Gegevens herstellen van een externe harde schijf van LaCie op…

Recover data from external hard drive on Mac

Virussen, corruptie, niet-ondersteunde formaten… Veel dingen kunnen leiden tot gegevensverlies op een LaCie-harde schijf, waardoor het moeilijk is om de volgende stap te bepalen. Het goede nieuws is dat u die gegevens nog steeds kunt herstellen (zolang u snel handelt). Maar je hebt wel het juiste gereedschap nodig.

Dit artikel is een uitgebreide gids voor 2 betrouwbare methoden voor het herstellen van de harde schijf van LaCie, evenals alle informatie die u nodig hebt om erachter te komen wat de oorzaak van het gegevensverlies is. Lees verder.

Veelvoorkomende problemen met LaCie-harde schijven die kunnen leiden tot gegevensverlies

Als u al gegevensverlies heeft geleden of meer wilt weten voordat dit gebeurt, volgt hier een lijst met veelvoorkomende problemen met LaCie-harde schijven die ertoe kunnen leiden dat uw gegevens verloren gaan:

De externe harde schijf van LaCie wordt niet weergegeven op de Mac. Afhankelijk van het scenario kan dit betekenen dat de schijf niet goed is aangesloten op uw apparaat of dat de computer deze niet kan herkennen. Piepgeluiden De LaCie-harddrive piept wanneer er symptomen zijn van een eventuele storing van de harde schijf. Meestal is er iets mis met de schotel of het vermogen van de schijf om stroom te trekken. Dit kan te wijten zijn aan ouderdom van de hardware of stoten/vallen terwijl de schotel nog draait. Hoe dan ook, je schijf sterft uit. Corruptie Externe harde schijven van Lacie kunnen beschadigd raken als gevolg van virusaanvallen, softwareproblemen of onderbrekingen tijdens het lezen en schrijven van gegevens (bijvoorbeeld een plotselinge stroomstoring of onjuist uitwerpen). Corruptie leidt uiteindelijk altijd tot gegevensverlies. Niet-toegewezen stationsletter Wanneer u uw LaCie-harde schijf op uw Mac aansluit, krijgt deze een stationsletter toegewezen wanneer deze wordt aangekoppeld. Dit is een cruciale stap om uw Mac er goed mee te laten werken. Als iets deze stap verstoort (zoals een vastgelopen computer zonder middelen over), hebt u geen toegang tot uw gegevens. Niet-ondersteund bestandssysteem Als u uw LaCie-harddrive aansluit op een computer die het gebruikte bestandssysteem niet ondersteunt, wordt u mogelijk gevraagd de drive te formatteren. niet doen! Hiermee worden uw gegevens gewist. Degradatie van gegevens Als u een bijzonder oude externe harde schijf van LaCie heeft, is het mogelijk dat uw gegevens letterlijk door ouderdom zijn gestorven. Gegevens worden na verloop van tijd aangetast, wat er ook gebeurt. Zorg dus voor een regelmatige back-uproutine! Fysieke schade Het is mogelijk dat fysieke schade direct leidt tot gegevensverlies. LaCie-harde schijven zijn gevoelig voor extreme temperaturen, stof/vuil in de behuizing, water, enz.

Verloren gegevens herstellen van een externe harde schijf van LaCie

Afhankelijk van het scenario waarmee u wordt geconfronteerd, zijn er 2 methoden voor gegevensherstel van LaCie-harde schijven. Hieronder vindt u stapsgewijze instructies voor beide. Onthoud deze vuistregel: als uw schijf problemen heeft, worden deze erger naarmate u hem vaker gebruikt.

Optie A: Gebruik software voor gegevensherstel (Disk Drill)

Software voor gegevensherstel kan vaak voldoende zijn om de meeste van uw gegevens te herstellen. Voor dit artikel gebruiken we Disk Drill als onze LaCie-software voor gegevensherstel. Het is vertrouwd, effectief en gebruiksvriendelijk voor gebruikers van alle niveaus.

Het werkt het beste om gegevens van een gewiste (of geformatteerde) harde schijf te herstellen, maar u kunt het ook gebruiken om beschadigde schijven veilig te herstellen. Met behulp van de Byte-naar-byte back-uptool kunt u een volledige kloon van uw schijf maken. U kunt dan gegevens uit de kloon extraheren om verdere schade en/of gegevensverlies te voorkomen.

Als uw drive fysieke schade heeft opgelopen, mag u geen software gebruiken voor het herstel van de LaCie-harddrive. Ga in plaats daarvan naar Optie B.

Stap 1. Sluit uw LaCie externe harde schijf veilig aan op uw Mac.

Stap 2. Downloaden en installeer Disk Drill voor Mac Mac. Start dan de app (Finder > Toepassingen > Disk Drill).
Disk Drill icoon in de Finder Applications map

Stap 3. Selecteer in de lijst in het middelste deelvenster uw LaCie externe harde schijf en klik op “Zoeken naar verloren gegevens”.
Disk Drill LaCie drive selectiescherm

Stap 4. Wacht tot Disk Drill klaar is met het scannen van je schijf. Als het klaar is, klikt u in dit scherm op “Alles herstellen…” en gaat u naar stap 8 om het LaCie-gegevensherstel te voltooien. Of klik op ‘Gevonden items bekijken’.
Disk Drill LaCie-scanproces voor schijven

Stap 5. Gebruik de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het scherm en de filters in de linkerzijbalk om te zoeken naar de bestanden die u wilt herstellen.
Disk Drill filter LaCie-drivebestanden

Stap 6. Om een ​​voorbeeld van uw bestanden te bekijken, plaatst u de muisaanwijzer rechts van een bestandsnaam en klikt u op de oogknop die verschijnt.
Disk Drill LaCie drive bestandsvoorbeeld

Stap 7. Maak uw keuze door de vakjes in de meest linkse kolom aan te vinken naast de bestanden die u wilt herstellen. Klik vervolgens op “Herstellen”.
Disk Drill LaCie schijfbestand selectiescherm

Stap 8. Gebruik de vervolgkeuzeknop om een ​​bestemming op uw computer te selecteren voor de herstelde bestanden. Klik vervolgens op “OK”.

Disk Drill Basic voor Mac biedt niet: free data herstel. U kunt echter zoveel bestanden bekijken als u wilt voor free. Dit is een geweldige manier om te bepalen of uw bestanden door software kunnen worden gered (en om gegevens te identificeren, aangezien er gevallen zijn waarin software geen exacte bestandsnamen kan extraheren).

Optie B: stuur uw schijf naar een professionele gegevensherstelservice

Als u met een van deze scenario’s wordt geconfronteerd, moet u uw schijf naar een professionele gegevensherstelservice sturen:

Uw schijf heeft fysieke schade opgelopen. Uw schijf is ernstig beschadigd door een virusinfectie, softwareproblemen en andere logische schade. U hebt deze methoden geprobeerd (van toepassing op de reparatie van LaCie-harde schijven) en geen enkele werkte. U kunt uw gegevens niet herstellen met software voor gegevensherstel.
Je hebt alle gidsen geprobeerd van LaCie-problemen oplossen.

Gelukkig, LaCie-gegevenshersteldiensten komen met uw garantie. Als de productgarantie van uw LaCie externe harde schijf nog steeds geldig en intact is, bent u ook voor het reddingsplan. U kunt binnen 60 dagen een poging tot gegevensherstel in het lab aanvragen op uw LaCie-drive en uw gegevens terughalen op een andere drive of deze downloaden van een cloudaccount.

LaCie Data Recovery Services hebben een wereldwijde dekking en een slagingspercentage van 95%, evenals statusupdates wanneer uw schijf wordt gerepareerd.

FAQ

Om de externe harde schijf van LaCie onder Windows te gebruiken, moet u de setup-assistent exe gebruiken die zich in de hoofdmap van de schijf bevindt. Hierdoor kan uw schijf correct op uw computer worden gemonteerd. Als u de setup-assistent niet gebruikt, wordt uw schijf niet correct geformatteerd en werkt deze niet zoals bedoeld.

Er zijn drie manieren waarop u een back-up kunt maken van een LaCie-harde schijf: Gebruik de back-upsoftware “Click Backup” van LaCie, die bij alle LaCie-producten wordt geleverd. Het is een op bestanden gebaseerde back-up, zodat u deze kunt gebruiken om bestanden en mappen in bulk te kopiëren. Gebruik een back-uphulpprogramma op basis van afbeeldingen. De Byte-to-byte back-uptool van Disk Drill is 100% free en zal de hele schijf klonen in plaats van alleen specifieke bestanden en mappen. (Als je een Mac hebt) Gebruik Time Machine om een ​​back-up van je schijf te maken. Een LaCie-harde schijf formatteren op een MacBook:

    Sluit je schijf aan op je Mac. Start Schijfhulpprogramma (Finder > Toepassingen > Hulpprogramma’s). Selecteer uw LaCie-harddrive in de linkerzijbalk en klik vervolgens op de knop “Formatteren” bovenaan het scherm. Geef het volume een naam, selecteer het gewenste bestandssysteem en ga verder met formatteren. Houd er rekening mee dat dit proces alle gegevens op de schijf zal wissen.

Houd er rekening mee dat bij het formatteren van een LaCie-harddrive voor Mac alle gegevens op de drive worden gewist.

Ga als volgt te werk om de externe harde schijf van LaCie in te stellen:

    Sluit hem veilig aan op uw computer. Open de map van uw externe LaCie-schijf in Bestandsverkenner of Finder en dubbelklik op de installatie-app. Selecteer uw taal, lees de licentieovereenkomst en klik vervolgens op “Volgende”. Gebruik de schuifregelaar om partitiegroottes aan te passen en schuif deze helemaal naar links als u slechts één partitie wilt. LaCie zal u vragen het formatteringsproces te starten. Houd er rekening mee dat hiermee alle bestaande gegevens op de schijf worden gewist. Klik vervolgens op “Ja”. Laat LaCie het formatteringsproces voltooien en andere standaardhulpprogramma’s installeren. Mogelijk wordt u ook gevraagd om hulpprogramma’s te selecteren die u wilt installeren. Als iedereen klaar is, klik je op ‘Voltooien’.

Uw externe harde schijf van LaCie is nu klaar voor gebruik voor zowel Windows- als Mac-besturingssystemen. U kunt de configuratie-assistent op elk moment opnieuw uitvoeren.

0 Shares:
You May Also Like