Focal introduceert schuine plafondluidsprekers voor high-end thuisbioscopen

Focal 300 ICA6 in-ceiling speakers, installed

De Franse luidsprekerfabrikant Focal heeft vandaag een nieuwe set gehoekte coaxiale luidsprekers voor in het plafond geïntroduceerd op de ISE (Integrated System Europe)-beurs in Barcelona. De Focal 300 ICA6 heeft een grote, 6,5-inch mid-bass conus vervaardigd uit natuurlijke vlasvezels, ingeklemd tussen twee lagen glasvezel, met een 1-inch aluminium/magnesium omgekeerde dome-tweeter in het midden.

Focal 300 ICA6 zonder rooster

brandpunt

De driver zit in de behuizing in een hoek van 35 graden, wat volgens Focal het “douche-effect” zal tegengaan, waarbij geluidsgolven met een kleine vertraging de oren van de luisteraar bereiken nadat ze zijn weerkaatst door harde oppervlakken in de kamer. Inbouwluidsprekers zoals de 300 ICA6 zijn veel beter in het leveren van de hoogte-signalen in Dolby Atmos- en DTS:X-soundtracks in vergelijking met luidsprekers en soundbars met opzwepende drivers die deze signalen van het plafond weerkaatsen.

De luidsprekers hebben een gevoeligheid van 89,5db (2,83V/1m) en een frequentierespons van 65Hz tot 28kHz (+/- 3dB), met een nominale impedantie van 8 ohm (minimale impedantie 4,8 ohm). Focal raadt aan om de luidsprekers aan te sturen met versterkers van 25 tot 130 watt. De luidsprekers kunnen worden geïnstalleerd in plafonds met een dikte van 3/8 tot 1-3/8 inch en worden geleverd met zowel vierkante als ronde roosters die kunnen worden geverfd om in te passen.

De Focal 300 ICA6 is voornamelijk gericht op aangepaste installateurs en zal in september ook beschikbaar zijn voor doe-het-zelvers voor een prijs van $ 499 per stuk.

0 Shares:
You May Also Like