Functie-update naar Windows 10 versie 21H2 loopt vast bij het voorbereiden van de installatie

Ten slotte is Microsoft voor iedereen begonnen met het automatische uitrolproces van Windows 10 versie 21H2. En alle apparaten upgraden automatisch naar Recente Windows 10 November 2021 Update via Windows Update. Het bedrijf zegt dat Windows 10 21H2 een kleine functie-update is, geleverd door middel van een activeringspakket en sneller te installeren voor Windows 10 versie 2004 en 20H2. Welnu, voor oudere apparaten met 1909 of 1903 is het een volledig pakket dat tijd nodig heeft om te downloaden en te installeren. Over het algemeen verloopt het upgradeproces vrij soepel. Maar een paar gebruikers ervaren, Windows 10 versie 21H2 vastgelopen download of voorbereiden om te installeren.

Windows 10 versie 21H2 zit vast

Er zijn verschillende dingen die ervoor zorgen dat de installatie vastloopt, vastloopt of mislukt. Dit kunnen beschadigde systeembestanden, beveiligingssoftware, onvoldoende schijfruimte, beschadigde updatecachebestanden, in afwachting van updates, de snelheid van uw internetverbinding enz. zijn. Als u wilt upgraden naar windows 10 versie 21H2, maar je merkt dat je midden in het proces vastzit. Hier hebben we 5 Effectieve oplossingen om Windows 10 Upgrade-problemen op te lossen.

Functie-update voor Windows 10 21H2 loopt vast bij downloaden

Voordat u een oplossing uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u voldoende vrije schijfruimte hebt om de upgrade te downloaden en te installeren (32 GB vrije ruimte voor 32-bits en 32 GB vrije ruimte voor 64-bits Windows). Installeer de nieuwste bijgewerkte antivirussoftware en voer een volledig systeem uit Scan, om er zeker van te zijn dat er een virus is, veroorzaakt malware het probleem niet. Probeer opnieuw om de beveiligingssoftware uit te schakelen en voer het upgradeproces uit. Als er USB-apparaten (zoals printers, USB-flashstations, enz.) op uw pc zijn aangesloten, kunt u proberen deze van uw pc te verwijderen. Zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding, en de verbinding wordt niet verbroken tijdens het downloaden van de updates. Start Windows Clean Boot State en controleer op updates, die het probleem oplossen als een serviceconflict van derden het installatieprobleem van de update veroorzaakt.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Om de meeste Windows-updategerelateerde problemen op te lossen, heeft Microsoft een officiële Windows Update-probleemoplossingstool die helpt bij het vinden en oplossen van de problemen die de installatie en upgrade van Windows veroorzaken. Deze tool kan ook nuttig zijn om enkele veelvoorkomende foutcodes voor Windows-updates op te lossen: 0x80073712, 0x800705B4, 0x80004005, 0x8024402F, 0x80070002, 0x80070643, 0x80070003, 0x8024200B, 0x80070422, 0x80070020 en andere. Voordat u andere oplossingen uitvoert, raden we aan om de tool uit te voeren en Windows het probleem zelf te laten oplossen.

Download eerst het hulpprogramma via de gegeven link en voer dit uit als beheerder.

    Of u kunt de ingebouwde tool gebruiken via Instellingen Update en beveiliging, klik op Problemen oplossen, selecteer de optie Windows-update en klik op De probleemoplosser uitvoeren. Hiermee wordt gescand op de problemen, voorkomt u dat Windows-update correct wordt geïnstalleerd en probeert u deze zelf op te lossen. Start Windows opnieuw nadat u de probleemoplossing hebt voltooid proces.En controleer opnieuw op updates van instellingen, update en beveiliging en controleer op updates.

Updatecomponenten resetten

Als het probleemoplossingshulpprogramma voor Windows Update het probleem niet oplost, probeer dan de updatecomponenten te wissen. Dit is de meest toepasselijke oplossing Fix update-installatie, Windows-upgrade vastgelopen, Mislukken met verschillende fouten enz.

Opmerking:

Om de updatecomponent eerst te wissen, moeten we enkele Windows Update-gerelateerde services stoppen.

Druk op Windows + R, typ services.msc en druk op de enter-toets. Op Windows Services Scroll naar beneden en zoek naar Windows Update-service Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer stop.Nogmaals Zoek naar (BITS) Klik met de rechtermuisknop en selecteer Stop.

Volg de stappen om de Windows-updatecache te wissen

Open bestandsverkenner met Windows-toets + E en navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution\download.Verwijder alle bestanden en mappen in de downloadmap (verwijder de downloadmap zelf niet) Om dit te doen door op de ctrl-toets + A te drukken om te selecteren all en druk op de del-toets op het toetsenbord.Opmerking: maak je geen zorgen over deze bestanden, dit zijn cache-updatebestanden. Wanneer u de volgende keer op Windows-updates controleert, wordt een nieuwe kopie van de Microsoft-server gedownload.

Open opnieuw Windows Services en start Services die u eerder hebt gestopt. Klik met de rechtermuisknop op de Windows Update-service en selecteer Opnieuw starten Klik met de rechtermuisknop op

Controleer nu op updates, ik hoop dat je deze keer met succes Upgrade naar Windows 10 1809 krijgt.

Voer de opdracht DISM uit om vastgelopen Windows Update te repareren

Beschadigde systeembestanden, beschadigde OS-bestanden kunnen ook verschillende problemen veroorzaken tijdens het upgraden naar een nieuwe Windows-versie. Als na het resetten van update-componenten nog steeds de Windows 10-upgrade voor u vastzit, moet u System File Checker (SFC) uitvoeren in combinatie met de Deployment Servicing and Management (DISM)-tool in de opdrachtprompt om beschadigde systeembestanden te repareren,

Repareer afbeeldingsbestanden met DISM

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth en druk op enter, DISM maakt verbinding met de Windows Update-servers om beschadigde bestanden in de lokale afbeelding voor Windows 10 te downloaden en te vervangen

Voer systeembestandscontrole uit

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op enter. Dit scant uw apparaat en repareert alle systeembestanden met behulp van de goede bestanden van de lokale afbeelding om de gezondheid van Windows 10 te herstellen

U hoeft alleen te wachten tot het scanproces 100% is voltooid.

Als u nog steeds merkt dat de functie-update naar Windows 10 versie 21H2 vastloopt tijdens het downloaden Probeer de update van Windows 10 november 2021 te upgraden met behulp van de Media Creation Tool.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like