FTP-server configureren en instellen in Windows 10, 8.1 en 7 (bijgewerkt in 2022)

Op zoek naar configuratie Windows 10 FTP-server bestanden delen en openen via het netwerk? Hier in dit bericht bespreken we Hoe een FTP-server te maken in Windows 10 en 8.1. Laat u ook zien hoe u bestanden kunt delen met Access Via FTP-server en hoe u deze overal en altijd kunt openen via LAN en WAN. En u kunt toegang geven tot uw FTP-site door gebruikers te beperken met gebruikersnaam/wachtwoord of anonieme toegang. Het hangt af van het doel van de FTP-server op uw interne of externe netwerk.

FTP staat voor protocol voor bestandsoverdracht, een handige functie om bestanden over te dragen tussen de clientcomputer en de FTP-server. Het is alsof u enkele bestandsmappen deelt op de geconfigureerde FTP-server op een poortnummer, en een gebruiker kan overal bestanden lezen en schrijven via het FTP-protocol. En de meeste browsers ondersteunen het FTP-protocol, zodat we via de browser toegang hebben tot de FTP-servers.

Bijvoorbeeld, ftp: // UW HOSTNAAM of IP-adres.

Hoe een FTP-server te maken in Windows 10

het hebben van een FTP-server op het interne of externe netwerk is het altijd gemakkelijk en sneller om bestanden te delen en te openen via het netwerk. Windows 10 en 8.1 worden geleverd met een ingebouwde FTP-serverfunctie onder Internet Information Service-functies die voor gebruik moeten worden geïnstalleerd. In dit gedeelte laten we zien hoe u FTP-server instelt op Windows 10. En met behulp van WinSCP als Windows-client om verbinding te maken met de FTP-server. Er zijn ook enkele gratis FTP-clients beschikbaar waarmee u bestanden kunt overbrengen tussen uw pc en externe servers.

FTP inschakelen in Windows 10

Naar configureer de FTP-server op een Windows computer eerst, moeten we de FTP- en IIS-functie inschakelen.

Druk op Windows + R, typ sneltoets appwiz.cpl en klik op ok. Hierdoor worden Programma’s en onderdelen geopend. Klik hier op ‘Windows-functies in- of uitschakelen’, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Opmerking: als IIS niet eerder op een bepaalde computer met Windows 10 of 8.1 is geïnstalleerd, moet u ook andere functies van IIS installeren (zoals aangegeven door pijlen). Zie de onderstaande schermafbeelding voor de daadwerkelijke vereisten om de FTP-server op Windows 10 te laten draaien (alle aangevinkte functies moeten zijn geïnstalleerd).

Druk op OK om de geselecteerde functies te installeren. Dit duurt even om de functies te installeren, wacht tot het voltooid is.

FTP-server configureren Windows 10

Nu Nadat de installatie is voltooid, moet u de FTP-server configureren door de onderstaande stappen te volgen.

Open Configuratiescherm\Alle Configuratiescherm-items\Administratieve ToolsDubbelklik vervolgens op Internet Information Services (IIS) ManagerDe IIS-manager wordt geopend, hier Vouw de sites uit, klik er met de rechtermuisknop op en klik FTP-site toevoegen.

Opmerking: Ik heb een map gemaakt met de naam ‘windows101tricks FTP Share’ (die we gaan delen via de FTP-server) op de C-schijf voordat ik deze stap heb bereikt.

Geef een naam voor de FTP-site en blader door de lokale map die u met anderen wilt delen via de FTP-server.

U moet het IP-adres van de lokale computer selecteren in de vervolgkeuzelijst op het volgende scherm. Ik hoop dat je al een statisch IP-adres voor de computer hebt ingesteld. En het poortnummer hebt achtergelaten 21 als het standaardpoortnummer van de FTP-server. Selecteer onder de optie SSL Geen SSL om de verbinding tot stand te brengen zonder SSL-certificaat. In een productieomgeving voor een professionele FTP-serverconfiguratie moet u mogelijk SSL inschakelen, waarvoor een certificaat vereist is.

In het volgende scherm kunt u toestemming voor gebruikers instellen om toegang te krijgen tot de FTP-site. Hier moet u beslissen hoe anderen toegang krijgen tot de FTP-share en wie alleen-lezen- of lees- en schrijftoegang heeft.

Laten we uitgaan van dit scenario

Als u wilt dat specifieke gebruikers lees- en schrijftoegang hebben, moeten ze er natuurlijk een gebruikersnaam en wachtwoord voor typen. Andere gebruikers hebben toegang tot de FTP-site zonder gebruikersnaam of wachtwoord om alleen de inhoud te bekijken. Dit wordt anonieme gebruikerstoegang genoemd. Klik nu op Voltooien.

Een FTP-server toestaan ​​via Windows Firewall

Als Windows Firewall op uw computer draait, blokkeert de beveiligingsfunctie alle verbindingen die toegang proberen te krijgen tot de FTP-server. Gebruik de onderstaande stappen om de FTP-server door de firewall te laten gaan.

Open Configuratiescherm\Alle onderdelen van het Configuratiescherm\Windows Firewall.Klik op de koppeling Een app of functie toestaan ​​via de Windows Firewall.

Opmerking: Tegenwoordig worden firewalls beheerd door een antivirustoepassing, dus u moet FTP vanaf daar configureren/toestaan ​​of Firewall-beveiliging op uw antivirus uitschakelen

Klik nu op de knop Instellingen wijzigen. Selecteer FTP-server en zorg ervoor dat u deze toestaat op een privé- en openbaar netwerk. Klik op OK.

Op dit punt zou u uw favoriete FTP-client moeten kunnen gebruiken om uw nieuw gemaakte FTP-server vanaf uw lokale netwerk te verbinden.

Configureer de router om externe verbindingen toe te staan

Nu moeten we de router configureren en TCP/IP-poort nummer 21 openen om verbindingen met uw pc toe te staan. Zodat uw FTP-server bereikbaar is vanaf internet en u er overal toegang toe heeft. Hier vindt u de stappen om de meeste routers te configureren. (Voor meer specifieke instructies om TCP/IP-poorten door te sturen, moet u de ondersteuningswebsite van uw router raadplegen.)

Open eerst de opdrachtprompt, typ command ipconfig en druk op de enter-toets. Ontdek en noteer het standaard gateway-adres (IP-adres van de router)

Meestal is het een privéadres in het bereik 192.168.xx. Bijvoorbeeld 192.168.1.1 of 192.168.2.1.

Open nu uw standaardwebbrowser. Voer in de adresbalk het IP-adres van de router in en druk op Enter. Meld u aan met uw routergegevens.

Zoek het gedeelte Port Forwarding – meestal vindt u deze functie onder de WAN- of NAT-instellingen.
Maak een nieuwe port forwarding die de volgende informatie bevat:

Dienstnaam: Je kunt elke naam gebruiken. Bijvoorbeeld FTP-server.Haven woede: U moet poort 21 gebruiken.Het TCP/IP-adres van de pc: Open Opdrachtprompt, typ ipconfig, en het IPv4-adres is het TCP/IP-adres van uw pc.

Pas nu de nieuwe wijzigingen toe en sla de nieuwe routerconfiguraties op.

Toegang krijgen tot een FTP-server vanaf elke pc

Dit is de snelste manier om uw FTP-server te testen na het configureren van de firewall en het doorsturen van poort 21 op uw router.

Open uw standaardwebbrowser. Typ in de adresbalk uw Windows 10 pc-IP-adres, in een FTP-linkformaat, en druk op Enter. Het adres zou er als volgt uit moeten zien: FTP://192.168.1.199. of uw openbare adres. Dit zal om authenticatie vragen. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw systeem om toegang te krijgen tot de bestanden die u op de gedeelde FTP-map hebt gedeeld.

Om toegang te krijgen tot de FTP-server vanaf verschillende locaties/netwerken, moet u het statische IP-adres typen (geleverd door uw internetprovider). Uw statische IP is bijvoorbeeld 11.03.68.445, u moet ftp://11.03.68.445 of uw ftp://uw lokale hostnaam gebruiken.

Bestanden downloaden en uploaden, mappen op FTP-server

U kunt ook toepassingen van derden gebruiken, zoals (FileZilla) om te downloaden, uploaden, bestanden en mappen tussen de clientcomputer en de FTP-server te beheren. Er zijn meerdere gratis FTP-clients beschikbaar die u allemaal kunt gebruiken om uw FTP-server te beheren:

FireFTP: Firefox-browser FTP-clientextensie

FileZilla: een FTP-client beschikbaar voor Windows

Cyberduck: FTP-client beschikbaar voor Windows

WinSCP: een gratis en open source SFTP-, FTP-, WebDAV-, Amazon S3- en SCP-client voor Microsoft Windows

Ik gebruik bijvoorbeeld WinSCP.

Download en installeer eerst de applicatie. Open WinSCP en voer vervolgens de FTP-servergegevens in. Gebruikersnaam is de Windows-gebruikersnaam van de FTP-server. Het wachtwoord is FTP Server Windows-wachtwoord & Klik op Opslaan De WinSCP brengt een verbinding tot stand en geeft alle bestandsmappen weer die beschikbaar zijn om te downloaden.

De linkerzijvensters in uw machine en de rechterkant is de FTP-server.

Door bestanden van links naar rechts te slepen, wordt de bestandsverplaatsing naar de FTP-SERVER gekopieerd. Door bestanden van rechts naar links te slepen, wordt de bestandsverplaatsing naar de clientcomputer gekopieerd.

Dat is alles wat u met succes de . hebt geconfigureerd FTP-server op Windows 10 computers. Deze stappen (FTP-server instellen) zijn ook van toepassing op computers met Windows 8.1, 8 en Windows 7.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like