Gedefinieerde relatie tussen netwerkbeveiliging en internetbeveiliging

Tegenwoordig is het niet verkeerd om te zeggen dat het internet alles heeft gerevolutioneerd door onze manier van uitvoeren van dagelijkse activiteiten te veranderen. Sociale media zijn een prominent onderdeel van ons leven geworden en e-commercewebsites zoals amazon hebben onze levensstijl versoepeld. Bedrijfspraktijken zijn nu meer afhankelijk van internet, waardoor het belangrijk is om de kwetsbaarheden die het oproept te beheersen.

Er zijn momenteel twee soorten beveiligingsmaatregelen die door bedrijven worden genomen om zichzelf tegenwoordig te beschermen: netwerkbeveiliging en internetbeveiliging. Deze beveiligingssystemen zijn zeer belangrijk en cruciaal voor begrip. Om het diepe verschil tussen beide te begrijpen, kun je het hele bericht aandachtig lezen.

Wat is internetbeveiliging?

Internetbeveiliging of sommige kunnen verwijzen naar: cyberbeveiliging is een veelgebruikte terminologie die verband houdt met cyberspace. Het is informatiebeveiliging die de verantwoordelijkheid heeft om de integriteit van netwerken, apparaten en programma’s te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Het kan ook worden aangeduid als een reeks technieken, processen, methoden en technologieën die zijn ontworpen om computersystemen en netwerken te beschermen tegen cyberkwetsbaarheden.

Internetbeveiliging betekent het beschermen van de integriteit van de netwerken door ongeautoriseerde toegang te controleren met behulp van verschillende beveiligingsmaatregelen. Het is de rol van internetbeveiligingsexperts om regelmatig al het inkomende en uitgaande verkeer te controleren om het risico op cyberaanvallen te minimaliseren en de organisatie te beschermen tegen allerlei soorten ongeoorloofde blootstelling.

Wat is netwerkbeveiliging?

Netwerkbeveiliging is onderdeel van de informatiebeveiliging, waarbij het gaat om het plannen en implementeren van netwerkbeveiligingsmaatregelen om de integriteit van netwerken en programma’s te beschermen tegen hacking. Dit beveiligingssysteem beschermt de IT-infrastructuur van de organisatie en netwerkbronnen tegen allerlei soorten cyberbeveiligingsbedreigingen zoals virussen, malware, trojans, spyware, enz. De methoden zoals ID, wachtwoord, codering, firewalls en back-up zijn enkele van de gebruikte technieken om de netwerken te beschermen.

De functieomschrijving van een netwerkbeveiligingsprofessional omvat het veiliger maken van uw netwerk met behulp van technische expertise zoals detectiesystemen, encryptie, firewalls, digitale certificaten.

Netwerkbeveiliging versus internetbeveiliging

Definitie

Internetbeveiliging is een element van informatiebeveiliging dat is gebaseerd op de reeks technieken en methoden die kunnen worden gebruikt om de integriteit van netwerken, gadgets, programma’s en gegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde cyberaanvallen. In termen van leken is het de praktijk om de met internet verbonden systemen en netwerken te beschermen tegen online aanvallen.

Aan de andere kant, netwerkbeveiligingsfuncties om bestanden en mappen op het computernetwerk te beschermen tegen hacking, onbevoegde toegang en misbruik van de gegevens. Het is het onderdeel van cyberbeveiliging dat zich bezighoudt met het beschermen van de integriteit van uw netwerk en netwerktoegankelijke bronnen tegen allerlei soorten ongeoorloofde toegang.

Beveiliging

Vanuit het oogpunt van beveiliging gebruiken sommige mensen beide termen als synoniemen, maar ze zijn totaal verschillend van elkaar. Het beveiligingssysteem van beide terminologieën is totaal verschillend. Als u ervan uitgaat dat de organisatie een versterkt kasteel is, dan is de rol van netwerkbeveiliging het handhaven van de vrede binnen de muren van het kasteel en het beschermen van de organisatie tegen netwerkbedreigingen van buitenaf.

Internetbeveiliging daarentegen beschermt het kasteel vanuit het fort. Het beschermt de systemen, netwerken en programma’s van de organisatie tegen alle soorten digitale bedreigingen zoals phishing, lokaas, enz. Netwerkbeveiliging gaat over het beschermen van de IT-infrastructuur van de organisatie tegen verschillende soorten online bedreigingen.

Gegevens

Internetbeveiliging is een zeer brede term in vergelijking met netwerkbeveiliging. Internetbeveiliging is vergelijkbaar met informatiebeveiliging, terwijl netwerkbeveiliging slechts een onderdeel is van internetbeveiliging. In beide termen is het meest kritieke onderdeel de integriteit van gegevens en programma’s. Onder internetbeveiliging worden de gegevens en programma’s met grote integriteit gecontroleerd. De belangrijkste zorg van netwerkbeveiliging is echter om de IT-infrastructuur van de organisatie binnenin te beschermen, terwijl internetbeveiliging de ICT van de organisatie moest beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen met behulp van verschillende methoden zoals firewalls, ID, wachtwoorden, codering, back-up en nog veel meer .

professionals

Internetbeveiligingsprofessionals of experts zijn de mensen die de volledige verantwoordelijkheid hebben voor het beschermen van de netwerkinfrastructuur en onderling verbonden systemen door hun expertise en kennis van databases, firewalls, internetbeveiliging en encryptie. Internetbeveiligingsexperts zijn professionals die servers op cyberbeveiligingsbeveiliging, detectie en herstel zetten. De primaire taak van beveiligingsprofessionals is om alle soorten inkomend en uitgaand verkeer te bewaken en samen te werken met alle verschillende afdelingen die in de organisatie werken om het risico met behulp van verschillende technologieën te minimaliseren.

De taak van een netwerkbeveiligingsexpert is enigszins minimaal, omdat ze de IT-infrastructuur van de organisatie moeten beschermen, die belangrijke aspecten omvat, zoals het beveiligen van informatie-activa, informatie over financiële middelen en andere vertrouwelijke informatie van de organisatie.

De termen voor internetbeveiliging en netwerkbeveiliging zijn in een paar aspecten misschien vergelijkbaar, maar ze zijn volledig in verschillende aspecten. In eenvoudige bewoordingen is internetbeveiliging een bredere term die zich bezighoudt met externe bedreigingen, terwijl netwerkbeveiliging een onderdeel is van internetbeveiliging dat alleen de IT-infrastructuur van een organisatie beheert. Dit is het fundamentele verschil tussen beide termen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like