Flume 2 Smart Home Water Monitor review: 2e generatie is nog beter

flume devices 02

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Veel flexibiliteit bij het snijden en in blokjes snijden van historisch watergebruik Brede compatibiliteit met de meeste watermeters Veel beter bereik en betere prestaties dan het apparaat van de eerste generatie Minder duur dan watermonitors die uw watertoevoer kunnen afsluiten

nadelen

Installatie kan rommelig worden Kan je water niet automatisch uitschakelen om waterschade te voorkomen Sommige functies zijn nog in bèta Nutteloos voor huizen zonder watermeters (bijv. landelijke huizen die afhankelijk zijn van waterputten)

Ons oordeel

Flume 2 is een geweldige manier om inzicht te krijgen in het waterverbruik van uw huis, en nieuwe verbeteringen aan de draadloze infrastructuur verbeteren de stabiliteit.

Zoals rampen binnenshuis gaan, is een waterlek een van de ergste van het stel, nog verontrustender door het feit dat veel lekken onopgemerkt blijven in de vorm van onopgemerkte druppels of toiletten die nooit stoppen met lopen, die allemaal uw waterrekening – om nog maar te zwijgen van de verraderlijke schade die water aan uw huis kan toebrengen. Zou het niet fijn zijn om elektronisch op dergelijke problemen te worden gewezen?

De originele Flume arriveerde vorig jaar als een slimme oplossing hiervoor, zodat je kunt bijhouden hoeveel water je gebruikt en, nog belangrijker, eventuele lekken oplost waarvan je op de hoogte moet zijn. Nu is het systeem bijgewerkt en verbeterd met de lancering van de Flume 2.

Het algemene concept is hetzelfde, maar de Flume 2 is een flinke stap voor op de eerste versie, die ik ook enkele maanden heb getest. Net als het origineel bestaat de Flume 2 uit twee hoofdcomponenten: een batterijgevoede sensor die u met een stevige rubberen band aan uw watermeter vastmaakt, en een brug die het radiosignaal van de sensor doorstuurt naar uw wifi-netwerk (en van daaruit naar de Flume mobiele app).

goot 2 geïnstalleerd

Cosmetisch en functioneel zijn beide apparaten aanzienlijk verbeterd. De sensor is nu aanzienlijk groter, deels omdat Flume zegt dat de batterijen nu twee keer zo lang meegaan en deels omdat het draadloze signaal veel sterker is. Dit is geweldig nieuws, want signaalverlies was een groot probleem bij het testen van de originele Flume, vanwege

tot het feit dat mijn watermeter zich niet in de buurt van het huis bevindt, maar aan de straat op ongeveer 60 meter afstand, ondergronds begraven in een betonnen kluis.

De brug is nog steeds een klein apparaat dat wordt aangesloten op een stopcontact in uw huis, zo dicht mogelijk bij de sensor. De brug is niet significant veranderd, maar hij ziet er nu een stuk aantrekkelijker uit, en de spichtige antenne die de eerste versie van de brug deed lijken op een wetenschappelijk project voor kinderen, is verwijderd.

goot apparaten brug

Ter herinnering: installatie betekent dat je je handen een beetje vuil moet maken, tenzij je watermeter handig in een kelder of garage staat. Flume bevat rubberen handschoenen en een plastic meterdekselopener om u te helpen, wat handig is. Als je de sensor eenmaal aan de meter hebt vastgemaakt (wat niet langer dan 5 of 10 minuten zou moeten duren) en de bridge via de Flume-app met je wifi-netwerk is verbonden, is het snel werk om alles aan de gang te krijgen. Flume vraagt ​​je om het water een minuut of twee te laten lopen om er zeker van te zijn dat het de waterstroom detecteert, waarna de installatie is voltooid en je het waterverbruik van je huis serieus kunt gaan volgen.

goot 2 app nr 2

Ik ben blij te kunnen melden dat ik tijdens de installatie geen problemen heb ondervonden dankzij de verbetering van het draadloze bereik van de Flume 2. En hoewel het systeem meldde dat het de draadloze verbinding een paar keer verloor in de weken dat ik het apparaat testte, was het altijd snel om opnieuw verbinding te maken en verloor ik nooit mijn gegevens.

De Flume-app is het afgelopen jaar niet veel veranderd en het kan echt niet eenvoudiger in het gebruik zijn, deels omdat het grotendeels is ontworpen als een passief monitoringsysteem. Een paneel in de app toont het waterverbruik van de dag tot nu toe, een ander geeft aan of het water actief is (en hoeveel), en een groot paneel onderaan geeft een 24-uursgrafiek van uw gebruik, per uur uitgesplitst. Met een budgetteringssysteem kunt u het gebruik volgen ten opzichte van een door u ingesteld doel, hoewel Flume niet veel richtlijnen biedt om erachter te komen wat ‘normaal’ waterverbruik werkelijk is.

Een nieuwe toevoeging aan de app is de mogelijkheid om te bepalen of water binnen of buiten wordt gebruikt voor irrigatie, hoewel dit tijdens mijn tests nog in bèta was. Flume ving sommige van mijn eerste irrigatieruns niet op – ik vond het nogal duidelijk dat een gebruik van 300 gallons water in de loop van een uur onmogelijk iets anders kon zijn – maar na een paar dagen testen was het eindelijk betrapt. In 2021 zegt Flume dat het het waterverbruik kan uitsplitsen naar apparaat en armatuur, wat nuttig en overtuigend klinkt, maar we zullen moeten zien of die beweringen kloppen.

Flume zegt dat het sinds de lancering meer dan een miljard gallons water heeft “gedigitaliseerd”, dat 70 procent van alle Flume-gebruikers een lek heeft gevonden dankzij het systeem en dat de gemiddelde Flume-gebruiker het waterverbruik met 10 procent vermindert na installatie . Dat zijn krachtige statistieken, en het lijdt geen twijfel dat het systeem echte (monetaire) waarde kan bieden aan elke huiseigenaar die zich zorgen maakt over waterverbruik en/of lekkage. De verbeteringen aan de draadloze mogelijkheden van Flume in deze nieuwe versie maken het gewoon een nog betere investering.

0 Shares:
You May Also Like