Gegevens herstellen van een CompactFlash-kaart op Mac

CompactFlash is een opslagtype met flashgeheugen dat meestal wordt gebruikt in camera’s voor het opslaan van foto’s. Deze geheugenkaarten hebben een hoge opslagcapaciteit en zijn zeer betrouwbaar, waardoor ze erg handig in gebruik zijn.

Zelfs met hun betrouwbaarheid kunnen ze nog steeds problemen ervaren. U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want er zijn meerdere manieren om problemen op te lossen en gegevens van uw CompactFlash-kaart te herstellen. In dit artikel gaan we kijken hoe u gegevens van een CompactFlash-kaart op Mac kunt herstellen.

Methoden om problemen met uw CompactFlash-kaart op te lossen

Als u uw Mac uw CompactFlash-kaart niet kunt laten herkennen, probeer dan de onderstaande stappen voordat u naar CompactFlash-kaartgegevensherstel gaat.

herstart je macStart uw Mac opnieuw op: Door uw Mac opnieuw op te starten, kunt u veel problemen oplossen. Haal je CompactFlash-kaart uit je Mac en schakel hem uit. Zet vervolgens uw computer weer aan en plaats uw CompactFlash-kaart terug in uw Mac. Kijk of dit het probleem heeft opgelost.

maak je poorten schoonMaak je poorten schoon: De meeste moderne Macs bieden geen ondersteuning voor het rechtstreeks aansluiten van een CompactFlash-kaart op uw computer. Als je een dongle gebruikt om de kaart te bevestigen, maak deze dan schoon met wat perslucht en kijk of dat het probleem oplost. Soms kunnen pluisjes en stof op de connectoren komen, waardoor uw Mac het opslagapparaat niet kan zien, ook al werkt het mogelijk goed.

macbook-pictogramProbeer een ander apparaat: Als uw CompactFlash-kaart geen verbinding kan maken, kunt u proberen een andere Mac te gebruiken als u dat wel kunt. Het kan de dongle zijn die u gebruikt, of er kan een probleem zijn met de poort op uw Mac waarop u de dongle aansluit.

Hopelijk heb je je CompactFlash-kaart kunnen laten verschijnen, en nu kunnen we overgaan tot CompactFlash-gegevensherstel en andere methoden om je gegevens te herstellen. Het is belangrijk om de gegevens van de CompactFlash-kaart zo snel mogelijk te herstellen als het apparaat niet meer werkt of defect raakt.

Hoe verwijderde bestanden van CF-kaart te herstellen?

Met hulpprogramma’s voor gegevensherstel kunt u gegevens van opslagapparaten herstellen, zelfs als u de gegevens hebt verwijderd of als er zelfs een hardwareprobleem mee is. Hoewel deze opties niet altijd 100% werken, zijn ze de beste keuze voor het herstellen van foto’s van een CompactFlash-kaart. Mocht het je niet lukken om één van onderstaande opties werkend te krijgen, dan kunnen we kijken naar een andere manier om de data terug te krijgen van je CompactFlash kaart.

Methode 1: Disk Drill

Disk Drill is een krachtige en betaalbare tool voor het herstellen van geheugenkaarten. Hiermee kunt u gegevens herstellen, zelfs als u ze niet meer kunt zien, bijvoorbeeld als u ze per ongeluk hebt verwijderd. Het doet dit omdat de gegevens niet echt worden verwijderd, het is gemarkeerd als free ruimte, en dan worden daar nieuwe gegevens opgeslagen. We kunnen het nog steeds herstellen totdat er iets nieuws is opgeslagen en het wordt overschreven. Als het opslagapparaat een hardwareprobleem heeft, kan Disk Drill ook proberen het te scannen en te herstellen wat het kan vinden. Laten we de gegevensherstel van CompactFlash-kaarten doornemen.

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill op je Mac.

Stap 2. Start Disk Drill en selecteer het opslagapparaat waarvan je de gegevens wilt herstellen. In dit voorbeeld gaan we de CompactFlash-kaart scannen, maar deze kan vrijwel elk opslagapparaat scannen dat u op uw computer kunt aansluiten.

opslagapparaat scannen in schijfoefening

Stap 3. Wacht tot de scan op uw opslagapparaat is voltooid.

scan bezig

Stap 4. Nadat de scan is voltooid, kun je de items bekijken die Disk Drill kon herstellen van je CF-kaart. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en klik vervolgens op de blauwe knop Herstellen in de rechterbenedenhoek.

bestanden herstellen in schijfoefening

Dat is het! Disk Drill maakt het heel gemakkelijk om gegevens te herstellen van elk opslagapparaat dat je hebt, het hoeft geen CompactFlash-kaart te zijn. Ik heb nog een tutorial geschreven waarin we gegevens van een SD-kaart hebben hersteld, wat geweldig is om meer te leren over andere herstelmethoden.

Laten we eens kijken naar PhotoRec, een andere vorm van CompactFlash-kaartherstelsoftware.

Methode 2: PhotoRec

FotoRec is anders omdat het geen grafische gebruikersinterface heeft, maar in plaats daarvan een tekstuele interface gebruikt. Dit is een andere benadering van gegevensherstel, maar als u eenmaal in de app bent en leert hoe u deze moet gebruiken, kunt u gegevens van uw CompactFlash-kaart herstellen.

U kunt klikken hier om PhotoRec op uw Mac te downloaden en te installeren.

Stap 1. Open een nieuw Terminal-venster en typ

sudo photorec

Nadat u die opdracht hebt ingetypt, selecteert u het opslagapparaat dat u wilt scannen op verloren gegevens.

opslagapparaat selecteren in photorec

Stap 2. Kies een partitie om te scannen.

kies een partitie om te scannen

Stap 3. Om verloren bestanden te herstellen, moet PhotoRec het bestandssysteemtype weten waar de bestanden zijn opgeslagen.

bestandssysteemtype selecteren in photorec

Stap 4. Kies vervolgens of alle ruimte op het opslagapparaat moet worden geanalyseerd of niet. Ik zou aanraden ervoor te kiezen om het hele apparaat te scannen.

kiezen hoeveel van het opslagapparaat u wilt scannen

Stap 5. Kies vervolgens een opslaglocatie voor de bestanden die PhotoRec kan herstellen.

een opslaglocatie kiezen in photorec

Stap 6. Wacht tot het scanproces is voltooid.

photorec bestanden herstellen

Stap 7. De bestanden die PhotoRec kon herstellen, worden nu opgeslagen op de bestemming die u kiest.

Dat is het! Ik moet toegeven dat toen ik PhotoRec voor het eerst ging gebruiken, het aanvankelijk nogal ontmoedigend leek, maar het is eigenlijk een handig hulpmiddel dat verrassend eenvoudig te gebruiken is. Het beste eraan is dat het is free! Ik zou deze optie ten zeerste aanbevelen als je iets anders wilt proberen.

Laten we het nu hebben over wat u kunt doen als geen van deze herstelmethoden voor u heeft gewerkt.

Methode 3: Gegevensherstelservice

Als de hersteloperatie niet is gelukt, is het misschien tijd om contact op te nemen met een professional om u te helpen uw gegevens op te halen, aangezien zij mogelijk de enigen zijn die deze nog kunnen krijgen. Denk niet dat je iets verkeerd hebt gedaan met de bovenstaande opties voor gegevensherstel, het kan zijn dat er fysieke schade aan je opslagapparaat is waardoor de software voor gegevensherstel niet correct werkt.

CleverFiles heeft een optie voor gegevensherstel die de moeite waard is om contact op te nemen met: Gegevensherstelcentrum. Hoewel deze methode geen 100% zekere herstelmethode is, is het de beste keuze om nog een laatste poging te doen om de gegevens van uw opslagapparaat te krijgen.

Hoe u uw CompactFlash-kaart kunt repareren

Nu we onze gegevens hebben hersteld en het veilig is, laten we EHBO gebruiken om ons opslagapparaat te repareren en het weer correct te laten werken.

Methode 1: Eerste hulp

First Aid is een reparatiehulpprogramma dat in macOS is ingebouwd. Het is geweldig om te proberen opslagapparaten zoals een CompactFlash-kaart te repareren. Als we het kunnen repareren, kan dit ertoe leiden dat gegevensherstel van beschadigde CompactFlash-kaarten mogelijk is.

Stap 1. Start Schijfhulpprogramma door naar de map Programma’s en vervolgens naar de map Hulpprogramma’s te gaan. Nadat u zich in de map Hulpprogramma’s bevindt, start u Schijfhulpprogramma.

schijfhulpprogramma starten

Stap 2. Nadat u Schijfhulpprogramma hebt gestart, selecteert u uw CompactFlash-kaart en klikt u op Eerste hulp.

opslagapparaat en eerste hulp selecteren in schijfhulpprogramma

Stap 3. Bevestig dat u EHBO op uw CompactFlash-kaart wilt uitvoeren.

EHBO uitvoeren in schijfhulpprogramma

Stap 4. Wacht tot de eerste hulp is voltooid.

eerste hulp voltooid

Als u een bericht met succes heeft ontvangen, controleer dan uw CompactFlash-kaart en kijk of deze nu normaal werkt. Als dit niet het geval is, is er mogelijk iets mis op het gebied van hardware of software en kunnen we als laatste redmiddel niet kijken naar het formatteren van de kaart.

Methode 2: Uw CompactFlash-kaart formatteren

Als geen van de bovenstaande opties heeft gewerkt, is het misschien tijd om uw CompactFlash-kaart te formatteren. Houd er rekening mee dat hierdoor alles erop wordt gewist en gegevensherstel erg moeilijk, zo niet onmogelijk wordt. Als het werkt, verliest u al uw gegevens, maar begint u met een nieuwe werkende CompactFlash-kaart.

Stap 1. Start Schijfhulpprogramma door naar de map Programma’s en vervolgens naar de map Hulpprogramma’s te gaan. Nadat u zich in de map Hulpprogramma’s bevindt, start u Schijfhulpprogramma.

Stap 2. Kies in Schijfhulpprogramma uw CompactFlash-kaart uit de lijst met apparaten aan de linkerkant. Klik vervolgens op Wissen.

opslagapparaat selecteren en wissen in schijfhulpprogramma

Stap 3. Formatteer de CompactFlash-kaart naar het formaat dat u wilt gebruiken. Ik kies MAC OS EXTENDED (Journaled) zodat mijn Mac de CompactFlash-kaart kan zien. Nadat u het formaat hebt gekozen, selecteert u Wissen.

compactflash-kaart formatteren in schijfhulpprogramma

Dat is het! Hopelijk werkt deze methode en werkt je CompactFlash-kaart nu correct. Als deze methode niet werkt, kan het nodig zijn een nieuwe CompactFlash-kaart aan te schaffen. Je kunt ook een ander artikel bekijken waarin we praten over het repareren van beschadigde opslagapparaten op Mac als je meer wilt weten over dit onderwerp.

Conclusie

Als u weet hoe u gegevens van uw CompactFlash-kaart kunt herstellen, kunt u uw foto’s er vanaf halen mocht er iets mee gebeuren. De vaardigheden die je hier hebt geleerd, zijn ook niet alleen van toepassing op CompactFlash-kaarten. Deze methoden werken op vrijwel elk opslagapparaat dat u op uw Mac kunt aansluiten.

0 Shares:
You May Also Like