Geen geluid na Windows 11 Update? Er zijn 7 oplossingen van toepassing om het te repareren

Luidsprekers werken niet of het geluid is plotseling verdwenen op uw computer of er is geen geluid na update van Windows 11? Je bent niet de enige, een aantal gebruikers meldt dat de laptop geen geluid meer heeft na de update van Windows 11, heeft geprobeerd de geluidsdriver te updaten en opnieuw te installeren, maar het werkt nog steeds niet. Dus wat veroorzaakt? Geen geluid in Windows 11? Dit kunnen luidsprekers of koptelefoons zijn, problemen met de geluidskaart of het stuurprogramma, uw audiosoftware of besturingssysteem en meer. Nogmaals, soms kan het herstarten van audioservices ook de geluidsproblemen van Windows 11 mogelijk oplossen.

Geen audio repareren in Windows 11

Er zijn een aantal manieren om dit op te lossen geen audioprobleem op windows 11hier in dit bericht hebben we een aantal geteste en meest effectieve methoden vermeld die van toepassing zijn om het probleem op te lossen.

Laten we eerst uw laptop of computer opnieuw opstarten om tijdelijke storingen te verhelpen die mogelijk geen audio in Windows 11 veroorzaken. Bovendien, als u een laptopgebruiker bent, kunt u uw apparaat soms per ongeluk dempen, gebruik de Fn-toets + Mute-toets om het dempen van uw apparaat op te heffen .Klik ook met de rechtermuisknop op het geluidspictogram en ga naar Geluidsinstellingen openen om ervoor te zorgen dat het specifieke uitvoerapparaat dat u gebruikt niet is gedempt. Nogmaals, als u een extern audioapparaat gebruikt, controleert u of het geluidsuitvoerapparaat correct is aangesloten in uw pc is de kabelverbinding niet los.

Selecteer het juiste audio-uitvoerapparaat

Windows 11 gebruikt automatisch de systeemaudio als uitvoerapparaat, als u meerdere audioapparaten op uw laptop hebt aangesloten, zorg er dan voor dat het juiste audioapparaat is geselecteerd.

Het standaard audio-uitvoerapparaat wijzigen in Windows 11

Open de instellingen-app met de Windows-toets + IKlik in het systeemtabblad op geluid en selecteer vervolgens onder het uitvoergedeelte uw standaard audioapparaat.

U kunt ook snel het standaard audio-uitvoerapparaat wijzigen vanuit het actiecentrum.

Klik hiervoor op het luidsprekerpictogram op de taakbalk en klik vervolgens op audioapparaten beheren naast de volumeschuifregelaar,

Het toont alle audioapparatuur die op uw systeem is aangesloten, selecteer het audio-uitvoerapparaat dat u als standaard wilt instellen.

Start de audioservice opnieuw

Er zijn wijzigingen, de audioservice is niet gestart of liep vast, wat leidde tot het probleem Geen geluid op Windows 11 pc. Laten we proberen de audioservice opnieuw te starten om te zien of dit helpt.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok om de Windows-serviceconsole te openen, scrol omlaag om de Windows-audioservice te zoeken, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw opstarten in het contextmenu,

Dubbelklik bovendien op Audioservice om de eigenschappen ervan te openen en het opstarttype automatisch te wijzigen. Herhaal het bovenstaande proces om ook de Windows Audio Endpoint Builder en de externe procedure-aanroepservice opnieuw te starten. Start nu uw computer opnieuw op en controleer de audiostatus van uw laptop of pc.

Voer de Windows Audio-probleemoplosser uit

Laten we de ingebouwde Windows-probleemoplosser voor audio uitvoeren die behoorlijk effectief is bij het vinden en oplossen van veelvoorkomende audioproblemen.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen,Klik op problemen oplossen dan andere probleemoplossers,Klik op de knop Uitvoeren naast Audio afspelen en volg de instructies op het scherm om het oplossen van problemen te voltooien. Hierdoor wordt de probleemoplosser voor audio uitgevoerd, wordt elk probleem met het audioapparaat of stuurprogramma gedetecteerd en voor u opgelost.

Audioverbetering uitschakelen

Windows 11 pc wordt geleverd met een aantal audioverbeteringspakketten die u kunt gebruiken om de beste geluidsuitvoer te bereiken. Daarom veroorzaakt u audioproblemen. We raden u aan deze volledig uit te schakelen en de audiostatus te controleren.

Open instellingen met Windows-toets + I en ga naar geluid, Scroll naar beneden naar het geavanceerde gedeelte en klik op alle geluidsapparaten, Selecteer het uitvoerapparaat dat het probleem veroorzaakt, schakel nu onder Uitvoerinstellingen de schakelaar uit naast het verbeteren van de audio.

Windows 11 bijwerken

Windows 11 is nog nieuw, er is mogelijk een fout opgetreden in Windows-audio. Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met beveiligingsverbeteringen en verschillende bugfixes. Er zijn kansen dat het bedrijf al een update heeft uitgebracht die de huidige geluidsproblemen oplost waarmee u wordt geconfronteerd. Laten we alle wachtende updates voor uw Windows 11-pc controleren en installeren.

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen, klik op Windows Update en klik vervolgens op de knop Controleren op updates. Hiermee wordt het downloaden en installeren van de nieuwste Windows-updates op uw apparaat gestart. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Audiostuurprogramma bijwerken

Er is een kans dat de huidige Windows 11-versie het bestaande audiostuurprogramma niet langer ondersteunt en dat u de nieuwste moet installeren.

Als u een generiek stuurprogramma gebruikt, gaat u naar: Windows Update > Geavanceerde opties > Optionele update en controleer of er een update voor het audiostuurprogramma beschikbaar is.

Als u speciale audiohardware gebruikt, moet u de website van het bedrijf opzoeken. De apparaten worden meestal vermeld en stuurprogramma’s zijn beschikbaar via een installatieprogramma.

Om het audiostuurprogramma opnieuw te installeren:

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen, vouw de . uit Audio-ingangen en -uitgangen sectionKlik met de rechtermuisknop op uw audioapparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken.Selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s. Windows downloadt en installeert de nieuwste beschikbare versie (indien beschikbaar). Na installatie start u uw pc opnieuw op en controleert u of er verbeteringen zijn.

Audiostuurprogramma terugdraaien

Er is ook een kans dat de nieuwste versie die u hebt geïnstalleerd niet wordt ondersteund door uw pc. In dit geval kunt u het audiostuurprogramma terugdraaien.

Ga naar Apparaat beheerder door met de rechtermuisknop op het menu Start te klikken. Vouw de optie Geluid, video en gamecontrollers uit. Klik met de rechtermuisknop op het audiostuurprogramma en selecteer eigenschappen. Ga naar het tabblad Stuurprogramma en selecteer Rollback-stuurprogramma.En volg de instructies op het scherm om terug te keren naar de vorige versie van het stuurprogramma. Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Hebben bovenstaande oplossingen geholpen om geen audioprobleem op Windows 11 op te lossen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like