Geavanceerde functies voor elk budget

blurams home pro

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Menselijke detectie en gezichtsherkenningOndersteunt lokale en cloudopslagKan video streamen naar Amazon Alexa en Google Assistant smartdisplays

nadelen

Abonnement vereist om sommige AI-functies te ontgrendelen Geen optie voor batterijvoeding

Ons oordeel

Gevuld met geavanceerde functies, is de Blurams Home Pro een fantastische waarde.

Blurams Home Pro ziet er zeker uit als een elementaire beveiligingscamera voor binnenshuis, en het prijskaartje van minder dan $ 50 doet niets om die indruk te verdrijven. Maar dit is een geval van schijn bedriegt, want de Home Pro zit boordevol geavanceerde functies, waaronder bewegings- en geluidsdetectie, mens- en gezichtsherkenning, aanpasbare activiteitszones en slimme thuisintegratie. Bovendien werken al deze functies goed en betrouwbaar, wat de camera een geweldige waarde maakt.

Ontwerp

De Home Pro weegt iets meer dan 3 gram en heeft een eenvoudig ontwerp. De camera is bevestigd aan een kogelgewricht op een voetstukstijl die op elk plat oppervlak kan rusten of met de meegeleverde hardware aan een muur of plafond kan worden bevestigd. In beide opstellingen kan de camera op de steel worden gekanteld en gedraaid om een ​​optimale kijkhoek te bereiken.

Naast de 1080p-lens van de camera bevinden zich een sensor, indicatie-LED en een microfoon. Aan de achterkant van de camera bevinden zich een resetknop, luidspreker en micro-USB-poort voor de voeding van de camera.

blurams home pro mount

De Home Pro heeft een gezichtsveld van 131 graden en verbetert het beeld met 3D-ruisonderdrukking en vervormingscorrectie. Zes 850 nm infrarood LED’s bieden nachtzicht tot 7 meter (ongeveer 22 voet). De camera kan worden gekoppeld aan Amazon Alexa of Google Assistant om de live feed op de slimme schermen van die service te bekijken.

Door gebeurtenissen geactiveerde opnamen kunnen lokaal worden opgeslagen op een microSD-kaart (tot 128 GB, niet inbegrepen). Met een abonnement op de Blurams-cloudservice kunt u continu opnemen, gezichtsherkenning, lockscreen-meldingen en de mogelijkheid om videoclips te maken en te delen ontgrendelen. Met het standaardabonnement kun je zeven dagen lang videobeelden bekijken voor $ 5 per maand of $ 49 per jaar. Het Premium-abonnement verlengt de videogeschiedenis tot 30 dagen voor $ 15 per maand of $ 150 per jaar.

Installatie en prestaties

Het instellen van de Home Pro is wonderbaarlijk eenvoudig. Sluit de camera aan, registreer of log in met de Blurams-app en voeg het apparaat toe. U wordt gevraagd om in te loggen op uw Wi-Fi en vervolgens een QR-code op het scherm op de lens van de camera te richten om te scannen. Zelfs met een vereiste firmware-update had ik de Home Pro binnen een paar minuten aangesloten.

Zodra de camera is aangesloten, kun je de live feed bekijken in de app. De beeldkwaliteit is haarscherp met een uitstekende kleurweergave. U kunt tot 4x inzoomen, zonder waarneembare beeldverslechtering, door op het beeld te knijpen of er gewoon op te dubbeltikken. U kunt ook vegen om de afbeelding naar bepaalde plekken te pannen wanneer u zoomt om ze van dichterbij te bekijken.

blurams-app

Er zijn tal van instellingen om aan te passen om het beste uit de beveiligingsfuncties te halen. Je kunt de gevoeligheid voor zowel bewegings- als geluidsdetectie aanpassen. U kunt ook Activiteitszones maken door de gebieden van het gezichtsveld van de camera die u wilt bewaken te maskeren. De Home Pro waarschuwt u alleen voor beweging in deze zones en negeert elke beweging daarbuiten.

Menselijke detectie en gezichtsdetectie, die in de app respectievelijk worden aangeduid als ‘er verschijnt iemand’ en ‘vertrouwde verschijnt’, moeten zijn ingeschakeld in de instellingen. Elk biedt ook een uitgebreide meldingsoptie die, indien geactiveerd, een foto van de gedetecteerde persoon in meldingen opneemt.

Zoals verwacht, gezien de achtergrond van Blurams in intelligente beeldtechnologieën, werkten al deze AI-gestuurde functies heel goed. Telkens wanneer de Home Pro een persoon herkende, werd een miniatuur van hun gezicht en de tag “er verschijnt iemand” weergegeven naast de relatieve videoclip in de tijdlijn van het evenement. Ik zou dan door het tabblad Ontdekken op het startscherm van de app kunnen gaan om al deze “iemands” te zien en elke persoon een naam te geven, waarna ze automatisch werden gehergroepeerd als “familie” en bij naam werden geïdentificeerd in alle toekomstige waarschuwingen.

De Blurams-app sorteert alle gedetecteerde gebeurtenissen op een tabblad Bibliotheek. Elke videoclip heeft een tijdstempel en is gemarkeerd met een pictogram dat het type gebeurtenis aangeeft dat het heeft veroorzaakt: beweging, geluid, menselijke vorm of menselijk gezicht. Je kunt deze sorteren op camera, gebeurtenistype en datum met behulp van drie vervolgkeuzefilters bovenaan.

Naast de AI-detectiefuncties biedt de app basiscamerabedieningen vanaf het live feed-scherm, inclusief de mogelijkheid om de resolutie omhoog of omlaag te schakelen, tweerichtingsspraak te gebruiken en de ingebouwde sirene van de camera te activeren om een ​​indringer af te weren. De app maakt het ook gemakkelijk om te schakelen tussen lokale en cloudopslag bij het bekijken van video’s en om cameratoegang te delen met familieleden. Misschien wel het beste van alles, het biedt een optie “gegevens verwijderen” waarmee u gemakkelijk de informatie over het menselijk gezicht kunt wissen die de Home Pro heeft vastgelegd. Dit is echter een alles-of-niets-optie: je kunt niet kiezen welke gezichten je wilt verwijderen.

Vonnis

Net als de Blurams Dome Pro-buitencamera die ik eerder heb besproken, liegt de Home Pro tegen het idee dat je veel moet uitgeven om veel beveiligingscamera’s voor thuis te krijgen. Het biedt enkele van de meest wenselijke beveiligingsfuncties tegen een fractie van de kosten van veel concurrerende camera’s. Dat maakt het de moeite waard om te overwegen, ongeacht de grootte van uw budget.

0 Shares:
You May Also Like