Functie-update Windows 10 versie 21H2 kan niet worden geïnstalleerd (5 snelle oplossingen)

Onlangs is Microsoft begonnen met het uitrolproces van Windows 10 versie 21H2, ook wel bekend als de November 2021 Update voor iedereen. Het bedrijf heeft opgemerkt dat Windows 10 21H2 Update een zeer kleine release is die wordt geleverd door middel van een activeringspakket voor apparaten met Windows 10 2004 of later. En apparaten met Windows 10 1909 of 1903 ontvangen een volledig updatepakket. En de nieuwste update richt zich vooral op prestatie- en beveiligingsverbeteringen die de algehele ervaring van het besturingssysteem zullen verbeteren.

Windows 10 versie 21H2 kan niet worden geïnstalleerd

Over het algemeen is het een kleine en snellere update die minder tijd kost om te downloaden en te installeren, maar weinig gebruikers melden, , of Windows 10 21H2-update blijft downloaden. Een gebruikersrapport op het Microsoft-forum, ik heb een probleem bij het updaten van Windows 10 versie 21H2, het is niet gelukt om 0x800f0984 te installeren.

Dus waardoor wordt de Windows 10 21H2-update niet geïnstalleerd of blijft het downloaden hangen? Het kan beveiligingssoftware, problemen met de internetverbinding, beschadigde systeembestanden of eerdere update-bugs zijn, enzovoort Functie-update van Windows 10 kan niet worden geïnstalleerd. Als u ook het slachtoffer bent van een soortgelijk probleem, pas dan oplossingen toe zoals de probleemoplosser voor updates uitvoeren, reset de updatecache of repareer beschadigde systeembestanden met behulp van het sfc-hulpprogramma om het probleem op te lossen en installeer Windows 10 feature-update versie 21H2 op uw apparaat.

Start de computer opnieuw op en probeer Windows Update opnieuw

Ja, als dit de eerste keer is dat u merkt dat de functie-update van Windows 10 niet kan worden geïnstalleerd, raden we u aan uw computer opnieuw op te starten. Hiermee worden tijdelijke storingen of kleine bugs verholpen en systeembestanden vernieuwd.

Open opnieuw Windows-update vanuit instellingen -> Update en beveiliging en klik op de knop controleren op updates. Klik ten slotte op de download- en installatielink.

Controleer het internet dat het probleem veroorzaakt

U moet een stabiele internetverbinding hebben om Windows Update-bestanden van de Microsoft-server te downloaden en te installeren. Als u traag internet hebt of de internetverbinding vaak wordt verbroken, kan dat leiden tot: windows update vastgelopen download uur of niet installeren met verschillende fouten. Laten we uw internetverbinding controleren en problemen oplossen om er zeker van te zijn dat er vanaf hier geen probleem is.

Open de webbrowser op uw computer en bezoek een willekeurige webpagina.

Druk op Windows-toets + R, typ en druk op enter. Controleer of er geen onderbreking is tijdens het ophalen van de ping-replay van de Google-server.

Bovendien wordt antivirus van derden tijdelijk uitgeschakeld of verwijderd en moet u de verbinding met VPN verbreken (indien geconfigureerd op uw apparaat).

Controleer systeemvereisten

U probeert Windows 10 versie 21H2 op een oudere computer te installeren? Dan moet u controleren of uw apparaat voldoet aan de minimale systeemvereiste voor het installeren van de update van Windows 10 november 2021.

Microsoft beveelt de volgende systeemvereisten aan om de Windows 10 21H2-update te installeren.

verwerker: 1GHz of snellere CPU of System on a Chip (SoC)Geheugen: 1 GB voor 32-bits of 2 GB voor 64-bitsRuimte op de harde schijf: 32 GB voor 64-bits of 32-bitsGrafisch: DirectX 9 of hoger met WDDM 1.0-stuurprogrammaWeergave: 800×600

Controleer of u voldoende vrije schijfruimte heeft

Het belangrijkste is dat u voldoende vrije schijfruimte moet hebben om de nieuwste Windows 10-functie-update op uw apparaat te downloaden en te installeren. Voor Windows 10 2004 of later is de nieuwste functie-update 21H2 een klein activeringspakket, maar als u een upgrade uitvoert van Windows 10 1909 of 1903, is dit een groot pakket voor u. En u moet ten minste 30 GB vrije schijfruimte hebben om functie-updates zonder problemen of fouten te kunnen installeren.

Open Deze pc en controleer de systeemschijf (meestal C: schijf) die voldoende vrije schijfruimte heeft. Of u kunt het hulpprogramma Schijfopruiming uitvoeren om ruimte op uw schijf vrij te maken. Verplaats daarnaast enkele bestanden van het bureaublad of download map naar een andere schijf of externe schijf.

Correcte tijd- en regio-instellingen

Windows synchroniseert uw tijd automatisch volgens de tijdzones. Als u een onjuiste tijdzone heeft, veroorzaakt dit waarschijnlijk problemen, zoals het niet installeren van Windows-updates.

Klik met de rechtermuisknop op de datum en tijd rechtsonder op de taakbalk, selecteer datum/tijd aanpassenHier zorgt u ervoor dat de tijd automatisch wordt ingesteld en dat de optie Tijdzone automatisch instellen is ingeschakeld. En zorg ervoor dat het in overeenstemming is met uw tijdzone.

Nogmaals uit Regio & taal probeer Engels, Verenigd Koninkrijk/VS te gebruiken.

Voer een schone start uit

Voer ook een schone start uit en controleer op updates, die het probleem kunnen oplossen als een toepassing of service van derden die de Windows-update veroorzaakt, de download vastzet of niet kan installeren.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig en klik op ok Dit opent het systeemconfiguratievenster. Selecteer onder het tabblad Algemeen het keuzerondje selectief opstarten, Ga nu naar het tabblad Services en vink alle Microsoft-services verbergen aan. Hiermee worden alle Microsoft-gerelateerde services en de lijst met services van derden verborgen,

Klik op alles uitschakelen, klik vervolgens op toepassen en ok, start eindelijk uw computer opnieuw op. Hiermee start u uw computer met de minimale stuurprogramma’s en services.

Open nu opnieuw de Windows-instellingen gevolgd door update en beveiliging en klik vervolgens op controleren op updates. Klik op de download-installatielink onder functie-update naar Windows 10 versie 21H2 en controleer of er geen fout meer is tijdens het upgradeproces.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Windows 10 heeft een eigen probleemoplosser om verschillende problemen zelf op te lossen. Zoek en voer de probleemoplosser voor Windows-updates uit door de onderstaande stappen te volgen en laat Windows de problemen oplossen om te voorkomen dat vensterupdates worden gedownload of geïnstalleerd.

Druk op Windows-toets + X en selecteer vervolgens instellingen, Ga naar update en beveiliging van de probleemoplossing, Klik op de extra probleemoplosser-link (zie de afbeelding hieronder)

Scroll vervolgens naar beneden om Windows-update te zoeken en te selecteren, klik ten slotte op De probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm.

Dit zal beginnen met het diagnosticeren van Windows 10 voor problemen die voorkomen dat de nieuwste Windows-updates op uw systeem worden geïnstalleerd of toegepast en proberen deze zelf op te lossen. Laat het diagnoseproces voltooien zodra u klaar bent, start uw computer opnieuw op en controleer opnieuw op updates om de functie-update 21H1 te downloaden en te installeren .

Updatecache wissen

Dit is een andere ultieme oplossing om bijna elk type download- en installatieprobleem van Windows 10 op te lossen. Hier wissen we de vorige buggy-updatecache en dwingen we Windows Update om nieuwe updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden.

Om dit te doen, moeten we eerst de Windows-update en de bijbehorende services stoppen.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok Dit opent de Windows-serviceconsole, scrol omlaag om de Windows-updateservice te vinden, klik met de rechtermuisknop op de Windows-updateservice selecteer stop, doe hetzelfde met de intelligente overdrachtservice op de achtergrond

Zoek en wis nu de Windows Update-cache

Druk op Windows-toets + E om Verkenner te openen, ga dan naar C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadHier verwijder alles in de map, maar verwijder niet de map zelf. Druk hiervoor op CTRL + A om alles te selecteren en druk vervolgens op Verwijderen om verwijder de bestanden.

Start de Windows Update-service opnieuw.

En ten slotte, herstart de Windows Update-service vanaf de serviceconsole, u kunt dezelfde gebruiken met services.msc of gebruik commando net start wauserv.

Open ten slotte instellingen -> update en beveiliging en controleer op Windows-update. Controleer of er geen fout meer is tijdens het installeren van de functie-update van Windows 10 op uw apparaat.

Van Google DNS wisselen

Weinig Windows-gebruikers melden dat het overschakelen van Google DNS hen helpt bij het oplossen van een vastgelopen download- of installatieprobleem met Windows 10. Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost, kunt u proberen over te schakelen naar Google DNS door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op de Windows-toets + R, typ en klik op ok Dit opent het venster met netwerkverbindingen, zoek de actieve netwerkadapter, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen, Dubbelklik op Internet protocol versie 4 (TCP/IP) om de eigenschappen ervan te openen, Selecteer de radio knop, Gebruik het volgende DNS-serveradres en stel vervolgens de voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8 en Alternatieve DNS-server 8.8.4.4Vink in bij het valideren van instellingen bij het afsluiten van de klik op ok

Voer systeembestandscontrole uit

Er zijn kansen, beschadigde ontbrekende systeembestanden waardoor de installatiefout van de Windows-update of de Windows-update vastloopt tijdens het controleren van uren. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit waarmee u ontbrekende systeembestanden kunt scannen en vervangen door de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht sfc / scannow en druk op de enter-toets, laat 100% het scanproces voltooien en start uw computer opnieuw op.

Open nu de Windows-update en probeer de functie-update versie 21H1 op uw apparaat te installeren. Ik hoop dat er geen fout meer optreedt tijdens het ophalen van de functie-update.

Apparaatstuurprogramma bijwerken

Zorg er daarnaast voor dat alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s zijn bijgewerkt en compatibel zijn met de huidige Windows-versie. Vooral beeldschermstuurprogramma, netwerkadapter en stuurprogramma voor audiogeluid. U kunt ze controleren en bijwerken vanuit Apparaatbeheer.

Gebruik de officiële Windows-upgradetool

U kunt ook de officiële Windows 10-update-assistent of het hulpprogramma voor het maken van media gebruiken om het upgradeproces probleemloos te voltooien.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de functie-update Windows 10 versie 21H2 kon niet worden geïnstalleerd of bleef de download hangen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like