FuboTV heeft een goedkoper live-tv-alternatief voor Hulu – als je het kunt vinden

fubotv1

Voor de column van deze week hebben we $ 65 uitgegeven aan FuboTV, dus dat hoeft niet echt.

Met Hulu + Live TV-set om de prijzen te verhogen van $ 55 per maand naar $ 65 op vrijdag, wilde ik FuboTV opnieuw bekijken als een mogelijk goedkoper alternatief. De service biedt een vergelijkbare mix van kabelzenders, waaronder lokaal nieuws, nationale sport en een breed scala aan entertainmentkanalen, maar heeft een startprijs van $ 60 per maand. Dat ondermijnt zowel Hulu + Live TV als YouTube TV met $ 5 per maand.

Fubo maakt de extra besparingen echter niet gemakkelijk te krijgen. De optie van $ 60 per maand is begraven achter meerdere menulagen, en als je al een abonnee bent, is er geen duidelijke manier om over te stappen zonder de klantenservice te bellen. Het is bijna alsof Fubo niet wil dat je je aanmeldt voor zijn goedkoopste abonnement, waardoor je je afvraagt ​​​​waarom het bedrijf de moeite neemt om het aan te bieden.

Hoe het verborgen “Standaard”-plan van Fubo te vinden?

Met FuboTV’s $ 65-per-maand “Family” abonnement, krijg je 250 uur cloud DVR-opslag en kun je op maximaal drie apparaten tegelijk streamen. Het abonnement van $ 60 per maand, genaamd “Standard”, biedt 30 uur DVR-opslag en kan op twee apparaten tegelijk streamen.

Beide abonnementen hebben dezelfde kanaalopstelling, dus als je niet veel DVR-opslag nodig hebt en geen gezin vol kijkers via de kabel hebt, hoef je de extra $ 5 per maand niet uit te geven.

Hier zijn de stappen voor het vinden van FuboTV’s $ 60-per-maand “Standaard” abonnement als nieuwe abonnee:

Ga naar de Fubo-website, scrol omlaag en klik op de knop “Blader door alle beschikbare abonnementen”. Selecteer het tabblad ‘Add-ons en meer’ op de volgende pagina en scrol vervolgens helemaal naar beneden op de pagina. Klik op de tekst met de tekst ‘fubo Standard’. (Hoewel het niet selecteerbaar is, kunt u er inderdaad op klikken om dat plan te kiezen.)

fubotvstandaardpijl

Eerlijk gezegd kun je ook gewoon op deze link klikken om rechtstreeks naar de standaardaanmeldingspagina te gaan, maar Fubo maakt die directe link nergens anders op zijn site beschikbaar.

Huidige abonnees komen vast te zitten om meer te betalen

Het wordt lastiger als je al een FuboTV-abonnee bent. In de zomer heeft Fubo al zijn klanten met een standaardplan automatisch overgezet naar het duurdere Family-pakket, terwijl de prijzen over de hele linie met $ 5 per maand werden verhoogd. Het resultaat was in feite een prijsstijging van $ 10 per maand voor bestaande abonnees zonder gemakkelijke manier om zich af te melden.

Fubo stuurde destijds gemengde signalen over de mogelijkheid van klanten om te downgraden. Terwijl The Verge meldde dat abonnees de klantenservice zouden moeten bellen om het Standard-abonnement te herstellen, vertelde woordvoerster Jennifer Press me dat klanten alle wijzigingen in hun accounts online konden beheren.

Vandaar ons kleine experiment met het aanmelden voor FuboTV. Gezien de warrige berichten van Fubo en het ingewikkelde aanmeldingsproces voor nieuwe abonnees, was ik benieuwd of de website van Fubo inderdaad een gemakkelijke manier biedt om te downgraden naar het standaardabonnement.

Op het moment van schrijven heb ik er geen kunnen vinden. Hoewel je Fubo’s extra DVR-opslag en extra stream handmatig kunt verwijderen, levert dit slechts een besparing op van twee cent per maand. (Gevraagd om opheldering, drong Fubo’s Press er opnieuw op aan dat klanten online kunnen schakelen tussen gezins- en standaardplannen, maar heeft geen instructies gegeven over hoe dit te doen.)

fubotvplanverandering

Dit alles wil zeggen dat als je je al hebt aangemeld voor Fubo’s Family-abonnement en in plaats daarvan $ 5 per maand wilt besparen met het standaardabonnement, je twee opties hebt:

Annuleer uw FuboTV-abonnement, wacht tot uw betalingscyclus is afgelopen en meld u vervolgens opnieuw aan met de standaardabonnementslink. Bel de klantenservice van FuboTV op 844-551-1005.

Tactiek van kabelmaatschappijen

Tussen het dwingen van klanten tot duurdere abonnementen en het verbergen van goedkopere opties, begint FuboTV het soort verkooptactieken te omarmen die we hebben gezien van kabel- en satelliet-tv-serviceproviders. Het bedrijf rekent zelfs een regionale sportvergoeding van $ 5 per maand voor klanten in Houston en Pittsburgh, en gebruikers in Houston hebben me verteld dat Fubo hen die vergoeding niet laat zien in de geadverteerde prijzen.

Waarom doet FuboTV dit? Ik vermoed dat het gezinsabonnement een gemakkelijke manier is om elke abonnee winstgevender te maken, vooral als ze niet alle functies gebruiken waarvoor ze betalen. En hoewel FuboTV zijn standaardabonnement gewoon helemaal zou kunnen stopzetten, zult u merken dat het bedrijf zijn gezinsabonnement adverteert als een “besparing van 15%” op zijn startpagina. Die marketingkreet zou niet standhouden als $ 65 per maand gewoon de basisprijs was.

Het is jammer, want FuboTV is een goede service als je eenmaal voorbij bent aan de onbetrouwbare verkooptactieken. De app is goed ontworpen, de op rasters gebaseerde tv-gids is gemakkelijk te gebruiken en in tegenstelling tot Hulu brengt hij geen extra kosten in rekening voor de mogelijkheid om advertenties in je DVR over te slaan. Op Apple TV kun je meerdere kanalen tegelijkertijd bekijken in de modus voor gesplitst scherm, wat geen enkele andere streaming-tv-bundel biedt, en het is de enige live tv-streamingservice die bepaalde evenementen in 4K HDR aanbiedt. Het biedt geen kanalen van AT&T’s WarnerMedia – dat betekent geen TNT, TBS of CNN – maar de line-up is verder uitgebreid. (Mijn grootste klop op de service: er is geen visuele preview wanneer je snel vooruitspoelt, behalve op Apple TV-streamingboxen.)

Ik suggereer niet om FuboTV over te slaan vanwege de verkooptactieken – je moet niet vermijden om geld te besparen op tv-service puur uit wrok – maar je moet je ervan bewust zijn dat, aangezien snoeren doorknippen een meer gangbare trend wordt, het wat zal aantrekken van dezelfde praktijken die kabeltelevisie zijn onsmakelijkheid gaven. U moet op uw hoede blijven, zelfs na het doorknippen van de kabel.

0 Shares:
You May Also Like