Foto’s uploaden naar Google Drive vanaf de iPhone: doe het handmatig of automatisch

U kunt als volgt afbeeldingen uploaden naar Google Drive vanaf de iPhone – open de Google Drive-app, tik op Toevoegen en tik vervolgens op Uploaden. Kies de map Foto’s en Video’s en selecteer vervolgens de foto’s die u wilt opslaan. Nadat je de gewenste foto’s hebt geselecteerd, tik je op uploaden om ze op te slaan in Google Drive.

Heb je een iPhone en wil je een back-up van je foto’s maken op Google Drive? Ik begrijp het, iCloud is geweldig, maar soms is Google Drive gemakkelijker te gebruiken, vooral met niet-iOS-apparaten.

Maak je geen zorgen, ik heb je gedekt. Ik heb een snelle en gemakkelijke handleiding samengesteld over hoe foto’s vanaf de iPhone naar Google Drive te uploaden. Lees verder om te leren hoe u dit doet zowel handmatig als automatisch.

Foto’s uploaden naar Google Drive vanaf iPhone

Handmatig foto’s uploaden naar Google Drive

Google Drive is de kenmerkende cloudopslagservice van Google. Hiermee kunt u uploaden, downloaden en delen een grote verscheidenheid aan bestanden, zoals foto’s, video’s, documenten, en meer. Hoewel Google Drive niet native is voor iOS, zoals iCloud, is het een geweldige manier om foto’s op te slaan en te delen.

U kunt als volgt handmatig foto’s uploaden naar Google Drive vanaf uw iPhone:

  Download de Google Drive-app van de App Winkel naar je iPhone.

  Google Drive-detailspagina in app store

  Open de app en klik op de knop Aanmelden. Als je al een Google-account op je iPhone hebt, kun je met dat of een ander account inloggen.

  Google Drive-aanmeldingspagina in ios

  Nadat u bent ingelogd, ziet u het startscherm van Google Drive, klik op het pluspictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.

  Startscherm van Google Drive met het pluspictogram gemarkeerd

  Met het plus-pictogram kunt u een nieuw document, map, uw camera gebruiken, of upload een bestand. Kies de uploadoptie.

  Google Drive maakt een nieuw menu met de uploadoptie gemarkeerd

  Nadat je hebt gekozen om een ​​bestand te uploaden, kies de map Foto’s en Video’s om toegang te krijgen tot uw foto’s en video’s.

  Uploadopties in Google Drive met de optie voor foto's en video's gemarkeerd

  Uit je map, tik op de afbeelding of video die je wilt selecteren. Als je klaar bent, tik je op Uploaden om je foto’s en/of video’s te uploaden naar Google Drive.

  Foto's kiezen en uploaden naar Google Drive in iOS

  Zodra de upload is voltooid, ziet u een melding op het scherm dat alle uploads zijn voltooid. Als je wil om de upload in de cloud te bekijken, tik je op Lokaliserenen het toont de geüploade afbeeldingen.

  Het startscherm van Google met alle in behandeling zijnde uploads hebben een voltooide melding

  En daar heb je het, je hebt succesvol handmatig foto’s geüpload naar Google Drive vanaf je iPhone.

  Geüploade foto zoals te zien in Google Drive voor iOS

Als video’s meer jouw kracht zijn, laat hij je een videodemonstratie zien hoe afbeeldingen te uploaden naar Google Drive vanaf de iPhone:

Automatisch foto’s uploaden naar Google Drive met Google Foto’s

Google Foto’s is een service voor het delen en opslaan van foto’s geleverd door Google. Hiermee kunt u eenvoudig uw foto’s uploaden en downloaden op elk apparaat. Google Foto’s is ook een geweldige manier om automatisch een back-up te maken van foto’s van je iPhone.

Hier is hoe het te doen:

  Download de Google Foto’s-app van de App Winkel naar je iPhone.

  Google Photos-app-pagina in app store

  Open de app, het eerste dat opvalt is dat het vraagt ​​om toestemming voor toegang tot uw Foto’s, evenals het verzenden van meldingen. Klik op toestaan ​​voor beide.

  Toestemming verlenen voor google foto's in ios

  Als je al een Google-account op je iPhone hebt, zal Google Foto’s vragen of je dat wilt maak een back-up van uw foto’s naar dat account. Zo niet, dan kunt u een ander account toevoegen.

  Google Foto's beveiligd back-upqueryscherm

  Vervolgens moet u uw back-upopties kiezen. Met Google Foto’s kunt u: maak een back-up van uw foto’s in de oorspronkelijke kwaliteit of een iets lagere kwaliteit om ruimte te besparen. Je kunt er ook voor kiezen om foto’s via mobiel te uploaden, hoewel dit niet wordt aanbevolen.

  Back-upopties voor Google-foto's

  Nu ben je helemaal klaar met de eerste installatie van Google Foto’s en de automatische back-ups. Maar als u wilt goedmaken dat uw automatische back-up is ingeschakeld of het in de toekomst zelf wilt doen, kunt u het volgende doen. Klik in het startscherm van Google Foto’s op je profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm.

  Startscherm van Google Foto's met het profielpictogram gemarkeerd

  Kraan Instellingen voor Google Foto’s om toegang te krijgen tot de instellingen van de app.

  Google-profielopties in google-foto's met de instellingenoptie gemarkeerd

  In de instellingen van Google Foto’s, tik op de optie Back-up en synchronisatie. Wanneer Back-up en synchronisatie is ingeschakeld, betekent dit dat Google Foto’s automatisch een back-up van uw foto’s maakt naar Google Drive.

  De back-up en synchronisatieoptie van Google Foto's inschakelen in ios

dat is hoe je iPhone-foto’s automatisch uploadt naar Google Drive. Als je de voorkeur geeft aan een videodemonstratie, hier is er een:

Veelgestelde vragen

Heb je toegang tot Google Foto’s via Google Drive?

Je hebt toegang tot Google Foto’s via Google Drive. De twee werden in 2019 echter ontkoppeld, er is een eenvoudige oplossing ernaar toe. Dit betekent dat je via Google Drive toegang hebt tot je foto’s op Google Foto’s. Evenals het synchroniseren van uw foto’s tussen beide apps voor eenvoudigere toegang en updates.

Kan Google Drive op de iPhone worden gebruikt?

Google Drive kan worden gebruikt op de iPhone. In tegenstelling tot Android-apparaten waarop Google Drive vooraf is geïnstalleerd, moet u echter: download Google Drive op je iPhone uit de App Store. Het is gratis, net als alle standaard Google-apps, en het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken op iPhone zoals op Android.

Kan ik mijn iPhone-foto’s verwijderen nadat ze zijn geüpload naar Google Foto’s?

U kunt uw iPhone-foto’s verwijderen zodra ze zijn geüpload naar Google Foto’s. Om ze echter terug te krijgen, moet je ze opnieuw downloaden van Google Foto’s met hetzelfde account dat je hebt gebruikt om ze te uploaden. Automatische back-upfunctie van Google Foto’s maakt het een geweldige manier om foto’s op te slaan.

Hoe geef ik Google Drive toegang tot foto’s op mijn iPhone?

Je kunt Google Drive toegang geven tot je foto’s in de instellingen van je iPhone. Open de app Instellingen, blader totdat je Drive ziet, tik erop, tik vervolgens op Foto’s en geef toegang tot Lezen en Schrijven. Dit betekent dat u zowel afbeeldingen van Google Drive kunt downloaden als uploaden.

Foto’s uploaden naar Google Drive vanaf iPhone – Afronding

Wat vond je van deze tutorial?

Ik weet dat iCloud een geweldige manier is om een ​​back-up te maken van foto’s en video’s van je iPhone, maar zoals ik al eerder zei, kan het lastig zijn om het op andere apparaten te gebruiken. Google Drive daarentegen werkt prima niet alleen op je iPhone, maar ook op Android-telefoons, Fire-tablets en pc.

Of u nu handmatig een foto uploadt naar Google Drive of Google Foto’s gebruikt om uw foto’s automatisch op te slaan in Drive, het proces is snel en eenvoudig.

Als je wilt leren hoe je een back-up kunt maken van andere belangrijke gegevens, andere handfoto’s, naar Google Drive, dan heb ik het voor je. Hier is mijn gids over hoe maak je een back-up van WhatsApp naar Google Drive.

Zorg er ook voor dat je deze tutorial deelt met je familie, vrienden en volgers, zodat ze kunnen leren hoe foto’s vanaf de iPhone naar Google Drive te uploaden.

Bedankt voor het lezen!

0 Shares:
You May Also Like