Gegevens herstellen na fabrieksreset op iPhone

Je wilde niet dat dit gebeurde, maar het gebeurde wel. Je moest je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dit kan gebeuren wanneer zich een softwareprobleem voordoet op uw iPhone en dit niet kan worden verholpen. Het is eerder dat tijdens een update, of je iPhone tegen een probleem aanloopt, de gegevens op je iPhone er niet meer zijn.

Maak je echter geen zorgen, er zijn manieren om gegevens te herstellen na een fabrieksreset op je iPhone. In dit artikel bekijken we hoe u gegevens kunt herstellen na een fabrieksreset op uw iPhone en bekijken we verschillende methoden om gegevens terug op uw apparaat te krijgen.

Methode 1: Hoe u uw iPhone kunt herstellen na een fabrieksreset met iTunes

Als u een fabrieksreset op uw iPhone hebt uitgevoerd, is iTunes een van de methoden die u kunt gebruiken om uw gegevens terug op uw apparaat te krijgen.

Deze methode vereist dat je van tevoren een back-up hebt, maar als je je iPhone gewoon op je computer aansluit, zou er een back-up moeten worden gemaakt, zodat er mogelijk een back-up is gemaakt, zelfs als je er niet van op de hoogte was.

Om gegevens op uw iPhone te herstellen na een fabrieksreset, moet u de Muziek-app of iTunes gebruiken. De stappen voor beide zijn hetzelfde, maar de interface kan er iets anders uitzien.

Als je je iPhone al hebt ingesteld en deze op het startscherm staat, moet je de fabrieksinstellingen herstellen om het apparaat er weer als nieuw uit te laten zien. Tijdens het installatieproces wordt gevraagd of u gegevens wilt herstellen en waar vandaan. Als je op dit scherm bent, wil je Herstellen van een iTunes-back-up kiezen.

Stap 1. Sluit je iPhone aan op je computer.

Stap 2. Selecteer uw iPhone in het vervolgkeuzemenu aan de linkerkant en klik vervolgens op “Synchronisatie-instellingen …”.

iPhone selecteren vanuit de muziek-app

Stap 3. Selecteer op de overzichtspagina “Back-up herstellen…”. Dit is te vinden op het tabblad Algemeen.

Back-up terugzetten

Stap 4. Nadat u op de optie Back-up herstellen… hebt geklikt, wordt uw iPhone teruggezet naar de back-up die u hebt geselecteerd en worden alle gegevens van die back-up teruggezet op uw apparaat. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van de back-up. Zorg ervoor dat uw iPhone tijdens dit hele proces op uw computer is aangesloten, want deze kan niet worden onderbroken!

Methode 2: Hoe verloren gegevens te herstellen na een fabrieksreset met behulp van een iCloud-back-up

Omdat iCloud-back-up standaard is ingeschakeld, is de kans groot dat uw iPhone een back-up heeft gemaakt, zelfs als u er niets van wist. Hiermee kunt u uw iPhone herstellen na een fabrieksreset.

Stap 1. Zet je iPhone terug in de fabrieksinstellingen als deze al is ingesteld. We moeten dit doen zodat we kunnen worden begroet door het instellingenscherm waarmee we het back-upproces kunnen starten. Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Wis alle inhoud en instellingen om de reset te starten. Je iPhone wordt dan gereset en dit kan even duren.

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Stap 2. U wordt begroet door een scherm met de vraag of u gegevens wilt herstellen en u wilt kiezen voor Herstellen vanuit een iCloud-back-up. Je iPhone moet voor dit hele proces ingeschakeld blijven en verbonden zijn met wifi.

Stap 3. Zoek naar de laatste back-up die u op uw iCloud-account hebt. Hiermee kunt u gegevens van de iPhone herstellen na een fabrieksreset en deze terugzetten naar de meest recente back-up die u van uw apparaat hebt.

Stap 4. Wacht tot het herstel is voltooid, waarna je iPhone eruit zal zien zoals toen je voor het laatst een back-up van je apparaat maakte.

Methode 3: Gegevens herstellen met behulp van software voor gegevensherstel

Als je geen back-up van je iPhone hebt gemaakt voordat je de fabrieksinstellingen hebt hersteld, is er nog steeds hoop omdat je herstelsoftware van derden kunt gebruiken om te proberen gegevens te herstellen die mogelijk nog steeds toegankelijk zijn. De gegevens zijn er nog steeds, maar zijn gemarkeerd als free ruimte voor onze iPhone om dingen op te slaan.

Disk Drill iPhone Herstel kunt u gegevens van uw iPhone herstellen, zelfs nadat deze is verwijderd. Met software voor gegevensherstel kan het herstel van gegevens na een fabrieksreset mogelijk maken.

🎁 Een coupon toepassen “DD-FABRIEK-50” tijdens het afrekenproces, en je krijgt Disk Drill PRO Lifetime (Mac-editie) met 50% korting.

Je kunt allerlei soorten gegevens herstellen met Disk Drill, zoals foto’s, contacten, agendagebeurtenissen, sms-berichten en vele andere vormen van gegevens. Dit is ook de enige methode waarmee u iPhone-gegevens kunt herstellen na een herstel en zonder een back-up. In dit voorbeeld gaan we kijken hoe u foto’s kunt herstellen na een fabrieksreset op uw iPhone.

Als uw iPhone naar de fabrieksinstellingen is teruggezet, is de kans dat u gegevens kunt herstellen veel kleiner dan in andere gevallen. Dit komt doordat uw iPhone tijdens een fabrieksreset alle gegevens erop wist. Disk Drill gebruiken is nog steeds een slimme optie om te proberen, aangezien er nog steeds gegevens kunnen zijn die je kunt herstellen.

Stap 1. Download en installeer Disk Drill voor je computer.

Stap 2. Sluit uw iPhone aan op uw computer en kies deze als het apparaat om te scannen.

iphone selecteren voor herstel

Stap 3. Wacht tot het scanproces is voltooid.

scan bezig

Stap 4. Nadat de scan is voltooid, wordt u begroet door alle gevonden bestanden op uw iPhone.

Stap 5. In dit voorbeeld ga ik enkele foto’s herstellen, want dat is gebruikelijk dat u terug wilt nadat u gegevens op uw apparaat bent kwijtgeraakt. Klik op het pictogram Foto’s om de foto’s te bekijken die Disk Drill kon herstellen.

scherm herstelde gegevens

Stap 6. Selecteer enkele van de foto’s of video’s die u wilt herstellen en bekijk een voorbeeld om er zeker van te zijn dat uw bestanden niet beschadigd zijn. Klik vervolgens op de blauwe knop Herstellen in de rechterbenedenhoek van het scherm.

foto's herstellen in schijfoefening

Stap 7. Kies een pad voor Disk Drill om de foto’s te herstellen en klik dan op OK.

herstel pad

Stap 8. U wordt dan begroet door een bevestigingsbericht om u te laten weten dat het herstel is gelukt.

Het herstellen van andere soorten gegevens kan op dezelfde manier worden bereikt als in de bovenstaande stappen.

Conclusie

Je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen is frustrerend en kan lastig zijn. Het goede nieuws is dat er meerdere manieren zijn om onze gegevens te herstellen nadat onze iPhone naar de fabrieksinstellingen is teruggezet en weten hoe u uw iPhone kunt herstellen na een fabrieksreset, is een vaardigheid die u zal helpen uw gegevens te herstellen als u deze kwijtraakt.

De beste praktijk is om ervoor te zorgen dat u een back-up van uw iPhone bewaart, omdat er problemen met software kunnen optreden en als u weet hoe u ermee om moet gaan, het leven gemakkelijker wordt.

0 Shares:
You May Also Like