdem Data Recovery, is dat het eerste venster gebruikers verschillende scenario’s van gegevensverlies biedt (geformatteerde schijf, prullenbakherstel, enz.) en vanaf daar verder gaat met herstel. Geweldig voor gebruikers die zo min mogelijk moeite willen doen. Geavanceerd gegevensherstel Herstel afbeeldingen, video’s, documenten, audiobestanden en meer.

Gegevens herstellen die van de SDHC-kaart zijn verwijderd

Nogmaals, de eerste stap om uw gegevens van een SDHC-kaart te herstellen, is om onmiddellijk te stoppen met het gebruik ervan. Nieuwe bestanden overschrijven de bestaande gegevens die nog aanwezig zijn in het bestandssysteem. Vervolgens gebruiken we hulpprogramma’s voor gegevensherstel om die gegevens op een Mac te extraheren en opnieuw op te bouwen.

Voor dit artikel zullen we Disk Drill gebruiken. Het is onze go-to-app voor het demonstreren van gegevensherstel, omdat het met bijna alle opslagapparaten werkt en het gemakkelijk te gebruiken is voor beginners. Deze instructies moeten echter vergelijkbaar zijn voor andere software. Hier is hoe het te doen:

  Sluit je SDHC-kaart aan op je Mac met behulp van een USB-type of ingebouwde kaartlezer.
  Downloaden en installeer Disk Drill. Start Disk Drill door Finder > Toepassingen te openen en vervolgens te dubbelklikken op het pictogram van de app.
  Disk Drill icoon in de Finder Applications map
  Disk Drill zou je SDHC-kaart als een schijf moeten vermelden. Selecteer het in de lijst en klik vervolgens op ‘Zoeken naar verloren gegevens’.
  Disk Drill schijf selectie scherm
  Wacht tot Disk Drill zijn scan voltooit en klik dan op “Bekijk gevonden items” in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  Disk Drill scanscherm
  U krijgt de scanresultaten te zien. Gebruik de zoekbalk (rechterbovenhoek) en de navigatiezijbalk (meest linkse kant) om efficiënter te zoeken. Disk Drill kan bijvoorbeeld ook RAW-bestanden herstellen – typ een extensie zoals “CR2” in de zoekbalk om alleen die bestanden te bekijken.
  Disk Drill zoekbalk en navigatiezijbalk
  Bekijk een voorbeeld van uw bestanden door uw muisaanwijzer rechts van hun bestandsnamen te plaatsen en op de oogknop te klikken.
  Disk Drill voorbeeld demo
  Selecteer ten slotte de bestanden die u wilt herstellen met behulp van de kolom met selectievakjes en klik vervolgens op ‘Herstellen’.
  Disk Drill bestandsselectie
  Selecteer een map op je Mac waar je wilt dat Disk Drill de herstelde bestanden opslaat. Bewaar ze niet op uw SDHC-kaart, anders zou u de bestaande gegevens kunnen overschrijven.
  Dialoogvenster voor het opslaan van bestanden van Disk Drill

FAQ

De absoluut beste manier om een ​​SDHC-kaart op te schonen is door hem te formatteren met Schijfhulpprogramma (en voor extra privacymaatregelen kun je een tool zoals Disk Drill’s datavernietiger gebruiken om bestanden veilig te overschrijven). Maar zorg ervoor dat u eerst uw gegevens herstelt en back-upt!

U kunt uw SDHC-geheugen eenvoudig formatteren met behulp van de schijfbeheertool van Mac, Schijfhulpprogramma. Dit gaat als volgt:

  Start Schijfhulpprogramma door Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s > Schijfhulpprogramma te openen. Selecteer uw SDHC-geheugenkaart in de linkerzijbalk. Klik op de knop “Wissen” in de rechterbovenhoek van het venster.

Computers herkennen SDHC-kaarten als opslagschijven, dus het zou moeten verschijnen als een toegankelijke schijf in de linkerzijbalk in Finder. U kunt het openen en uw bestanden bekijken alsof u een gewone map opent. Een SDHC-kaart wordt ook vermeld in Schijfhulpprogramma (en andere hulpprogramma’s voor gegevensbeheer) als een opslagschijf.

0 Shares:
You May Also Like