Gaat Netflix hard werken aan het delen van wachtwoorden?

how to lock your netflix profile with a pin

De jaren waarin Netflix de andere kant opkijkt terwijl gebruikers wachtwoorden delen met vrienden en geliefden, komen misschien tot een einde, met de streaminggigant die een test uitrolt die lijkt te zijn gericht op Netflix-freeloaders.

Zoals gemeld door GammaWire, zijn sommige Netflix-gebruikers een scherm tegengekomen dat waarschuwt: “Als je niet samenwoont met de eigenaar van dit account, heb je je eigen account nodig om te blijven kijken.”

Onderaan het scherm staan ​​knoppen voor het aanvragen van een verificatiecode die via e-mail of sms wordt verzonden. Er is ook een “later verifiëren”-optie waarmee gebruikers kunnen blijven kijken zonder een verificatiecode, hoewel het niet precies duidelijk is hoeveel later “later” betekent.

Netflix bevestigde de test aan The Hollywood Reporter en voegde eraan toe dat de test “is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken, hiertoe geautoriseerd zijn.”

Het delen van Netflix-wachtwoorden bestaat al zo lang als er een Netflix is, en we hebben zelfs gerapporteerd over tools die het gemakkelijker en veiliger maken om je Netflix-wachtwoord met anderen te delen.

Netflix leek jarenlang de praktijk gewoon los te laten. “We houden van mensen die Netflix delen, of het nu gaat om twee mensen op een bank of tien mensen op een bank”, zei Netflix-medeoprichter Reed Hastings in 2016, met als reden dat wachtwoordfreeloaders over het algemeen uiteindelijk tekenden voor hun eigen accounts.

Maar de streamingindustrie neemt het delen van wachtwoorden – of wachtwoordpiraterij – serieuzer. Volgens één schatting verloren streamers $ 9,1 miljard als gevolg van wachtwoordfreeloaders, een cijfer dat naar verwachting zal stijgen tot $ 12,5 miljard in 2024.

Toch is het niet duidelijk of de nieuwe Netflix-test wijst op een breder optreden tegen het delen van wachtwoorden of slechts op een kleiner experiment. Netflix vertelde CNBC dat het “honderden” tests per jaar probeert en dat het “misschien niet leidt” tot een algemeen hardhandig optreden van het wachtwoord.

0 Shares:
You May Also Like