Gegevens herstellen van een geformatteerde harde schijf op Mac in 8 stappen

geformatteerde harde schijf herstellen

Weinig dingen zijn zo verontrustend als iemand anders die toegang heeft tot uw gegevens. Daarom is het essentieel om uw schijf te formatteren om uw gegevens permanent te wissen als u een oude harde schijf wegdoet of verkoopt.

Maar wat gebeurt er als u per ongeluk een schijf formatteert en de toegang tot uw bestanden verliest? Gelukkig kun je in sommige gevallen nog steeds geformatteerde Mac-harde-schijfgegevens herstellen.

Deze gids onderzoekt hoe u uw bestanden kunt herstellen en behandelt ook wat formattering is, wanneer u een schijf moet formatteren en beschikbare formatteringsopties op Mac.

Wat is schijfformattering op Mac?

Het formatteren, opnieuw formatteren of deformatteren van uw harde schijf verandert in feite het bestandssysteem dat een station gebruikt om de bestanden die het opslaat te ordenen. Elk opslagapparaat maakt gebruik van een bestandssysteem. En als bestandssystemen niet compatibel zijn tussen twee schijven, kunt u geen gegevens tussen beide stations overbrengen of zelfs maar vertalen.

De meest populaire bestandssystemen voor Mac zijn:

Apple-bestandssysteem (APFS) – Dit is het standaardbestandssysteem voor macOS High Sierra (versie 10.13) of hoger. Het biedt verbeterde efficiëntie en betrouwbaarheid. Het is echter niet compatibel met Windows. Gebruik deze bestandsindeling bij het werken met Macs met een nieuwer besturingssysteem. Mac OS Uitgebreid (HFS+)– Dit was het standaard Mac-bestandssysteem van 1998 tot 2017. Gebruik het voor oudere Macs die u niet eerder hebt geüpgraded dan macOS Sierra (versie 10.12). Het is niet compatibel met Windows. MS-DOS (FAT & ExFAT)– Dit bestandssysteem is compatibel tussen Mac en Windows. Het FAT-bestandssysteem werkt met het grootste aantal bestandstypen, maar is beperkt tot 4 GB opslagruimte. ExFAT werkt met grotere bestanden. Kies deze optie voor schijven die u op zowel Mac als Windows wilt gebruiken.

Enkele redenen waarom u uw harde schijf misschien opnieuw wilt formatteren, zijn:

💵 Wis uw gegevens voordat u uw harde schijf verkoopt. 🧹 Ruim uw schijf op van ongewenste bestanden. 🦠 Herstel van malware. 🔧 Repareer een corrupte harde schijf. 🪟 Gebruik een externe harde schijf tussen uw Mac en een Windows-computer. ⚙️ Wijzig het standaard bestandssysteem op een opslagapparaat zodat het compatibel is met uw Mac.

Wanneer u een Mac-harde schijf deformateert om het bestandssysteem te wijzigen, verwijdert u niet echt de gegevens. In plaats daarvan reserveer je het om te worden overschreven. Uitgebreidere opmaak (later besproken) houdt doorgaans in dat uw gegevens worden overschreven met willekeurige informatie en die gegevens vervolgens opnieuw worden verwijderd voor extra veiligheid.

Is het mogelijk om gegevens te herstellen van een geformatteerde harde schijf?

Het is inderdaad mogelijk om te herstellen van een geformatteerde harde schijf op Mac. Dat gezegd hebbende, hoe uitgebreider u ervoor kiest om een ​​schijf te formatteren, hoe kleiner de kans dat u uw bestanden kunt herstellen.

Voor Macs heb je vier keuzes voor opmaak. Deze zijn te vinden onder “Beveiligingsopties” in het venster nadat u op Wissen hebt geklikt Schijfhulpprogramma.Beveiligingsopties formatteren op Mac

OPMERKING: Bij een solid-state drive (SSD) zijn opties voor veilig wissen niet beschikbaar in Schijfhulpprogramma.

Optie 1 (snelste) – Deze optie markeert eenvoudigweg uw gegevens als oké om te overschrijven. Het is de minst veilige optie, maar ook de snelste. Optie 2 – Deze optie schrijft een reeks willekeurige gegevens en vervolgens een enkele reeks nullen over de hele schijf. Het wist de informatie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw bestanden en schrijft 2 keer over de gegevens. Optie 3 – Deze optie is een DOE-compliant 3-pass secure erase. Het schrijft twee doorgangen van willekeurige gegevens, gevolgd door een enkele doorgang met bekende gegevens over de hele schijf. Het wist de informatie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw bestanden en schrijft 3 keer over de gegevens. Optie 4 (meest veilige) – Deze optie schrijft meerdere passages van nullen, enen en willekeurige gegevens over de hele schijf. Het wist de informatie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot uw bestanden en schrijft 7 keer over de gegevens.

Hoe u uw kansen op succesvol gegevensherstel kunt vergroten?

Volg de onderstaande richtlijnen om de beste kansen op succesvol herstel te garanderen.

Schrijf geen nieuwe informatie naar de betreffende schijf (inclusief software voor gegevensherstel). Hoe meer nieuwe gegevens u naar de schijf schrijft, hoe groter de kans dat uw ontbrekende gegevens worden overschreven. Probeer niet om uw schijf opnieuw te formatteren, partitietabellen opnieuw op te bouwen of uw apparaat te defragmenteren. Bij elke interactie bestaat het risico dat het moeilijker wordt om uw gegevens te herstellen. Vind de juiste software voor gegevensherstel en ga snel aan de slag. Als het gaat om het gebruik van de software, zorg er dan voor dat u downloadt naar en start vanaf de schijf, niet de getroffen. Nogmaals, elke interactie met de geformatteerde schijf maakt gegevensherstel minder waarschijnlijk.

Gegevens herstellen van een geformatteerde harde schijf

Aangezien de gegevens nog steeds bestaan ​​totdat u ze overschrijft op snel geformatteerde harde schijven, kunt u deze mogelijk nog steeds herstellen met software voor gegevensherstel.

Of u nu op zoek bent naar een manier om bestanden van uw opstartschijf te herstellen of een geformatteerde externe harde schijf wilt herstellen, Disk Drill is een fantastische tool voor gegevensherstel. Disk Drill combineert krachtige herstelmogelijkheden, een gebruiksvriendelijke interface en een groot aantal andere handige tools in één programma.

Om bestanden te herstellen na snel formatteren met Disk Drill:

  Disk Drill downloaden en installeer de software.Download en installeer Disk Drill
  Verleen Disk Drill toestemming om toegang te krijgen tot je schijf. Het programma heeft deze rechten nodig om uw bestanden te herstellen.Verleen Disk Drill-machtigingen
  Selecteer de geformatteerde harde schijf waarvan u wilt herstellen en klik op Zoeken naar verloren gegevens.Selecteer de geformatteerde schijf
  Wacht tot de scan is voltooid (dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van hoeveel gegevens er op de schijf staan).Wacht tot het scannen is voltooid
  Zodra de scan is voltooid, klikt u op Gevonden items controleren.Kies hersteloptie
  Zoek uw ontbrekende bestanden. U kunt een voorbeeld van elk item bekijken door op het “oog”-pictogram naast de bestandsnaam te klikken.Vind je gewenste bestand
  Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik op Herstellen.Selecteer hersteloptie
  Kies waar u het herstelde bestand wilt plaatsen. U ziet een waarschuwingsbericht als u herstelt naar dezelfde harde schijf (dit kan problemen veroorzaken en het bestand mogelijk beschadigen). Klik vervolgens op OK om uw bestand te herstellen.Selecteer uw herstellocatie

Afsluiten

Het formatteren van uw harde schijf is een handige manier om met meerdere problemen om te gaan of om uw gegevens permanent te verwijderen. Maar als u dit per ongeluk doet en uw bestanden kwijtraakt, kan dit een grote angst zijn.

Gelukkig kun je met de techniek in deze handleiding geformatteerde Mac-harde schijfgegevens herstellen, je bestanden herstellen en je leven weer normaal maken.

0 Shares:
You May Also Like