Fluora review: LED accentverlichting en kamerplant in één

Fluora LED houseplant

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Niets anders dan een gespreksstarter Oneindige configureerbare opties Gaat niet zo gemakkelijk dood als een echte plant

nadelen

Onaantrekkelijk wanneer uitgeschakeld Conceptueel polariserend in het algemeen Geprijsd als een middelgrote bonsai

Ons oordeel

De Fluora digitale kamerplant zal voor sommigen moeilijk te verkopen zijn, maar voor anderen een doorbraak in het decor.

Prijs bij beoordeling

$499.00

Beste prijzen vandaag

Geen groene vingers? Zou je willen dat je planten meer konden dan alleen maar zitten? Op zoek naar iets anders als het gaat om accentverlichting? Hebben we een slim apparaat voor je: De Fluora LED Kamerplant, en dat is precies hoe het klinkt.

Fluora is een inventief maar waarschijnlijk verdeeldheid zaaiend product waarmee je die vervelende vloerplant kunt vervangen door een plant die oplicht, van kleur verandert, op muziek reageert en meer. Als je bekend bent met iets in de Govee-lijn, heb je het basisidee: ontworpen met vijf stengels en in totaal 18 zeven-inch lange bladeren, elk met 15 individueel adresseerbare LED’s, dat is 270 LED’s aan kleur die kan een hoek verlichten, het gesprek beginnen op een etentje of je humeur kalmeren door de kracht van licht.

Fluora verlichte kamerplant

Kleur+Licht

Fluora arriveert in twee dozen en het kost tijd om op te zetten. De hersenen van het apparaat zitten in de keramische pot, die de elektronica, een stroomkabel en vijf hulpstukken bevat waarin je de ‘ambachtelijk vervaardigde stelen’ plaatst. Bekabeling verbindt elke stam met de elektronica binnenin, waarna elk LED-blad vervolgens op een punt op een van de stengels moet worden bevestigd.

Net als bij een kunstkerstboom moeten de stelen dan voorzichtig worden gebogen tot een natuurlijker ontwerp dat op een echte plant lijkt. Of je nu een meer verticale plant (ongeveer 1,2 meter hoog) of een bossiger, meer gedrongen ontwerp wilt, hier kun je de baas zijn. Ten slotte wordt er een zak mos meegeleverd waarmee je alle elektronica in de pot kunt bedekken. Er is ook een houten standaard waarmee je de bloempot een paar centimeter kunt verhogen, beschikbaar voor een extra $ 29. Alles bij elkaar genomen, is het installatieproces niet moeilijk, maar het is tijdrovend, dus plan dienovereenkomstig.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste slimme verlichting, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Nadat het is ingesteld, wordt het eindelijk leuk. Met een aan / uit-knop in de pot kun je dingen starten, en er is een enkele functieknop waarmee je door verschillende operationele modi kunt bladeren met namen als Twinkle, Leaf Swirl, Rainbow en Stem Fade. Elk is een variatie op veranderende kleuren, veranderende helderheid en LED’s die aan en uit knipperen in een vooraf bepaald patroon. Verschillende modi die de Fluora laten reageren op omgevingsgeluid zijn ook inbegrepen, hoewel ik tijdens mijn tests ontdekte dat er een aanzienlijke hoeveelheid volume nodig was om te reageren.

Je kunt veel creatiever worden in Fluora’s mobiele app, hoewel het een beetje elleboogvet kost om het in te stellen. De app heeft bijvoorbeeld geen geïntegreerde logica om verbinding te maken met je wifi-netwerk. U moet handmatig verbinding maken met het tijdelijke Fluora-netwerk in de instellingen van uw telefoon en wachten op een pop-up waarin u wordt gevraagd de verbinding naar uw thuisnetwerk te overbruggen (alleen 2,4 GHz-netwerken). Raadpleeg de gedrukte handleiding voor de volledige instructies; het proces is niet helemaal intuïtief zonder. Het goede nieuws is dat het installatieproces uiteindelijk voor mij werkte, met slechts minimale haperingen onderweg.

Schermafbeeldingen van de Floura-app

Christopher Null/Gieterij

Er is nog veel meer om in te duiken in de app, of dat nu is schakelen tussen de verschillende modi, een dagelijkse timer instellen (hoewel je geen verschillende timers voor verschillende dagen kunt instellen) en kleuropties afstemmen. Je kunt de Fluora zeker instellen om een ​​enkele kleur op alle 270 LED’s weer te geven, maar dat gaat echt voorbij aan het doel van het apparaat; Fluora ziet er het beste uit als het pulseert en glinstert. Hier kun je helderheid, tint en verzadiging en een verscheidenheid aan meer mysterieuze instellingen aanpassen – met muzikantentermen zoals en naar hartenlust. Er is niet veel begeleiding bij het gebruik van deze instellingen, wat een veelvoorkomend probleem is bij dit soort apparaten, maar vallen en opstaan ​​is een groot deel van het plezier.

Het algehele effect is, net als vergelijkbare verlichtingsapparaten, opvallend – zo niet meer dan een beetje raar. Hier hebben we de plantaardige versie van de ‘griezelige vallei’, waar het eindproduct er niet biologisch uitziet, maar het ziet er ook niet 100 procent kunstmatig uit. Zoals eerder opgemerkt, zal de algehele impact en indruk van de Fluora zeer persoonlijk zijn. Ik vind het eigenzinnig en leuk. Mijn vrouw vindt het een doorn in het oog – en dan nog een dure. Nu maar hopen dat ze het niet probeert te drenken.

0 Shares:
You May Also Like