GE Lighting kondigt drie nieuwe smart home-producten aan voorafgaand aan CES

new cync products

GE Lighting gaat voor het eerst verder dan slimme verlichtingsproducten en kondigt een indoor home security camera, een plafondventilatorcontroller en een outdoor smart plug aan voorafgaand aan CES. Dit zijn de eerste nieuwe producten van het bedrijf sinds de overname door Savant Systems in mei 2020.

Savant lanceert ook een nieuwe merkidentiteit – Cync – om de onhandige C door GE-branding te vervangen die het bedrijf tot nu toe heeft gebruikt (het behoudt het bekende GE-logo, dat wordt gebruikt onder licentie van General Electric). In maart wordt een nieuwe Cync-app uitgebracht, maar deze zal achterwaarts compatibel zijn met alle C by GE-producten, zodat oude en nieuwe producten naast elkaar kunnen bestaan.

GE zegt dat de nieuwe app gebaseerd zal zijn op Savant’s softwareplatform, dat is ontwikkeld voor professionele installaties, en de TrueImage-functie van het moederbedrijf zal bevatten waarmee gebruikers een voorbeeld kunnen zien van veranderingen in de verlichting – in kleur en/of helderheid – met behulp van een foto van hun kamer in de app.

Het eerste nieuwe hardwareproduct, dat naar verwachting in maart wordt verzonden, is een slimme buitenstekker met twee onafhankelijk regelbare stopcontacten. De weerbestendige Cync Outdoor Smart Plug is voorzien van Bluetooth voor lokale bediening en een ingebouwde Wi-Fi-adapter om verbinding te maken met de cloud. Een wifi-verbinding stelt gebruikers ook in staat om de stopcontacten te bedienen met spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant.

cync slimme buitenstekker

De Cync Indoor Camera, die naar verwachting in mei arriveert, benadrukt privacy met een mechanische sluiter die over de lens kan worden bewogen wanneer je thuis bent en ervoor wilt zorgen dat er geen video wordt opgenomen. Als u de sluiter elektronisch beweegt, worden zowel de camera als de ingebouwde microfoon uitgeschakeld die tweerichtingsgesprekken mogelijk maakt. Het zal video streamen in een resolutie van 1080p met behulp van een 2-megapixel beeldsensor met HDR en nachtzicht in kleur. De camera is ook in staat om beweging en geluid te volgen en heeft een pan/tilt-functie.

Plaats een microSD-kaart in de camera en de video wordt opgenomen op die lokale opslag, in plaats van te worden geüpload naar de cloud. GE Lighting is van plan een abonnementsoptie voor cloudopslag aan te bieden, maar de prijs voor die service is niet bekendgemaakt.

cync slimme binnencamera 2

De Cync Fan Speed ​​Smart Switch maakt verbinding met uw Wi-Fi-netwerk en stelt u in staat vier snelheden te selecteren voor een aangesloten plafondventilator. Een rij LED’s gaat branden om de momenteel geselecteerde ventilatorsnelheid aan te geven. Gebruikers kunnen de ventilator ook plannen om volgens een schema in en uit te schakelen, en ze kunnen de ventilator groeperen met andere GE Lighting smart home-producten. De ventilatorcontroller zal worden aangeboden in vier- en driedraadsversies, de laatste voor installaties waar geen nuldraad aanwezig is in de elektriciteitskast. Naar verwachting wordt hij in juni verzonden.

cync ventilatorsnelheid slimme schakelaar 1

GE Lighting zegt dat het ook van plan is om dit jaar een slimme thermostaat uit te brengen, maar heeft geen details over dat product vrijgegeven. Het bedrijf heeft ook nog geen prijzen aangekondigd voor een van zijn nieuwe Cync-producten.

0 Shares:
You May Also Like