Geen toegang tot webpagina’s “Server DNS-adres kon niet worden gevonden”? Laten we het probleem oplossen

DNS staat voor Domain name server is een end-to-end server die webadressen vertaalt zodat u toegang heeft tot en kunt surfen op het internet. Als de DNS-server niet meer werkt of niet meer reageert, kan dit het gevolg zijn van: Server DNS-adres kon niet worden gevonden en voorkomen dat u door webpagina’s bladert. En je zou kunnen zien DNS-server reageert niet tijdens het uitvoeren van de probleemoplosser voor internet.

Als u een DNS-server tegenkomt die niet reageert, is de kans groot dat de standaard DNS-server van uw ISP tijdelijk niet beschikbaar is. Wederom onjuiste netwerkconfiguratie, het probleem met een netwerkadapter of firewallbescherming veroorzaakt ook dit probleem. En de snelle oplossing om het probleem op te lossen, is door de DNS-clientservice te controleren, de DNS-serverinstellingen te wijzigen, de DNS-cache opnieuw in te stellen, uw firewall uit te schakelen en meer.

DNS-server reageert niet

Allereerst herstart, alle netwerkapparaten, router, modem, schakel zelfs uw pc die het probleem oplost als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Schakel antivirus-firewall uit en verbreek de verbinding met VPN indien geconfigureerd.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer opdracht uit ipconfig /flushdns die de DNS-cache wissen en repareren als de DNS-server niet meer reageert of beschadigd raakt.

Herstart DNS-clientservice

Als de DNS-clientservice niet wordt gestart of niet meer reageert, kunt u DNS-problemen op uw pc tegenkomen. Laten we eerst de service controleren en starten.

Druk kort op Windows + R toetsenbord, typ services.msc en klik op okHiermee wordt de Windows-serviceconsole geopend, Scroll naar beneden en zoek DNS-clientservice, Klik met de rechtermuisknop op DNS-clientservice selecteer opnieuw opstarten, Als de service niet is gestart, klik dan met de rechtermuisknop op DNS-clientservice selecteer eigenschappenHier verander het opstarttype automatisch en start de service naast servicestatus. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan.

Corrigeer uw DNS-serveradres

Nogmaals, een onjuist DNS-serveradres verhindert ook het bladeren door webpagina’s, laten we het DNS-serveradres controleren en corrigeren.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op okHiermee wordt het netwerkconfiguratievenster geopend,Klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter selecteer eigenschappen,Dubbelklik op Internetprotocol versie 4 (TCP/IPv4),Kies hier het keuzerondje Automatisch een IP-adres verkrijgen en Automatisch DNS-serveradres verkrijgen.Klik op ok en pas toe om wijzigingen op te slaan en start uw pc opnieuw. Open nu een webbrowser en bezoek webpagina’s, controleer of het probleem is opgelost.

Spoel DNS en reset TCP/IP-configuratie

Heb je nog steeds hulp nodig, laten we de TCP/IP-configuratie opnieuw instellen, wat waarschijnlijk helpt als een verkeerde netwerkconfiguratie het probleem veroorzaakt.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de volgende opdrachten een voor een uit.

ipconfig /release (Deze opdracht geeft het huidige IP-adres vrij)ipconfig /flushdns (Deze opdracht spoelt het DNS-adres door)ipconfig /renew (Deze opdracht Vernieuw of vraag de DHCP-server om een ​​nieuw IP-adres)netsh winsock reset (Met deze opdracht wordt de Winsock-catalogus teruggezet naar de standaardinstelling of de schone staat.)

Typ ten slotte exit om de opdrachtprompt te sluiten en start uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Overschakelen naar Google DNS

Als de bovenstaande methoden niet hebben gewerkt, krijgt u nog steeds Server DNS-adres kon niet worden gevonden of DNS-server reageert niet, schakel dan over naar de openbare DNS van Google volgens de onderstaande stappen.

Druk op het toetsenbord op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok Dit opent de vensters voor netwerkverbindingen. Klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter, selecteer eigenschappen. Dubbelklik hier op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4). Selecteer de ‘ Gebruik de volgende DNS-adres’ optie. Vul nu de volgende velden in zoals hier aangegeven.

Voorkeur DNS-server: 8.8.8.8

Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4

Vink aan bij Instellingen valideren bij afsluiten en klik op ok. Controleer nu of dit het probleem helpt oplossen.

Stel fysiek (MAC) adres in als netwerkadres:

Open de opdrachtprompt als beheerder

Typ opdracht ipconfig /all en druk op enter.Hiermee worden de IP-configuratiegegevens van uw computer weergegeven. Zoek en noteer hier het fysieke adres van uw computer (zie onderstaande afbeelding)

Voor mij is het FC-AA-14-B7-F6-77

Open nu het venster netwerkverbindingen met ncpa.cpl

Ga naar de eigenschappen van je netwerkadapter. Klik op Configureren

Ga vervolgens naar het tabblad Geavanceerd op Eigenschappen van Realtek PCIe-controller. Zoek het netwerkadres in het gedeelte Eigenschappen en selecteer het. Markeer nu de waarde en typ uw fysieke adres zonder streepjes.

Voorbeeld: Mijn fysieke adres is FC-AA-14-B7-F6-77. Dus ik typ FCAA14B7F677.

Klik op ok om wijzigingen op te slaan. Sluit alle geopende vensters en start uw pc opnieuw op, controleer nu of het probleem is opgelost of niet.

Installeer de nieuwste stuurprogramma’s

Nogmaals, een probleem met de netwerkadapterschijf zorgt er ook voor dat de DNS-server niet op een fout reageert. bezoek de website van de fabrikant van uw netwerkadapter, download de nieuwste stuurprogramma’s en installeer deze op uw pc. Aangezien u geen internettoegang heeft, downloadt u de stuurprogramma’s op een ander apparaat en installeert u ze op uw pc door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc, en klik op ok. Dit opent apparaatbeheer en geeft alle lijsten met geïnstalleerde stuurprogramma’s weer. Zoek hier uw netwerkadapter, klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen.Er verschijnt nu een bevestigingsvenster. Controleer, indien beschikbaar, op: Verwijder de driversoftware voor dit apparaat en klik Verwijderen.Start uw pc opnieuw op om het netwerkstuurprogramma volledig te verwijderen. Bij de volgende start wordt het standaardnetwerkstuurprogramma automatisch geïnstalleerd. Controleer of het probleem is opgelost. Als dat niet het geval is, installeer dan de nieuwste stuurprogramma’s voor het downloaden van uw netwerkapparaat van de website van de fabrikant en controleer of dat het probleem oplost.

Start uw pc op in veilige modus Netwerken

Soms kunnen toepassingen van derden, zoals antivirus- of VPN-tools, uw internetverbinding verstoren en laten zien dat de DNS-server niet reageert op berichten op uw pc. Hiervoor kunt u eenvoudig Windows in de veilige modus starten met Netwerken en controleren of het internetnetwerk probleemloos werkt. Zo ja, dan is deze fout opgetreden vanwege toepassingen van derden, eenvoudig te vinden en te verwijderen uit uw vensters.

Hebben deze oplossingen de DNS-server opgelost die niet reageerde op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like