Gastmodus verdwijnt van Google Nest- en Home-apparaten

google nest mini with home mini

Google staat bekend om het negeren van apps, services en functies met weinig of geen waarschuwing, en het lijkt erop dat de gastmodus voor Home- en Nest-apparaten het nieuwste slachtoffer is.

Android Police heeft onlangs opgemerkt dat de instelling Gastmodus, waarmee bezoekers media naar je ondersteunde Google-apparaten kunnen streamen zonder verbinding te maken met je wifi-netwerk, stilletjes is verdwenen uit het menu Apparaatinstellingen in de Google Home-app voor verbonden Home- en Nest-apparaten.

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws: de gastmodus werkt nog steeds op Chromecast-apparaten, wat betekent dat uw gasten nog steeds audio en video kunnen casten naar uw met Chromecast verbonden tv zonder uw wifi-wachtwoord te hoeven delen.

Google heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan over het lot van de gastmodus op zijn slimme Home- en Nest-luidsprekers, maar het is vermeldenswaard dat de ondersteuningspagina’s voor de gastmodus voor Home- en Nest-apparaten zijn verdwenen, wat geen goed teken is.

google gastmodus home-app

Houd er rekening mee dat zelfs met het schijnbare verlies van de gastmodus voor slimme Google-speakers en -schermen, het nog steeds mogelijk is voor uw bezoekers om hun muziek naar uw Google Nest- en Home-apparaten te streamen, hoewel ze verbonden moeten zijn met uw Wi -Fi-netwerk.

Als je de instelling ‘Laat anderen je cast-media bedienen’ in de Google Home-app inschakelt voor je Nest- en Home-speakers, worden ze weergegeven als cast-opties in alle Chromecast-apps die zijn verbonden met je wifi-netwerk, inclusief die van je gasten. Het addertje onder het gras is natuurlijk dat je je wifi-wachtwoord moet delen.

De gastmodus werkt door wifi- en Bluetooth-bakens op uw Chromecast te activeren die kunnen worden gedetecteerd door apps met Chromecast in de buurt, zelfs wanneer ze zich op apparaten bevinden die niet zijn verbonden met uw wifi-netwerk.

Om te koppelen met het apparaat van een gast, genereert de Chromecast een viercijferige pincode en pompt deze uit via een reeks korte, onhoorbare tonen. Als het apparaat van uw bezoeker binnen bereik is en het audiosignaal correct decodeert, wordt het automatisch gekoppeld aan de Chromecast; anders kan uw gast handmatig de pincode invoeren, die zowel in de Home-app als op het omgevingsdisplay van de Chromecast wordt weergegeven.

Aanvankelijk een functie voor alleen Chromecast, vond de gastmodus uiteindelijk zijn weg naar Home- en Nest-apparaten, hoewel deze (zoals Android Police opmerkt) nooit beschikbaar was voor luidsprekers van derden of Android TV.

0 Shares:
You May Also Like