GE Enlighten HD-antenne met bias LED-verlichting review

GE Enlighten HD Antenna with Bias LED Lighting

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Compacte antenne die op een TV kan zitten Ingebouwde biasverlichting

nadelen

Ontwerp beperkt waar de antenne kan worden gemonteerd De functie van de verlichting is niet groot of helder genoeg voor een grote tv

Ons oordeel

De GE Enlighten TV-antenne combineert netjes een binnenantenne en biasverlichting in een enkel pakket, maar de ene eigenschap beperkt het nut van de andere.

De GE Enlighten HD-antenne met biasverlichting is een mooie, compacte binnenantenne met ingebouwde biasverlichting die ‘s avonds tv-kijken gemakkelijker maakt voor uw ogen. De antenne heeft een kleine standaard, zodat hij bovenop een flatscreen-tv kan worden geplaatst, wat de installatie een fluitje van een cent maakt.

Helaas geven zowel de biasverlichting als de settopstandaard aanleiding tot de twee belangrijkste problemen met de antenne. De functie zelf is prima, maar het licht is alleen effectief op een kleinere tv en de standaard beperkt de plaatsing, dus je hebt een goed tv-signaal nodig waar je tv is ingesteld om te werken.

Als u beide heeft, kan dit een waardevolle investering zijn; zo niet, dan kun je waarschijnlijk het beste kijken naar andere concurrerende antennes.

GE Enlighten HD-antenne met bias-ledverlichting

Receptie

Omdat ik beperkt was tot de bovenkant van mijn tv, was de ontvangst middelmatig. De GE Enlighten wist twee lokale VHF-zenders en één lokale UHF-zender binnen te halen voor in totaal 15 tv-zenders. Op mijn locatie betekende dat ABC, CBS en Univision onder de nationale netwerken, plus een handvol digitale kanalen. De andere zenders, waaronder het doorgaans betrouwbare en sterke publieke tv-signaal, ontbraken.

Onnodig te zeggen dat dit niet geweldig is. De antenne kan op de standaard worden gedraaid en dat hielp het lokale Fox-filiaal binnen te halen, maar meer niet. Ik moest de antenne fysiek van boven de tv naar een positie hoger op de muur verplaatsen om nog een paar kanalen te ontvangen. Maar dat verpestte de bias-verlichtingsfunctie.

Als je ooit een binnenantenne hebt gebruikt, zal dit je bekend voorkomen. De antenne moet vaak door een kamer worden verplaatst om een ​​optimale locatie te vinden; zelfs dan mis je waarschijnlijk een aantal kanalen. Daarom adviseert TechHive waar mogelijk altijd een externe antenne.

Maar met de GE Enlighten kun je hem niet verplaatsen als je de bias-verlichtingsfunctie wilt gebruiken. Uw kans dat de antenne goed werkt, is groter als uw tv tegen een buitenmuur van uw huis staat, op een bovenverdieping en aan de zijkant van het huis richting de lokale tv-torens. U moet zich ook in een gebied bevinden met sterke of zeer sterke tv-signalen. Je kunt deze laatste bekijken op Rabbit Ears.

GE Enlighten HD-antenne met bias-ledverlichting

Bias-verlichtingsfunctie

Biasverlichting houdt in dat de muur achter een tv wordt verlicht om het contrast tussen het tv-scherm en de muur te verminderen en zo de belasting van de ogen te verminderen. Het is een goed idee en helpt ook om ‘s avonds een leuke sfeer in een kamer te creëren, maar het moet wel correct gebeuren.

Dit wordt meestal bereikt met een LED-strip van zo’n 50 tot 80 lampjes, dus de 10 die in de antenne zijn ingebouwd, zijn in vergelijking al klein. Dat, in combinatie met hun plaatsing in de standaard aan de bovenkant van de televisie, betekent dat het licht niet zo helder is als een echte bias-verlichtingsset, en dat het zich niet zo goed verspreidt achter een grotere tv.

Ik probeerde dit uit op een 55-inch televisie en het resultaat was niet bevredigend. Dit werkt het beste op een kleinere tv, misschien in de klasse van 20 tot 30 inch. Lees dit verhaal voor een meer diepgaande verkenning van biasverlichting, plus recensies van enkele van de beste producten in die categorie.

GE Enlighten HD-antenne met bias-ledverlichting

Gevolgtrekking

De GE Enlighten is een mooie antenne met een innovatief ontwerp, al wordt hij uiteindelijk gehinderd door de eis dat hij bovenop een televisie moet worden geplaatst. Daarom zal uw succes bij het gebruik ervan vooral gebaseerd zijn op het feit of u op die specifieke locatie een sterk tv-signaal heeft.

0 Shares:
You May Also Like