Gegevens herstellen van een externe harde schijf op Mac

Recover data from external hard drive on Mac

Gegevensverlies is tegenwoordig zeldzaam. Met lokale apparaatopslag, externe harde schijven en cloudback-ups bevinden onze gegevens zich meestal op meer dan één plek. Er kan echter nog steeds gegevensverlies optreden en het is belangrijk om te weten hoe u gegevens kunt herstellen in het geval dat we belangrijke informatie zijn kwijtgeraakt.

In dit artikel gaan we kijken hoe u gegevens kunt herstellen van een externe harde schijf op Mac en andere methoden die kunnen worden gebruikt om gegevens terug te krijgen nadat deze zijn verwijderd.

Wat moet ik doen als mijn Mac mijn harde schijf niet herkent?

mac externe harde schijf

Het eerste dat we moeten doen, is ervoor zorgen dat onze Mac onze externe harde schijf kan herkennen, omdat we geen gegevensherstel kunnen starten zonder dat onze Mac het kan zien. Als uw externe harde schijf al wordt weergegeven, kunt u naar beneden gaan naar Gegevens herstellen van een externe harde schijf op Mac.

Als u uw externe harde schijf op uw Mac aansluit en er gebeurt niets, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de schijf waarschijnlijk niet kapot is. Er zijn enkele stappen die we kunnen nemen om te proberen de externe harde schijf te laten herkennen.

Houd er echter rekening mee dat externe harde schijven kunnen falen, ook al is dit niet waarschijnlijk. Het zijn mechanische apparaten met bewegende delen die na verloop van tijd kunnen stoppen met werken als ze zijn beschadigd of defecte onderdelen hebben.

Voordat we echter tot die conclusie komen, volgen hier enkele manieren om te proberen uw externe harde schijf op uw Mac te koppelen.

Is het een Windows-geformatteerde schijf?

Als u de harde schijf in Windows gebruikte, kan uw Mac deze niet lezen, tenzij deze is geformatteerd naar het macOS-bestandssysteem. Als u de harde schijf op een Windows-computer zou gebruiken, is het een goed idee om deze op een Windows-computer aan te sluiten en te kijken of deze daar wordt weergegeven.

Oplossing 1: start uw Mac opnieuw op

Hoe cliché het ook mag klinken, het herstarten van je Mac kan veel problemen alleen oplossen. De simpele “zet het uit en weer aan” is een goede manier om problemen op te lossen en zou ervoor moeten zorgen dat de harde schijf op je Mac kan worden gemonteerd.

Stap 1. Koppel uw externe harde schijf los van uw Mac.

Stap 2. Start je Mac opnieuw op.

je mac herstarten

Stap 3. Zodra uw Mac een back-up heeft gemaakt, sluit u de externe harde schijf aan en kijkt u of deze correct werkt.

Oplossing 2: controleer de verbinding van uw externe harde schijf

Het probleem kan ook iets eenvoudigs zijn als de kabel die u probeert te gebruiken om de harde schijf op uw Mac aan te sluiten. Kabels mislukken, als je een reserve hebt, probeer die dan te gebruiken en kijk of dat het probleem oplost.

Het kan ook de poort op je Mac zijn. Probeer de externe harde schijf op een andere poort aan te sluiten en kijk of de harde schijf op uw computer wordt gemonteerd.

Als u ten slotte een adapter of dongle gebruikt, probeer dan de externe harde schijf rechtstreeks op uw computer aan te sluiten en kijk of dat het probleem oplost. Als je de dongle nodig hebt vanwege een probleem met de connectorcompatibiliteit, probeer dan een andere dongle of sluit hem aan op een andere computer.

Oplossing 3: NVRAM resetten

NVRAM, kortom, slaat instellingen op die u op uw Mac hebt gemaakt. Het zal de configuratie van uw systeemvoorkeuren niet veranderen, maar het slaat dingen op zoals geluidsinstellingen, tijdzone-informatie en instellingen met betrekking tot harde schijven.

Het resetten van uw NVRAM kan het probleem oplossen dat uw harde schijf niet wordt herkend door uw Mac en het kost maar een paar stappen om deze opnieuw in te stellen.

Stap 1. Sluit uw Mac af of start deze opnieuw op.

Stap 2. Zodra je Mac weer opstart, houd je Option, Command, P en R meteen allemaal tegelijk ingedrukt.

Je Mac start dan weer op en je kunt de toetsen op dit punt loslaten. Controleer en kijk of de externe harde schijf nu wordt herkend door uw computer.

Toen ik in een Apple Store werkte, loste dit veelvoorkomende problemen voor klanten op en het is een eenvoudige manier om te achterhalen waarom je externe harde schijf mogelijk niet op je Mac is gemonteerd.

Repareer de externe harde schijf met Schijfhulpprogramma

Hopelijk verschijnt de externe harde schijf nu op je Mac. Als dat zo is, is het het beste om het te repareren met behulp van de EHBO-tool die te vinden is in Schijfhulpprogramma, en dan kunnen we proberen de gegevens ervan te herstellen.

Schijfhulpprogramma heeft een functie genaamd First Aid die schijffouten zal vinden en repareren. EHBO kan fouten vinden en repareren met betrekking tot de opmaak en directorystructuur van de externe harde schijf, wat de kans op gegevensherstel op de externe harde schijf op Mac zou kunnen vergroten.

Als u deze eerst herstelt, vergroot u de kans op succesvol gegevensherstel en verbetert u de gezondheid van de harde schijf zelf.

Stap 1. Sluit uw externe harde schijf aan.

Stap 2. Start Schijfhulpprogramma en zoek de externe harde schijf.

externe harde schijf in schijfhulpprogramma

Stap 3. Voer eerste hulp uit op de externe harde schijf.

Nu kunnen we overstappen op oplossingen voor gegevensherstel.

Hoe bestanden te herstellen door de prullenmand te controleren

Voordat u problemen met de externe harde schijf voor gegevensherstel oplost, kunt u mogelijk enkele van de verloren bestanden in de Prullenbak op uw Mac vinden. Dit zou de gemakkelijkste manier zijn om verloren bestanden te vinden en het is altijd de moeite waard om te controleren of u uw bestanden hier kunt vinden, aangezien het heel eenvoudig is om ze te herstellen.

Wanneer u een bestand op uw Mac of uw externe harde schijf verwijdert, gaat het naar de Prullenbak. De prullenbak is op zijn plaats om ervoor te zorgen dat je een extra beveiligingslaag hebt bij het verwijderen van bestanden van verschillende opslagapparaten.

Het herstellen van bestanden uit uw prullenbak is supereenvoudig en de bestanden zullen daar voor altijd blijven, tenzij u uw prullenmand op zichzelf hebt ingesteld om te legen. Als je je prullenmand op zichzelf wilt laten legen, kun je dit doen door naar je Finder-voorkeuren te gaan.

In de onderstaande stappen gaan we bekijken hoe u bestanden uit de prullenbak kunt herstellen, wat slechts een paar stappen duurt en supereenvoudig is om te doen.

Stap 1. Klik op het prullenbakpictogram op uw dock.

prullenbak selecteren

Stap 2. Nadat u uw prullenbak hebt geopend, selecteert u de bestanden die u wilt herstellen. Nadat u ze hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Terugzetten.

bestanden terugzetten

De bestanden worden dan teruggezet naar de oorspronkelijke plaats waar ze waren voordat ze werden verwijderd. Meestal is dit de methode die u kunt gebruiken om bestanden te herstellen, en het is niet nodig om toegang te krijgen tot uw externe harde schijf.

Als u uw prullenbak al hebt geleegd of deze na 30 dagen hebt ingesteld om te legen, kunnen we overgaan op Time Machine als de volgende methode voor het herstellen van gegevens van uw externe harde schijf.

Bestanden herstellen met Time Machine

Elke Mac wordt geleverd met Apple’s ingebouwde Time Machine-tool waarmee we een kijkje kunnen nemen in onze externe harde schijf en bestanden kunnen herstellen en ze meteen terug op onze Mac kunnen zetten.

Stap 1. Sluit uw externe harde schijf aan.

Stap 2. Start Finder en open vervolgens Time Machine.

Stap 3. Eenmaal binnen Time Machine kunnen we bestanden herstellen van een externe harde schijf op Mac door ofwel de pijlen omhoog en omlaag te gebruiken of de datumschuifregelaar rechtsonder te gebruiken om door verschillende datums en tijden te bladeren.

time machine mac

Stap 4. Zoek gewoon de datum waarop u denkt dat u voor het laatst de gegevens had die u wilt herstellen, navigeer vervolgens door de Finder en zoek het bestand. U kunt vervolgens op Herstellen klikken en dat bestand terugzetten op uw Mac.

Time Machine is geweldig omdat het gemakkelijk te begrijpen is, slechts een paar stappen nodig heeft en een grafische interface heeft die niet vol zit met dingen die er niet hoeven te zijn.

Externe harde schijf gegevensherstelsoftware

Als u geen gegevens kunt herstellen met Time Machine, hoeft u zich geen zorgen te maken! Er zijn andere opties om uw gegevens te herstellen. In dit gedeelte zullen we bekijken hoe u verwijderde bestanden van een externe harde schijf kunt herstellen met behulp van software voor gegevensherstel van derden.

Disk Drill stelt ons in staat om gegevens van een externe harde schijf te herstellen. Als de externe harde schijf niet werkt of als u per ongeluk een bestand ervan hebt verwijderd, kunnen we de schijf scannen en proberen de verloren gegevens te vinden. Als je je afvraagt: “Hoe herstel ik bestanden van een externe harde schijf die niet wordt gedetecteerd?” soms kan Disk Drill de externe harde schijf zien, zelfs als Time Machine dat niet kan.

Stap 1. Start Disk Drill.

Stap 2. Selecteer uw externe harde schijf als het te scannen apparaat.

externe harde schijf selecteren in schijfoefening

Stap 3. Wacht tot het scanproces is voltooid.

Stap 4. Blader door de inhoud en vink de items aan die u wilt herstellen. U wilt dan op de blauwe knop Herstellen in de rechterbenedenhoek van het scherm klikken.

gegevens herstellen vanuit schijfoefening

Stap 5. Nadat u op Herstellen hebt geklikt, moet u een herstelbestemming kiezen waarnaar de bestanden moeten worden opgeslagen.

Dat is het! Disk Drill is geweldig om je te helpen bestanden te herstellen van een externe harde schijf als je ze niet kunt vinden op de schijf of als de schijf defect is.

Conclusie

Weten hoe u bestanden van een externe harde schijf op Mac kunt herstellen, is een essentiële vaardigheid om te weten als het gaat om de gegevens op uw computer. Het bespaart u tonnen geld omdat u geen computertechnicus hoeft te betalen om uw gegevens te herstellen en u zich niet zoveel zorgen hoeft te maken over het verliezen van uw gegevens op uw Mac.

0 Shares:
You May Also Like