Foto’s overzetten van Android naar Mac: 5 beslissingen

Read the article to learn all popular solutions for transfer photos.

De incompatibiliteit tussen Android en iOS of macOS is geen nieuwigheid. Gebruikers die eenvoudige bewerkingen hebben geprobeerd, zoals het overbrengen van foto’s van Android naar Mac, hebben een veel beter begrip van het onderliggende probleem. Het andersom doen is ook helemaal niet makkelijker.

Dus als u zich in een situatie bevindt waarin u een Android-smartphone hebt, maar de voorkeur geeft aan een Mac-computer, heeft u altijd oplossingen van derden nodig voor de eenvoudigste taken. In dit artikel wordt onderzocht hoe u foto’s van Android naar Mac kunt overbrengen, terwijl u vijf van de beste beschikbare oplossingen krijgt!

Besluit 1. Hoe foto’s overzetten van Android naar Mac met MacDroid

We gaan meteen aan de slag met het overzetten van foto’s van Android naar Mac door u de beste oplossing te presenteren – MacDroid. Met deze lichtgewicht maar zeer efficiënte app kun je al je gegevensoverdrachten tussen een Android-apparaat en een Mac-computer afhandelen.

Naast foto’s ondersteunt MacDroid het overbrengen van video’s, muziek en hele mappen tussen de twee apparaten en je hebt alleen een USB-kabel nodig naast de app die op je Mac is geïnstalleerd.

MacDroid stelt Mac-gebruikers in staat om het Android-apparaat als een schijf op Mac te koppelen, waardoor een snelle en efficiënte overdracht van elk type gegevens wordt gegarandeerd. U kunt uw foto’s overbrengen met behulp van de ADB- of MTP-modi die worden aangeboden door MacDroid en u kunt Finder gebruiken om snel door het apparaat te navigeren zodra het is aangesloten.

Kijk eens naar de interface van MacDroid.

Voordelen:

Snelle en veilige overdracht van foto’s tussen Android naar Mac en vice versa. Kan foto’s in bulk en zelfs hele mappen zeven dagen de tijd free proefversie met alle functies geactiveerd U kunt bestanden rechtstreeks op de Android-telefoon bewerken

nadelen:

De MTP-modus ondersteunt geen bulkoverdrachten

Hoe foto’s over te zetten van Android naar MacBook met MacDroid:

Stap 1. Download en installeer MacDroid van de officiële website.

Stap 2. Gebruik de USB-kabel die bij de Android-telefoon is geleverd om deze op uw Mac-computer aan te sluiten.

Stap 3. Ga naar “Apparaten” en je ziet dat de telefoon al is verbonden.

Stap 4. Geef Mac toegang tot uw Android-apparaat – kies ADB wanneer daarom wordt gevraagd op de smartphone en geef de Mac toegang tot uw gegevens.

Stap 5. U ziet het Android-apparaat als een fysieke schijf op Mac en u kunt beginnen met het overzetten van foto’s of andere bestanden die u wilt.

Besluit 2. Foto’s overzetten via Android File Transfer

Als je geen grote fan bent van het gebruik van apps van derden die zijn ontwikkeld door andere bedrijven dan Apple of Android, kun je je wenden tot de native tool voor bestandsoverdracht van Android. Genaamd Android-bestandsoverdrachtdeze tool vereist ook een werkende USB-kabel om de klus te klaren, en in vergelijking met MacDroid heeft het een aantal nadelen die we hieronder zullen uitleggen.

Bekijk de lijst met voor- en nadelen van Android File Transfer.

Voordelen:

Ontwikkeld door Android Ondersteunt macOS 10.7 of hoger Uitstekende overdrachtssnelheid

nadelen:

De verbinding met de app wordt zonder reden verbroken Niet-intuïtieve gebruikersinterface Beperkte lijst met Android-apparaten Fouten tijdens verbinding of overdracht

Hoe foto’s over te zetten met Android File Transfer:

Stap 1. Download Android Bestandsoverdracht.

Stap 2. Open het bestand AndroidFileTransfer.dmg om het installatieproces uit te voeren.

Stap 3. Sleep Android File Transfer naar “Toepassingen”.

Stap 4. Sluit uw Android-telefoon aan met de meegeleverde USB-kabel.

Stap 5. Voer Android-bestandsoverdracht uit.

Stap 6. Blader door de mappen en kopieer de foto’s die je nodig hebt.

Besluit 3. Hoe foto’s van Android naar Mac te verplaatsen met SyncMate

Tot nu toe hebben we u een optie gepresenteerd voor het overbrengen van foto’s van Android naar Mac met behulp van USB-kabels. Als u echter geen kabels wilt gebruiken en de bediening alleen wilt uitvoeren met uw Wi-Fi-verbinding, SyncMate is de app die u zoekt. Hiermee kunt u niet alleen draadloos foto’s van Android naar Mac overbrengen, maar het fungeert ook als een synchronisatietool om ervoor te zorgen dat u altijd alle bestanden op beide apparaten hebt.

Verder helpt SyncMate je Android met Mac te synchroniseren, maar het doet ook geweldig werk en synchroniseert ook op MTP-apparaten gemonteerde schijven en andere Macs. Met andere woorden, u kijkt naar een alles-in-één synchronisatie- en overdrachtstool die zelfs cloudopslagaccounts en verschillende Microsoft-services aankan. Je kunt het zelfs gebruiken om muziek over te zetten van Mac naar Android.

Hieronder vind je de lijst met voor- en nadelen van SyncMate.

Voordelen:

Verdubbelt als een synchronisatietool om dezelfde gegevens op Android en Mac te hebben Hiermee kunt u wijzigingen aanbrengen in Android-bestanden terwijl u verbonden bent Synchroniseert agenda’s, adresboeken en contacten behalve foto’s

nadelen:

Het kan niet alleen de foto-overdrachtsfunctionaliteit uitvoeren zonder ook de twee apparaten te synchroniseren

Breng foto’s over van Android op Mac met SyncMate:

Stap 1. Begin met het downloaden en installeren van SyncMate op uw Mac.

Stap 2. Start de app en zorg ervoor dat zowel het Android-apparaat als je Mac zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Stap 3. Klik aan de linkerkant van SyncMate onder “Verbindingen” op “Nieuwe toevoegen”.

Stap 4. Kies Android-apparaat uit de lijst met beschikbare opties.

Stap 5. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, kiest u welke gegevens u wilt synchroniseren (in dit geval foto’s).

Stap 6. Als u klaar bent met alle gewenste instellingen voor het synchroniseren van foto’s, drukt u op “Synchroniseren” om het proces te starten.

Besluit 4. Foto’s synchroniseren van Android naar Mac met AirDroid

We hebben je al enkele topantwoorden gegeven over hoe je foto’s van Android naar Mac kunt verplaatsen. We willen er echter voor zorgen dat onze lezers uitgebreide informatie krijgen en daarom sommen we nog een paar alternatieven op. Ze helpen je met andere taken, bijvoorbeeld om video’s van Android naar computer over te zetten.

AirDroid is een free Android-app waarmee u de gegevens op uw smartphone of tablet vanuit elke webbrowser kunt beheren. Je raadt het al, zelfs vanuit Safari op de Mac waarnaar je je foto’s wilt overbrengen. Je hebt hiervoor geen USB-kabel nodig, en het is indrukwekkend dat je de twee apparaten niet eens op hetzelfde wifi-netwerk hoeft te hebben aangesloten.

Bekijk hieronder de lijst met voor- en nadelen van AirDroid.

Voordelen:

Kan afbeeldingen zonder kabels van Android naar Mac overbrengen Kan ook andere bestanden verwerken Kan worden gebruikt om de Android-telefoon te vinden voor het geval deze verloren gaat

nadelen:

Het is niet de veiligste methode omdat veel problemen zijn gemeld door gebruikers over telefoonkaping

Hoe zet ik foto’s over van Android naar Mac via AirDroid:

Stap 1. Ga naar web.airdroid.com en scan de QR-code op het scherm vanaf uw Android-apparaat.

Stap 2. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u vanaf Mac in de browser van uw Android-telefoon navigeren.

Stap 3. Kopieer en plak (of sleep en zet neer) de foto’s en andere bestanden die u van Android naar Mac wilt verplaatsen of omgekeerd.

Stap 4. Voor grotere bestanden (meer dan 100 MB), moet u upgraden naar AirDroid Premium.

Besluit 5. Hoe breng ik foto’s over met Google Foto’s

De uiteindelijke oplossing die we u presenteren over het overzetten van gegevens van Android naar Mac, foto’s, afbeeldingen, video’s, documenten en meer omvat Google Foto’s. Om deze methode te kunnen gebruiken, heeft u een Google-account nodig.

De meesten van ons gebruiken Gmail echter al, dus als je dit ook doet, heb je al een Google-account. Het gebruik van Google Foto’s is een geweldige manier om foto’s te synchroniseren tussen je Android-telefoon en andere apparaten.

Het kan ook worden gebruikt om gemakkelijk foto's en andere mediabestanden over te zetten.

Voordelen:

Geen USB-kabel nodig, slechts één Google-account Je bent niet beperkt door wifi-toegang zolang je foto’s al zijn gesynchroniseerd met Google Foto’s Je kunt video’s en hele albums tegelijk verplaatsen

nadelen:

Als u Google Foto’s niet als uw belangrijkste back-up-cloudservice gebruikt, moet u eerst de foto’s op de Android-telefoon synchroniseren met de Google-service

Hier is hoe het gaat:

Stap 1. Open op je Android-telefoon de Google Foto’s-app.

Stap 2. Als je een specifiek album wilt verplaatsen, ga dan naar het tabblad “Albums” onderaan de app. Anders selecteert u gewoon de foto’s die u wilt verplaatsen om het proces te starten.

Stap 3. Als je klaar bent met het selecteren van de foto’s, tik je op “Delen”.

Stap 4. Voer het e-mailadres in waar je die foto’s naartoe wilt sturen en je bent klaar.

Een eenvoudigere manier om Google Foto’s te gebruiken om bestanden tussen Android en Mac te verplaatsen, is door de synchronisatiefunctie te activeren. Dus wanneer u Google Foto’s opent in uw browser op Mac, kunt u gewoon de gewenste foto’s selecteren en downloaden.

Conclusie

Nu je alle relevante manieren hebt gezien om foto’s van Android naar Mac over te zetten, is het aan jou om te beslissen welke het beste bij je behoeften past. Gewoonlijk is het maken van een back-up van foto’s vanaf uw telefoon een terugkerende taak, dus u zult profiteren van het installeren van een app van derden om de klus te klaren.

Kies op basis van uw taken en gewoonten: bekabelde, draadloze verbinding. Misschien wil je de gebruikelijke Google Foto’s-service gebruiken, of misschien MacDroid proberen, waarbij je het gemak en het intuïtieve ontwerp waardeert.

FAQ

Om foto’s van een Samsung-smartphone of -tablet over te zetten, kunt u de app gebruiken die Samsung heeft ontwikkeld of MacDroid gebruiken. De voordelen van het gebruik van de laatste zijn dat u het Android-apparaat als een externe schijf kunt koppelen en eenvoudig gegevens van uw Mac kunt overbrengen en omgekeerd.

We verzamelden de beste 5 oplossingen voor het overzetten van foto’s. U kunt bijvoorbeeld MacDroid kiezen voor het eenvoudig overzetten van allerlei bestanden van een Android-apparaat naar uw Mac. MacDroid ondersteunt ADB- en MTB-verbindingen en maakt het u gemakkelijk om elk apparaat aan te sluiten met alleen de originele USB-kabel.

U kunt elke oplossing kiezen uit de oplossingen die we in het bovenstaande artikel hebben genoemd. Elk van hen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Markeer gewoon de criteria die voor u belangrijk zijn om de optimale app te vinden.

SyncMate, AirDroid of Google Photos zijn allemaal draadloze methoden om foto’s van Android naar Mac over te zetten. Je kunt ze allemaal gebruiken om de klus te klaren. Houd er echter rekening mee dat het bekend is dat AirDroid enkele beveiligingsproblemen heeft.

0 Shares:
You May Also Like