Foto’s-app opent extreem traag in Windows 10? Pas deze oplossingen toe

Is het je opgevallen dat de standaard Windows 10-fotoviewer om een ​​​​afbeelding te openen, extreem lang duurt om te laden nadat de zwarte interface is geopend? U bent niet de enige Aantal gebruikers meldt dat Afbeelding opent erg traag in Windows 10 Foto-app na recente Windows-update. Een paar anderen, terwijl het openen van een foto op het bureaublad of in een map, duurt het 30 seconden tot een minuut, soms langer voordat je het kunt bekijken, het openen van de afbeelding in een andere viewer of zelfs in paint is veel sneller. Nou als je Windows 10 Foto’s-app is traag om te openen & duurt het laden lang, of als het wel of niet werkt, kunt u het probleem oplossen door de onderstaande oplossingen te volgen.

Windows 10 Foto’s-app Langzaam te openen

Als je merkt dat wanneer je de foto-app voor het eerst opent, deze heel langzaam opengaat, maar als de foto-applicatie al actief is, worden er onmiddellijk andere afbeeldingen in geopend. Hier werkten de snelle oplossingen voor mij.

Online connectiviteit uitschakelen

Open de foto-app en klik op instellingen. Schakel hier de Microsoft OneDrive en People uit (uit) Scroll nu naar beneden totdat u “Video” ziet, hier onder “Gebruik hardware – versnelde videocodering”, als de optie “aan” is, zet deze dan “uit” Dat is alles, sluit de app en probeer een afbeelding te openen als dit helpt.

Voer de probleemoplosser voor Windows Store-apps uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor Microsoft Store-apps uit die problemen met betrekking tot Windows 10-apps automatisch detecteert en oplost.

Typ probleemoplossing in Windows Start Search-vak en klik op Problemen oplossen Scroll naar beneden en selecteer Windows Store-apps Klik op Probleemoplosser uitvoeren en volg de aanwijzingen op het scherm. Dit zal beginnen met het diagnosticeren van Windows 10-app-problemen als deze worden gevonden, probeert de probleemoplosser ze zelf op te lossen. uw pc en controleer of dit het probleem met de foto-app helpt oplossen.

Reset foto’s app windows 10

Als het probleem niet is opgelost met de probleemoplosser voor de Store-app, moet u proberen de standaardinstellingen terug te zetten volgens de onderstaande stappen.

Gebruik de sneltoets Windows + X en selecteer Instellingen Klik nu op Apps en vervolgens op Apps en functies Zoek foto’s door naar beneden te scrollen en klik op Geavanceerde opties Dit opent een nieuw venster met de optie om de app opnieuw in te stellen, klik erop en klik op ja wanneer u om bevestiging vraagt. Dit zal opnieuw installeren of de app terugzetten naar de standaardinstellingen.

Update de Foto’s-app

De volgende stap die u moet controleren, is om de foto-app bij te werken door de onderstaande stappen te volgen.

Open Microsoft Store vanuit het startmenuKlik op 3 horizontale stippen rechtsbovenklik op Downloads en UpdatesNu controleren of er een update voor deze app is. Zo ja, werk deze bij.

Registreer de foto-app opnieuw

Hier moet een andere effectieve oplossing de problemen met de foto-app oplossen.

Open Powershell als beheerder, kopieer en plak de volgende opdracht in het PowerShell-venster en druk op Enter om hetzelfde uit te voeren.

Get-AppXPackage | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of de foto-app normaal is geopend.

Installeer de Windows 10 foto-app opnieuw

Heb nog steeds hulp nodig om de app opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Opmerking: we raden aan om een ​​systeemherstel te maken voordat u de volgende stappen uitvoert.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 en selecteer PowerShell (admin) Dit opent PowerShell met beheerdersrechten. Kopieer nu de onderstaande opdracht en klik met de rechtermuisknop in Powershell om deze te plakken, druk op de Enter-toets om de foto-app te verwijderen.
get-appxpackage Microsoft.Windows.Photos | appxpakket verwijderenStart uw pc opnieuw op en open PowerShell (admin) opnieuw. Gebruik vervolgens onderstaande Powershell-opdracht om de foto-app te installeren
Get-AppxPackage -allusers Microsoft.Windows.Photos | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registreer “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”

U kunt ook zoeken naar Microsoft-foto’s in de open Microsoft Store om de app vanaf daar te installeren.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van app-problemen met Windows 10 foto’s? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like