Gebruikersprofielen komen eindelijk naar Google TV

Google TV user profiles

Nou, beter laat dat nooit. Google heeft zojuist aangekondigd dat het eindelijk gebruikersprofielen uitrolt naar Google TV, een langverwachte functie die een van de grootste klachten over het streamingplatform zou moeten oplossen.

Google zegt dat het vanaf vandaag begint met het uitrollen van profielen voor Google TV-gebruikers, maar het kan “enkele weken” duren voordat de functie voor “alle gebruikers” beschikbaar is, dus er kan wat meer geduld nodig zijn.

Oorspronkelijk beloofde Google dat ondersteuning voor meerdere gebruikers voor Google TV afgelopen november zou arriveren, maar de functie werd uiteindelijk uitgesteld en gebruikers van Google TV wachten sindsdien af.

Nadat u een gebruikersprofiel heeft gemaakt op uw Google TV-apparaat (zoals een TCL 4K TV of een Chromecast met Google TV), houdt het platform uw kijkgeschiedenis bij om streamingaanbevelingen te doen die zijn afgestemd op uw interesses.

Je kunt ook je eigen kijklijst maken en de Google Assistent vragen om videosuggesties of hulp bij andere Assistent-gerelateerde activiteiten.

Het ontbreken van gebruikersprofielen was een van onze belangrijkste punten van kritiek in onze oorspronkelijke recensie van de Chromecast voor Google TV. “Gezien de sterke nadruk op personalisatie, zou je denken dat de mogelijkheid om te schakelen tussen Google-accounts vanaf dag één aan boord zou zijn”, schreef onze eigen Jared Newman.

Google TV kreeg vorig jaar inderdaad een beperkte ondersteuning voor meerdere gebruikers, maar alleen in de vorm van kinderprofielen met ouderlijk toezicht, die in maart 2021 arriveerden.

Gebruikersprofielen zijn veelvoorkomende functies voor de meest populaire streaming-sticks en -boxen, waaronder Amazon Fire TV en Apple TV.

Dat gezegd hebbende, is er ten minste één groot streamingplatform dat nog geen gebruikersprofielen ondersteunt: Roku, dat gebruikers in plaats daarvan verwijst naar de profielen die worden aangeboden door streaming-apps zoals Netflix, Disney+ en Hulu.

0 Shares:
You May Also Like