Functies, systeemvereisten en releasedatum van Microsoft Windows 11

Windows 11 download

Onlangs, 24 juni 2021, heeft Microsoft Windows 11 geïntroduceerd, de opvolger van Windows 10, uitgebracht in 2015. Dit is de eerste nieuwe versie in zes jaar van ‘s werelds populairste desktopbesturingssysteem. En met deze release richt het bedrijf zich op prestatieverbeteringen, ook is er een nieuwe gebruikersinterface, verplaatste taakbalkpictogrammen, opnieuw ontworpen Windows Store en meer. Ook zijn de Live Tiles die er in een of andere vorm zijn sinds Windows 8 nu verdwenen, en er is een nieuw raster van pictogrammen die kunnen worden herschikt en vastgemaakt aan het nieuwe Startmenu. Hier hebben we samengevat wat er nieuw is op Windows 11, inclusief systeemvereisten, nieuwe functies, lanceringsdatum en meer. Laten we beginnen met de systeemvereisten van Windows 11.

Hardwarevereisten voor Windows 11

Microsoft vereist dat alle computers die Windows 11 willen installeren over de volgende specificaties beschikken met een minimum aan geheugen, opslag, hoofdprocessor en grafische processor:

Ten minste 4 GB systeemgeheugen (RAM). Ten minste 64 GB beschikbare opslagruimte. Een van de officieel goedgekeurde processors (CPU’s), momenteel te vinden op drie lijsten voor AMD-modellen, Intel-modellen en Qualcomm-modellen. Een grafische processor die compatibel is met DirectX 12 en Windows Display Driver Model (WDDM) 2.0 of hoger.Een monitor of beeldscherm met een resolutie van minimaal 720 dots per inch.TPM – Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0

Als uw computer aan deze vereisten voldoet of deze overtreft, zou het geen probleem moeten zijn om het nieuwe besturingssysteem te installeren

Windows 11 releasedatum

Welnu, een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend, maar Microsoft heeft onthuld dat Windows 11 voor het einde van het jaar 2021 uitkomt. Voor degenen onder u die de nieuwste technologie op het gebied van technologie willen uitproberen, is er een bètaversie beschikbaar voor Windows Insiders.

Sommige geruchten suggereren dat de releasedatum van Windows 11 ergens in oktober is. Of we kunnen zeggen de patch dinsdag van de maand, 20 oktober 2021.

Upgrade Windows 10 naar Windows 11 met het Insider-programma

Als u de Windows 11-functie wilt proberen of testen voordat deze voor iedereen beschikbaar wordt, kunt u de computer inschrijven in het Dev- of Beta-kanaal van het Windows Insider-programma. Om dit te doen:

Open Instellingen op uw Windows 10-computer met Windows-toets + I, Ga naar update en beveiliging dan Windows Insider, Klik op de knop Aan de slag, Klik op de knop Een account koppelen, Log in met uw Microsoft-account en klik vervolgens op Doorgaan, Onder de knop “Kies uw Insider-instellingen”, selecteer de optie Dev Channel of Beta Channel en klik op de knop Bevestigen. Accepteer of ga akkoord met de algemene voorwaarden en start vervolgens uw computer opnieuw op. Open nu opnieuw de instelling op uw computer met de Windows-toets + ik druk vervolgens op de knop Controleren op updates ,Hiermee wordt het downloaden van Windows 11 preview-builds op uw computer gestart, Windows Update wordt gedownload en begint het apparaat te upgraden naar Windows 11.

Windows 11 is gratis te installeren?

Volgens de officiële Windows 11 van Microsoft zal het besturingssysteem als een gratis update voor Windows 10-gebruikers komen, zolang ze een machine hebben die voldoet aan de systeemvereisten van Windows 11. Dat betekent dat als je een originele Windows-licentie hebt, Windows 11 gratis voor je is, maar als je die niet hebt, moet je eerst een Windows 10-licentie kopen om de nieuwste Windows 11 te krijgen.

Windows 11 Nieuwe functies

Windows 11 richt zich op een nieuwe gebruikersinterface, er is een nieuwe herontworpen Windows Store, gecentreerde taakbalk en Start-knop.

Er is ook een verbeterd systeemvak met een nieuwe gebruikersinterface voor gesplitste meldingen en snelle acties.

Windows Update zal sneller en efficiënter zijn met updates die 40 procent kleiner zijn en op de achtergrond worden geïnstalleerd.

DirectStorage-ondersteuning

We weten allemaal dat Solid-State Drive (SSD) je computer sneller maakt, maar sommige van de nieuwste games zijn niet gemaakt om al die extra snelheid te benutten. Met de PS5- en Xbox-serie consoles die bovenop NVMe SSD’s als basis worden gebouwd, worden games gemaakt met dat niveau van opslagsnelheid in gedachten, waardoor de mogelijkheden aanzienlijk toenemen. DirectStorage brengt die technologie naar Windows, maar zal alleen beschikbaar zijn op Windows 11.

Android-apps komen naar Windows

met de nieuwste Windows 11 brengt het bedrijf voor het eerst Android-apps naar Windows. Later dit jaar zie je Android-apps in de Microsoft Store en kun je ze downloaden via de Amazon Appstore.

Microsoft heeft ook aangekondigd dat ze van plan zijn om Adobe Creative Cloud, Disney+, TikTok, Zoom en enkele van zijn eigen apps zoals Microsoft Teams, Visual Studio en zelfs Kladblok en Paint toe te voegen aan Microsoft Store op Windows 11.
B

Nieuwe gamefuncties

Ook voor gamers zijn er belangrijke veranderingen. De nieuwste Windows 11 ondersteunt DirectX 12 ultimate die meeslepende graphics biedt bij hoge framesnelheden. Er is ook ondersteuning voor automatische HDR, het bedrijf zegt dat het een breder, levendiger kleurengamma zal bieden voor een betere visuele ervaring.

Microsoft Teams nu volledig geïntegreerd

Microsoft-teams (Best Video Conferencing-software), die belangrijker dan ooit is, is nu rechtstreeks in Windows 11 geïntegreerd. Het is nogal een ommekeer van Teams die aan het begin van thuiswerken niet meer werken.

Snapgroepen (voor het onthouden van snaplay-outs)

Snap Groups worden gebruikt om specifieke lay-outs van specifieke applicaties op te slaan. Als u bijvoorbeeld video moet bewerken en uw video-editor op de ene helft van het scherm en de mediaspeler op de andere, zou een Snap Group dat voor u onthouden.

Als je echter handig bent met Windows, herken je misschien enkele van deze nieuwe Snap-functies van FancyZones/PowerToys. We beschouwen dit niet als het daadwerkelijk hebben van de functie in het besturingssysteem, maar als je nu een voorproefje wilt van deze Windows 11-functie, bekijk dan ons PowerToys-artikel!

De nieuwe interface van Windows 11

De nieuwe interface zal een taakbalk hebben met gecentreerde pictogrammen, een sterke focus op glasachtige transparantie die we sinds Windows Vista niet meer hebben gezien, en het ziet er veelbelovend uit, vooral als je gewend bent aan gecentreerde taakbalken van andere besturingssystemen.

Ondersteuning voor meerdere desktops

meerdere desktops in Windows moesten allemaal dezelfde achtergrond delen, behalve het gebruik van programma’s van derden. Windows 11 heeft desktops met individuele achtergronden ingebouwd in het besturingssysteem, waardoor dat extra niveau van maatwerk mogelijk is

Moet ik upgraden naar Windows 11?

Windows 10 blijft volledig ondersteund en functioneel tot 2025. Windows 11 is geen verplichte of dringende upgrade Omdat het net uitkwam en nog wat tijd nodig heeft, zodat de eerste bugs voor dagelijks gebruik worden verholpen – het is niet nodig om Windows 11 te installeren nu of om een ​​nieuw systeem te kopen om ernaar te upgraden.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like