GE stopt deze slimme schakelaar vol met functies

dimmer switch start motion sensor

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Bewegingsdetectiefunctie is een leuke toevoeging en het werkt goed Eenvoudige installatie Kan andere C by GE-lampen bedienen, zelfs als ze niet op de schakelaar zijn aangesloten

nadelen

Lelijk industrieel ontwerp Instellingen voor bewegingsdetectie zijn niet altijd intuïtiefPrijs voor deze categorie

Ons oordeel

Een hele reeks sensoren geven de C-Start Smart Switch voldoende bruikbaarheid, maar een hoog prijskaartje ($ 75 bij lancering) en een twijfelachtige ontwerpesthetiek zullen enige pauze geven.

C by GE C-Start Smart Switch? Zeg vijf keer snel!

GE’s C-Start-line-up werd aangekondigd op CES in 2019, waarmee het op verlichting gerichte submerk werd uitgebreid van lampen tot in-wandschakelaars (het bedrijf heeft sindsdien de C-Start-branding uit zijn marketingmateriaal verwijderd). Deze schakelaars werken met elk type lamp, maar een van de grote verkoopargumenten is dat als u slimme C by GE-lampen gebruikt, de schakelaars die lampen ook kunnen bedienen, zelfs als ze niet fysiek op de schakelaar zijn aangesloten. Met andere woorden, als u meerdere lampen hebt die worden bestuurd door meerdere schakelaars, kunt u ze allemaal bedienen met een enkele C-Start-schakelaar (op voorwaarde dat u C by GE-lampen gebruikt).

Vanuit hardware-oogpunt is de C-Start Switch net zo ontworpen als elke andere Wi-Fi-verbonden slimme switch op de markt. Vier staartjes komen uit de achterkant van de schakelaar en u sluit deze aan op uw bestaande contactdoosbedrading met de meegeleverde draadmoeren. Zoals gebruikelijk is de aanwezigheid van neutrale en aarddraden vereist. Het bedrijf heeft onlangs 3-draads varianten van deze producten geïntroduceerd die afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een neutrale draad in de elektriciteitskast waarin ze worden geïnstalleerd. Deze link brengt je naar de 3-draads versie van de C by GE Motion + Dimming bij Amazon.) Het bedrijf zegt dat je deze schakelaars kunt gebruiken met een drieweg- of meerwegschakeling via wat creatieve bedrading, maar beide schakelaars aan het circuit moet C van GE Smart Switches zijn om dit te laten werken.

GE biedt een klein boekje met instructies voor degenen die een eenvoudige (enkelpolige) installatie uitvoeren. Ik heb hier geen echte problemen ondervonden en kon het apparaat in ongeveer 15 minuten installeren. In feite lijkt het blok elektronica aan de achterkant van de schakelaar een beetje kleiner dan dat op de meeste slimme schakelaars, wat ongelooflijk handig is als het tijd is om alles terug in de aansluitdoos te schuiven.

Vanaf hier wordt de configuratie gedaan via de C by GE-app, dezelfde app die wordt gebruikt om C by GE-lampen te bedienen. Zodra je bent ingelogd, klik je op het +-pictogram om een ​​apparaat toe te voegen en doorloop je een paar eenvoudige stappen, waaronder het verbinden van de switch met je wifi-netwerk. Handig is dat het installatieproces je ook begeleidt bij het verbinden van de schakelaar met Alexa of Google Assistant, als je van plan bent een van deze systemen te gebruiken. Nogmaals, ik had hier geen problemen mee, met slechts een klein probleempje dat de app wat extra tijd kostte om mijn wifi-netwerk te vinden.

C by GE C-Start Smart Switch Bewegingsdetectie+Dimmer

Eenmaal geconfigureerd, zijn de gebruikersopties beperkt, maar grotendeels gemakkelijk te begrijpen en te bedienen. Apparaten, waaronder meerdere schakelaars en lampen, zijn georganiseerd in kamers en kunnen samen worden bediend. Je kunt ook sfeerverlichtingsscènes maken om meerdere apparaten tegelijkertijd op meerdere locaties te bedienen. Kamers of scènes kunnen worden geautomatiseerd op basis van schema’s, inclusief het koppelen van acties aan zonsopgang of zonsondergang. Als u wilt dat de lichten langzaam aan of uit gaan, kan dit worden geconfigureerd voor elke automatiseringsregel, met vervagingstijden variërend van 10 seconden tot 30 minuten.

De hardware van de schakelaar omvat een dimmer en twee sensoren, een bewegingssensor en een omgevingslichtsensor. De dimmerfunctie is duidelijk: gebruik de schuifregelaar in de app of gebruik de paddles aan weerszijden van de aan / uit-knop op de schakelaar om het licht op te helderen of te dimmen. Klik en houd ingedrukt om in realtime te dimmen, of dubbelklik om snel de maximale of minimale helderheid te bereiken. De bewegingssensor (die standaard is ingeschakeld) is even eenvoudig: wanneer de sensor beweging detecteert, gaat het licht aan (tot het laatste dimniveau) en blijven de lichten vijf minuten aan.

Evenzo detecteert de omgevingslichtsensor (standaard uitgeschakeld) het lichtniveau in de kamer. Als de omgevingssensor is ingeschakeld en beweging wordt gedetecteerd, gaan de lichten niet aan als er al voldoende licht is gedetecteerd. Je kunt de bewegingssensor instellen om ‘s nachts te deactiveren (zodat de hond hem niet uitschakelt), hoewel dit gedeelte van de app verrassend niet-intuïtief is en een beetje sleutelen vereist om aan het werk te gaan. Ten slotte is een blauw nachtlampje in de schakelaar ingebouwd als een ring rond de primaire aan / uit-knop. Dit lampje kan desgewenst worden uitgeschakeld.

Alles bij elkaar genomen was ik erg blij met de werking van de C-Start Smart Switch, maar minder enthousiast over het gehackte uiterlijk, wat een reden is waarom ik ervoor koos om hem in mijn kelder te installeren in plaats van in mijn woonkamer. Je kunt er gewoon niet omheen: dit is een heel huiselijk apparaat dat eruitziet alsof het in elkaar is geflanst uit oude ziekenhuisapparatuur, niet iets dat in 2019 is uitgebracht. Naast het meer verfijnde uiterlijk van apparaten zoals de Wemo Wi-Fi Smart Dimmer, is de situatie is nog erger.

Voor $ 75 is de C-Start niet goedkoop. Vergelijk met de eerder genoemde Wemo (nu $ 50, hoewel het een bewegingssensor mist), het voelt duur aan. Het is ook ongeveer dezelfde prijs als de Ecobee Switch +, die $ 80 kost, en niet alleen bewegingsdetectie bevat, maar ook een luidspreker en een Alexa-systeem. Hoewel de C by GE C-Start prima werkt, moet de prijs $ 10 tot $ 15 bedragen om hem echt concurrerend te maken.

0 Shares:
You May Also Like